Το άγχος σου χτύπησε κόκκινο!

7 απλά tips που θα σε βοηθήσουν να το διαχειριστείς!
Το άγχος σου χτύπησε κόκκινο!



Η λέξη άγχος προέρχεται από το ρήμα ἄγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Αυτή η σημασία αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση την οποία βιώνεις αν σε έχει κυριεύσει το άγχος.
Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από μία σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή (είτε αυτή είναι πραγματική είτε όχι). Μαθαίνοντας να χειρίζεσαι το άγχος σου με υγιείς τρόπους είναι πολύ σημαντικό. Ευτυχώς, είναι εύκολο να μάθεις απλές τεχνικές που πραγματικά θα σε βοηθήσουν. Ας δούμε μερικά απλά tips!

Αναγνώρισε τα προειδοποιητικά σημάδια 
Αυτά βέβαια ποικίλουν από άτομο σε άτομο, αλλά είναι συγκεκριμένα. Κάποια από αυτά είναι το τρίξιμο των δοντιών και οι συχνοί πονοκέφαλοι.

Προσδιόρισε τα ερεθίσματα που σου προκαλούν άγχος 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν συνθήκες, συγκυρίες, καταστάσεις που σου προκαλούν στρες και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Πρέπει να εστιάσεις στους λόγους που σε φορτίζουν και να προσπαθήσεις εκ των προτέρων να προετοιμάσεις τον εαυτό σου να είναι πιο χαλαρός όταν θα σου συμβεί κάτι παρόμοιο.

“Xτίσε” μια καινούρια ρουτίνα
Εάν φτιάξεις ένα πρόγραμμα όπου θα τηρείς καθημερινά και θα περιλαμβάνει συνήθειες που σε ευχαριστούν τότε έχεις βρει έναν τρόπο ώστε να παραμένεις χαλαρή μέσα στην ημέρα σου. Καλό είναι να έχεις προγραμματίσει μέσα στην ημέρα σου να έχεις χρόνο για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε ηρεμεί όπως π.χ είναι η yoga ή άλλο είδος γυμνατσικής. Να μην παραλείπεις τα γεύματά σου μέσα στην ημέρα και να κοιμάσαι το λιγότερο 7 ώρες.
 
Φρόντισε την υγεία σου 
Κατανάλωσε τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. Αφιέρωσε χρόνο για να κάνεις  δραστηριότητες που θα σε χαλαρώσουν. Άκου μουσική, πήγαινε για έναν περίπατο,  απόφυγε τη χρήση αλκοόλ. Μην παίρνεις φάρμακα χωρίς λόγο.

Έλεγξε το τι σκέφτεσαι
Όταν είσαι αγχωμένη οι σκέψεις που κάνεις είναι κατά βάση μόνο αρνητικές με αποτέλεσμα να επιβαρύνεις περισσότερο την ψυχολογία σου. Οι εκφράσεις του τύπου: 
“Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω”, ή “Είμαι πάρα πολύ απασχολημένη”, ή “Είμαι τόσο κουρασμένη, ή “Δεν είναι δίκαιο” πρέπει να αντικατασταθούν από αυτές: “Ηρέμησε”, ή “Πάρε αναπνοές είναι εύκολο αυτό που πρέπει να κάνεις.”

Πέρασε χρόνο με ανθρώπους που σε νοιάζονται 
Πέρασε τον ελεύθερο χρόνο σου με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, και που νοιάζονται για σένα. Μοιράσου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου με άλλους. Μην μπλοκάρεις τα συναισθήματά σου. 

Χαλάρωσε
Βρες χρόνο και μάθε πως να χαλαρώνεις. Αυτό θα βοηθήσει σώμα και μυαλό! Κανε διαλογισμό ή γιόγκα. Αφιέρωσε χρόνο σε μία δραστηριότητα άλλου τύπου όπως είναι η κηπουρική. 

Αϋπνίες τέλος! 7 τροφές που βοηθούν στον ύπνο