9 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές

Αν τα αναγνωρίσεις στον εαυτό σου, άρχισε να ετοιμάζεις τη βαλίτσα σου!
9 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές



Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ακόμα να πάρεις άδεια! Περιμένεις πώς και πώς την ώρα να τα μαζέψεις και να φύγεις μακριά από το άγχος της δουλειάς και της καθημερινότητας. Το έχεις τόσο πολύ ανάγκη, που ακόμα και όταν προσπαθείς να το ξεχνάς, απασχολώντας το μυαλό σου με πράγματα για να μένεις όσο πιο συγκεντρωμένη γίνεται στη δουλειά σου, το σώμα σου στο υπενθυμίζει με κάθε τρόπο. Τώρα βγαίνει όλη η κούραση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου τόσο καιρό. Αν είσαι από εκείνες που πιστεύουν ότι δε χρειάζονται άδεια, ή αν προσπαθείς να αποφύγεις τις φετινές σου διακοπές γιατί δε θέλεις να λείψεις από τη δουλειά σου (ναι, υπάρχουν και ορισμένοι που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο), ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς σοβαρά, αν παρουσιάζεις τα παρακάτω σημάδια. Ή  καλύτερα, μην το σκεφτείς καθόλου!

1. Κάθε θέμα που προκύπτει στη δουλειά ή και στην καθημερινότητά σου, μετατρέπεται με μιας σε τεράστιο πρόβλημα. Νιώθεις ότι έχεις χάσει την αισιοδοξία και την ψυχραιμία που σε διέκρινε. Πλέον δεν έχεις υπομονή και κάθε καινούριο που προκύπτει, σου προκαλεί τρομερό άγχος και ένταση. Δεν έχεις το κουράγιο να ασχοληθείς με παραπάνω πράγματα από τα απολύτως απαραίτητα και ό,τι μπορεί να σε βγάλει έστω και ελάχιστα έξω από το πρόγραμμά σου, σε εξαντλεί και σε εξοργίζει. Αν μιλάς απότομα στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες σου, μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα!

2. Οι συνεργάτες σου στο γραφείο σε ρωτούν συνεχώς τι έχεις και αν είσαι καλά. Η πεσμένη σου διάθεση και ψυχολογία, είναι πια εμφανέστατη στο πρόσωπό σου και στις αντιδράσεις σου. Φαίνεσαι μονίμως κουρασμένη και αρνητική. Οι συνάδελφοί σου σε αποφεύγουν, γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν έχεις και πολλές αντοχές και όρεξη. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε λίγη αποτοξίνωση από το γραφείο.

3. Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και κάνεις αρκετά λάθη. Το μυαλό σου είναι αλλού και νιώθεις μπουχτισμένη. Χρειάζεσαι το διπλάσιο χρόνο για να τελειώσεις ένα project και δεν είσαι πια τόσο παραγωγική, όσο όταν είσαι πιο ξεκούραστη.

4. Νιώθεις ότι βαριέσαι μονίμως. Το πρωί, ξυπνάς με αρνητική διάθεση. Πλήττεις στην ιδέα και μόνο για τα πράγματα που έχεις να κάνεις στη δουλειά. Τίποτα δε σε ενθουσιάζει και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Άσε που είσαι συνεχώς στην τσίτα και έτοιμη για καβγά.

5. Δεν είσαι εξυπηρετική όσο άλλοτε και δε βοηθάς τους συναδέλφους σου όταν σου ζητηθεί.

6. Νιώθεις μονίμως πιασμένη. Έχεις πόνους σε όλο σου το σώμα και το κορμί σου είναι βαρύ. Σε πιάνει συχνά πονοκέφαλος, πόνος στη μέση, στην κοιλιά. Όλα αυτά είναι σημάδια που φωνάζουν ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές!

7. Δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα το βράδυ κι ας γυρνάς στο σπίτι σου κομμάτια μετά τη δουλειά. Νιώθεις κουρασμένη σε μόνιμη βάση, νυστάζεις και χασμουριέσαι συνεχώς. Με τόσες έγνοιες στο κεφάλι σου και εξαιτίας της σωματικής και πνευματικής κούρασης, έχει επηρεαστεί και ο βραδινός σου ύπνος.

8. Το πρώτο πράγμα που κάνεις με το που μπεις στο σπίτι σου είναι να βάλεις ένα ποτό, για να χαλαρώσεις από τα νεύρα και την πίεση.

9. Νιώθεις ότι δεν ευχαριστιέσαι πια καθόλου τη δουλειά σου, στην οποία πλέον βρίσκεις χιλιάδες αρνητικά στοιχεία.

Όλοι χρειαζόμαστε ορισμένες ημέρες άδειας και ξεκούρασης. Είναι απαραίτητο για τη σωματική και πνευματική μας υγεία. Το άγχος και η πίεση μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στον οργανισμό μας, το στομάχι μας, τον ύπνο μας, έντονους πονοκεφάλους, μέχρι και καρδιακές νόσους. Μην παίζεις με την υγεία σου. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις για λίγες ημέρες το γραφείο και τη δουλειά σου και θα δεις ότι μόνο καλό θα σου κάνει!

Αν χρειάζεσαι παραπάνω λόγους για να σε πείσουν να φύγεις για διακοπές, θα τους βρεις εδώ! Μάθε γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία και τη δουλειά σου και πώς θα σε βοηθήσουν ακόμα και να πάρεις προαγωγή!