Θες περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα; Υπάρχει τρόπος!

Tip για να βρεις περισσότερο χρόνο για σένα και τους αγαπημένους σου...
Θες περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα; Υπάρχει τρόπος!



Υπάρχουν φορές που οι 24 ώρες την ημέρα δεν είναι αρκετές για να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Αυτά που μας ευχαριστούν και έχουμε ανάγκη. Θέλεις κι εσύ να κοιμηθείς λίγο περισσότερο, αλλά θυσιάζεις ώρες του ύπνου σου για τη δουλειά και την οικογένεια. Θέλεις να δεις τους φίλους σου, που εξαιτίας της απαιτητικής σας καθημερινότητας τους έχεις χάσει και σου λείπουν.

Θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο με το αγόρι σου, χωρίς να κοιτάτε το ρολόι και χωρίς να έχετε το άγχος της δουλειάς και των υποχρεώσεων της καθημερινότητας που σας προβληματίζουν. Να συγυρίσεις με την ησυχία σου το σπιτάκι σου, να πας μια εκδρομή, να κάνεις το χόμπι σου. Μιας και στην ημέρα δεν γίνεται να χωρέσουν περισσότερες ώρες, όπως συχνά εύχεσαι, σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε ορισμένα tip που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις λίγο περισσότερο ελέυθερο χρόνο, για να τον αφιερώσεις σε πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη.

Διάβασε πώς μπορείς να κερδίσεις μέχρι και 20 ώρες την εβδομάδα!

#1 Πολλές φορές χάνουμε χρόνο το πρωί μέχρι να βρούμε τι θα φορέσουμε. Η μία επιλογή μας φαίνεται πολύ casual για τη δουλειά, ύστερα νιώθουμε πως το αγαπημένο μας παντελόνι δεν φαίνεται και τόσο ωραίο πάνω μας σήμερα και αυτό το καινούριο φόρεμα δεν είσαι σίγουρη αν είναι κατάλληλο για πρωί. Για να μην τραβάς αυτό το βασανιστήριο πρωινιάτικα και για να μη χάνεις χρόνο, οργάνωσε την ντουλάπα σου έτσι ώστε να σε εξυπηρετεί καλύτερα. Χώρισε τα casual ρούχα σου από εκείνα που φοράς στο χώρο εργασίας σου ή όταν θα βγεις το βράδυ για ποτό. Έτσι θα βρίσκεις γρηγορότερα τι θα βάλεις, γιατί όταν τα βλέπεις όλα μαζί και ανακατεμένα στην ντουλάπα σου δεν μπορείς εύκολα να αποφασίσεις. Αφού το κάνεις αυτό, προσπάθησε να βρίσκεις από το προηγούμενο βράδυ το ντύσιμο της επόμενης ημέρας. Έτσι, με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι θα ετοιμάζεσαι κατευθείαν και με αυτό τον τρόπο έχεις ήδη κερδίσει τουλάχιστον 10 λεπτά από την ημέρα σου.

#2 Ξεκίνα την ημέρα σου με την πιο δύσκολη και απαιτητική εργασία. Είτε αυτό έχει να κάνει με τη δουλειά σου στο γραφείο, είτε με τις δουλειές του σπιτιού. Αυτό μοιάζει σαν την υπόσχεση που δίνεις στα παιδιά σου «Φάε το φαγητό σου και μετά μπορείς να φας και παγωτό». Σύμφωνα με έρευνες, όταν ξεκινάς με αυτό που σε δυσκολεύει περισσότερο ή με αυτό που βαριέσαι και θέλεις να αποφύγεις, τελειώνεις τις δουλειές σου μέχρι και 50% γρηγορότερα, αφού οι υπόλοιπες σου φαίνονται παιχνιδάκι. Γι’ αυτό αν πρέπει να πας να πληρώσεις λογαριασμούς και βαριέσαι την όλη διαδικασία, καλύτερα να ξεκινήσεις την ημέρα σου με αυτό, ώστε να κερδίσεις χρόνο στη συνέχεια. Αν υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια μπορείς να κερδίσεις μέχρι και 60 λεπτά την ημέρα για τον εαυτό σου.

#3 Καθημερινά φτάνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου καταιγισμός μηνυμάτων, με αποτέλεσμα, ενώ απασχολείσαι με κάτι άλλο να σταματάς αυτό που κάνεις για να διαβάσεις το mail που μόλις έφτασε. Έρευνες όμως έχουν δείξει ότι κάθε φορά που διακόπτεις κάτι για να τσεκάρεις το mail σου, χρειάζεσαι περίπου 25 λεπτά για να καταφέρεις να αποκτήσεις εκ νέου τη συγκέντρωση που απαιτείται και να επιστρέψεις στο project που άφησες. Άσε που το 23% των ανθρώπων αφήνουν εντελώς αυτό που διέκοψαν στη μέση και δεν επιστρέφουν σε αυτό για να το τελειώσουν μέσα στην ημέρα. Οι ανοιχτές εκκρεμότητες και οι μισοτελειωμένες δουλειές δημιουργούν άγχος και σύγχυση στο μυαλό που πρέπει ξαφνικά να θυμάται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γι’ αυτό, κάνε πρόγραμμα. Αφιέρωσε περίπου μισή ώρα, 3 ή 4 φορές την ημέρα για να τσεκάρεις τα mail σου και μην πηγαίνεις στον υπολογιστή κάθε φορά που ακους τον χαρακτηριστικό ήχο των εισερχομένων. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις 30 λεπτά, ή και παραπάνω, μέσα στην ημέρα.

#4 Για να βρεις τι θα μαγειρέψεις, να πας να ψωνίσεις τα υλικά που χρειάζεσαι και να ετοιμάσεις το γεύμα, χρειάζεσαι ένα ολόκληρο απόγευμα. Γι’ αυτό την Κυριακή κάτσε να ετοιμάσεις μια μεγάλη ποσότητα φαγητού που μπορείς να έχεις στο ψυγείο σου και να παίρνεις μαζί σου και στη δουλειά σε ταπεράκια. Διάλεξε εύκολα φαγητά που δεν θα σου πάρουν πολύ χρόνο και αν έχεις διάθεση φτιάξε περισσότερα από ένα, για να έχεις να αλλάζεις μέσα στην εβομάδα. Αν είσαι fan της μαγειρικής, αφιέρωσε χρόνο για ένα special γεύμα που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Για τις επόμενες, υιοθέτησε τη συνήθεια που αναφέραμε προηγουμένως και θα καταφέρεις να κερδίσεις περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά την εβδομάδα.

#5 Μην περιμένεις να κάνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού το Σαββατοκύρακο. Γιατί να θυσιάσεις εκεί το ρεπό σου; Προγραμμάτισε να καθαρίσεις ένα μέρος του σπιτιού την ημέρα. Για παράδειγμα, την Τρίτη, κάνε το μπάνιο, την Τετάρτη τα παράθυρα. Θα μου πεις ότι τις καθημερινές έχεις λίγο χρόνο και θα σου απαντήσω ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί θα αφιερώσεις αντίστοιχα και λίγο χρόνο στις δουλειές, για να τις χωρέσεις στο πρόγραμμά σου, αλλά το Σαββατοκύριακο το σπίτι σου δεν θα χρειάζεται γενική και  θα μπορείς απλά να το απολαύσεις! Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις 2 ώρες, ή και παραπάνω, μέσα στην εβδομάδα.

#6 Οργάνωσε σωστά το χώρο που εργάζεσαι και το γραφείο σου. Εκτός από τις φωτογραφίες των παιδιών σου ή τα quotes που έχεις τοποθετήσει σε αυτό για να σε εμπνέουν και να σε χαλαρώνουν, μην το παραγεμίζεις με πράγματα που δεν είναι απαραίτητα. Γιατί ένα παραφορτωμένο γραφείο δεν σε βοηθάει να συγκεντρωθείς και να αποδώσεις σωστά, ειδικά όταν είναι και ακατάστατο. Για να μη χάνεις χρόνο να ψάχνεις στα συρτάρια σου πράγματα που χρειάζεσαι και που μπορεί να βρίσκονται κάτω από όλη αυτή τη χαρτούρα, καθάρισε το γραφείο σου και κράτα μόνο τα απαραίτητα και σημαντικά για τη δουλειά σου. Κάθε φορά που τελειώνεις τη δουλειά σου στο γραφείο, οργάνωσέ το σωστά για την επόμενη ημέρα. Έτσι, θα κερδίσεις 20 λεπτά καθημερινά.

#7 Μη βάζεις τα ρούχα σου στα άπλυτα από την πρώτη φορά που τα φόρεσες. Εκτός αν έχουν λερωθεί ή αν μυρίζουν. Μην προσθέτεις χωρίς λόγο παραπάνω δουλειές στην καθημερινότητά σου. Το τζιν σου μπορείς εύκολα να το ξαναφορέσεις άλλες 3 φορές χωρίς να το πλύνεις. Το ίδιο και το αγαπημένο σου πουλόβερ. Αυτή η συνήθεια, αν την υιοθετήσεις, θα σου προσφέρει δώρο 20 λεπτά την εβδομάδα, γιατί θα σε βγάλει από τον κόπο να βάλεις ένα ακόμα πλυντήριο και να σιδερώσεις χωρίς λόγο.

#8 Προσπάθησε να μαγειρεύεις όπως οι σεφ στην τηλεόραση για να κερδίσεις χρόνο. Βάλε όλα τα υλικά που χρειάζεσαι πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου και ενώ το φαγητό ετοιμάζεται, βάλε τα άπλυτα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων. Έτσι, η κουζίνα σου θα είναι πάντα καθαρή κι εσύ θα κερδίσεις μέχρι και 15 λεπτά την ημέρα.

Μιας και ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος για τον καθένα μας, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις αυτές τις μικροαλλάγές στην καθημερινότητά σου.

Δες ΕΔΩ τι να κρατήσεις και τι να πετάξεις από το σπίτι σου, για να κάνεις την καλύτερη διακόσμηση για το χειμώνα!