Το ήξερες; Οι διακοπές θα σε βοηθήσουν να πάρεις προαγωγή!

Πότε είπαμε ότι παίρνεις άδεια;
Το ήξερες; Οι διακοπές θα σε βοηθήσουν να πάρεις προαγωγή!



Λίγο η ζέστη, λίγο οι φίλοι σου που έχουν ξεκινήσει ήδη τις διακοπές τους και λίγο οι φωτογραφίες από τις παραλίες που έχουν κατακλύσει τα social media, σε έχουν βάλει σε mood καλοκαιρινό. Περιμένεις πως και πως να ξεκινήσει και η δική σου άδεια για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Γιατί, κακά τα ψέματα, η δουλειά το καλοκαίρι είναι βάσανο. Όσο και να αγαπάς τη δουλειά σου!

Καμιά φορά οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές, που αναγκάζεσαι να πάρεις άδεια για λίγες μόνο ημέρες. Άλλοι πάλι, αποφασίζουν να μην αφήσουν καθόλου τη δουλειά τους και προσπαθούν , όσο γίνεται, να ξεκουράζονται τα Σαββατοκύριακα. Υπάρχουν όμως σημαντικοί λόγοι που κάθε εργαζόμενος πρέπει να παίρνει άδεια και να ξεκουράζεται. Ένας από αυτούς είναι ότι οι διακοπές θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου, ακόμα και να πάρεις προαγωγή.

1. Οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία σου. Είναι ευκαιρία να ξεφύγεις από το στρες που σου προκαλεί η δουλειά σου. Να σταματήσεις να τσεκάρεις συνεχώς τα mail σου και να ηρεμήσει το κεφάλι σου. Αυτό θα κάνει καλό όχι μόνο στην πνευματική σου υγεία, αλλά και στην καρδιά σου. Οι άνθρωποι που κάνουν ελάχιστες εώς καθόλου διακοπές, είναι περισσότερο επιρρεπείς σε νόσους της καρδιάς και στην κατάθλιψη.

2. Οι διακοπές θα κάνουν καλό στη σχέση σου. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις στον άνθρωπό σου θα ζωντανέψει τη σχέση σας, θα σε γεμίσει χαρά και θα διώξει μακριά οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα. Αυτές τις ημέρες προτεραιότητα έχεις εσύ και ο άνθρωπός σου. Με όλους και όλα τα υπόλοιπα θα ασχοληθείς όταν επιστρέψεις στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όχι τώρα!

3. Θα εξερευνήσεις και θα δεις διαφορετικά μέρη. Θα αλλάξεις για λίγο παραστάσεις και αυτό θα σου κάνει καλό.

4. Θα χορτάσεις καλό και ποιοτικό ύπνο. Τέρμα τα ξυπνητήρια και το άγχος! Τις ημέρες αυτές είναι ευκαιρία να βάλεις το κινητό σου στο αθόρυβο και να ξεκουραστείς.

5. Θα επιστρέψεις πιο δημιουργική και πιο παραγωγική. Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά τις διακοπές  έχουμε περισσότερη ενέργεια και όρεξη για δουλειά, καθώς και πιο δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες.

6. Οι διακοπές θα σε κάνουν πιο χαρούμενη. Γιατί οι διακοπές είναι ευτυχία! Γιατί τις ημέρες αυτές ασχολείσαι μόνο με τον εαυτό σου και με εκείνα κι εκείνους που αγαπάς. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να κάνεις κάτι αναγκαστικά. Διαμορφώνεις και ορίζεις το πρόγραμμά σου όπως εσύ θέλεις και είσαι το αφεντικό του εαυτού σου. Τέλειο!

7. Μπορεί ακόμα να πάρεις και προαγωγή. Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τις ημέρες που δικαιούνται για να ξεκουραστούν , είναι αυτοί που εξελίχθηκαν καλύτερα επαγγελματικά σε σχέση με εκείνους που δούλευαν ασταμάτητα κι έπαιρναν ελάχιστη ή και καθόλου άδεια.

Λοιπόν, καμία έκπτωση στις ημέρες των διακοπών σου! Τις αξίζεις και μόνο καλό θα σου κάνουν! Καλό καλοκαίρι!