10 απίστευτα πράγματα που ισχύουν για τα όνειρα που (σίγουρα) δεν ήξερες

Μήπως να έχεις συναίσθηση (από εδώ και πέρα) γιατί ονειρεύεσαι;
10 απίστευτα πράγματα που ισχύουν για τα όνειρα που (σίγουρα) δεν ήξερες



Όταν βλέπω, δεν το βλέπω και το βλέπω, όταν δε βλέπω..Τι είναι; Το όνειρο. 
Πολλοί δεν δίνουν σημασία στα  όνειρα γιατί νομίζουν ότι μεταφέρουν απλά υποσυνείδητα μηνύματα ή ότι είναι πολύ αγχωμένοι και βλέπουν πράγματα ασήμαντα. Πόσο λάθος όμως κάνουν! Τα όνειρα έχουν χίλιες έννοιες και δεν είναι απλά αποκρυπτογράφηση των σκέψεων μας που γίνονται εικόνα! Εάν δώσεις σημασία σε αυτά ίσως σε βοηθήσου με έναν τρόπο που δεν φαντάζεσαι! Δες κάποια πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι ισχύουν!

#1. Δεν μπορείς να διαβάσεις, ενώ ονειρεύεσαι!
Κάνε ένα τεστ: Αν δεν είσαι σίγουρη για το αν ονειρεύεσαι ή όχι , προσπάθησε να διαβάσεις κάτι . Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει να κάνουν κάτι τέτοιο είναι ανίκανοι να διαβάσουν στα όνειρά τους . Το ίδιο ισχύει και για τα ρολόγια. Κάθε φορά που θα κοιτάς το ρολόι θα σου δείχνει διαφορετική ώρα και οι δείκτες του δεν θα κινούνται.

#2. Τα όνειρα είναι υπεύθυνα για πολλές από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν :

Γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος -Tesla
Η ραπτομηχανή -Elias Howe
Περιοδικός πίνακας -Dimitri Mendeleyev
... Και πολλά , πολλά άλλα .

#3. Τα όνειρα είναι προφητικά!
Υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι πραγματικά έχουν ονειρευτεί πράγματα που συνέβησαν σε αυτούς αργότερα , όπως ακριβώς τα είχαν ονειρευτεί. Κάτι τέτοιο πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάποιο προμήνυμα από το μέλλον και το άτομο που το βλέπει έχει αναπτυγμένη διαίσθηση. Η ίσως να είναι απλά μια σύμπτωση! Απάντηση που θα ικανοποιήσει πλήρως έναν ρεαλιστή. Ωστόσο όμως παραμένει ένα περίεργο γεγονός και αυτό που 

Ο Αβραάμ Λίνκολν ονειρευόταν τη δολοφονία του.
Πολλά από τα θύματα της 11/09 (πτώση δίδυμων πύργων)είχαν όνειρα προειδοποιώντας τους για την καταστροφή.
Ο Mark Twain είχε δει στο όνειρό του το θανάτου του αδελφού του.
19 επιβάτες του Τιτανικού είχαν προφητικά όνειρα σχετικά με την καταστροφή του Τιτανικού.

#4. Όσο διαρκούν τα όνειρα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα του εγκεφάλου!
Ο ύπνος έχει συνδεθεί με την ηρεμία και τη ξεκούραση. Όμως στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας είναι πιο δραστήριος κατά τη διάρκεια του ύπνου από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

#5. Τα όνειρα βοηθούν στη ανάπτυξη της δημιουργικότητας μας.
Όπως ξέρουμε τα όνειρα είναι υπεύθυνα για τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, μεγάλα έργα τέχνης και γενικά έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Με ίγα λόγια επαναφορτίζουν τη δημιουργικότητα μας. Οι άνθρωποι που δεν ονειρεύονται καθόλου ή δεν θυμούνται τα όνειρά τους έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουν την ίδια δημιουργικότητα που είχαν πριν.

#6. Όλοι ονειρεύονται απλά δεν τα θυμούνται μετά. 
Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δεν ονειρεύονται καθόλου , αλλά αυτό δεν ισχύει. Το 60% των ανθρώπων δεν θυμούνται τα όνειρά τους!

#7. Στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο πρόσωπα που ήδη γνωρίζουμε!
Είναι αποδεδειγμένο ότι στα όνειρα μπορούμε να δούμε μόνο τα πρόσωπα που έχουμε δει στην πραγματική ζωή μας. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που δεν το γνωρίζεις απλά να πέρασε από δίπλα σου κάποια στιγμή τυχαία και να μην το θυμάσαι αλλά ο εγκέφαλος σου τον αποκρυπτογράφησε. 

#8. Τα όνειρα μας δεν έχουν χρώμα!
Μόνο το 12% των ανθρώπων ονειρεύονται ασπρόμαυρα όνειρα.

#9. Τα όνειρα τείνουν να είναι αρνητικά.
Παραδόξως , τα όνειρα είναι πιο συχνά αρνητικά παρά θετικά. Tα κύρια συναισθήματα που επικρατούν είναι ο θυμός, η θλίψη και ο φόβος.

#10. Απίστευτο “φαινόμενο” η υπνοβασία!
Η υπνοβασία είναι μια πολύ σπάνια και επικίνδυνη διαταραχή του ύπνου . Πρόκειται για μια ακραία μορφή της διαταραχής του ύπνου REM , και αυτοί οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό πρέπει να φοβούνται όταν κοιμούνται γιατί πραγματικά μπλέκουν σε περιπέτειες χωρίς να θέλουν.
Παραδείγματα
#Μια νοσοκόμα υπνοβατεί και μετατρέπεται σε καλλιτέχνη! Κυριολεκτικά φτιάχνει απίστευτα πορτραίτα ανθρώπων και μετά δεν θυμάται πως τα ζωγράφισε. (Αυτό και αν είναι περίεργο!)
#Μια γυναίκα που έχει σεξουαλικές σχέσεις με αγνώστους , ενώ υπνοβατεί
#Ένας άνθρωπος που οδήγησε 22 μίλια και σκότωσε τον ξάδερφό του , ενώ υπνοβατούσε! ( Απίστευτο και όμως αληθινό!)
#Υπνοβάτης έπεσε από παράθυρο του τρίτου ορόφου και επέζησε!

Δες ακόμα ένα μεταφυσικό θέμα: Πιστεύεις στα φαντάσματα; Τα διάσημα κορίτσια, πάντως, ναι