Διακόσμηση για τον χειμώνα: Να το κρατήσω ή να το πετάξω;

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου...
Διακόσμηση για τον χειμώνα: Να το κρατήσω ή να το πετάξω;



Η μετάβαση στο φθινόπωρο φέρνει αλλαγές. Αλλαγές στη ζωή, στην καθημερινότητα, στο στιλ, στη διάθεση, στο σπίτι. Το καλοκαιρινό mood οφείλει πια να αποχωρήσει, μαζί με τις ζέστες αν είναι εύκολο και με την καλοκαιρινή (ακόμα;) διακόσμηση του σπιτιού σου. Αυτό το Σαββατοκύριακο πρέπει να ασχοληθείς λίγο με το σπιτάκι σου, να ανανεώσεις τη διακόσμηση και να υποδεχτείς επιτέλους κι επίσημα την νέα εποχή. Την ώρα που θα ξεκινήσεις με τις αλλαγές στο σπίτι, θα βρεθείς πολλές φορές αντιμέτωπη με την εξής ερώτηση: Να το κρατήσω ή να το πετάξω; Δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να κάνεις με εκείνο το διακοσμητικό, έπιπλο, φωτιστικό που δεν ταιριάζει στη καινούρια σου διακόσμηση και γενικά πια το σπίτι σου. Σε κούρασε, το βαρέθηκες, αλλά να το πετάξεις ή όχι; Αυτές οι 3 ερωτήσεις που θα διαβάσεις στη συνέχεια, ίσως σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Ερώτηση #1 Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο; Συγκέντρωσε στο μυαλό σου τους λόγους που σκέφτεσαι να κρατήσεις αυτό το αντικείμενο. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο που ταιριάζει καλύτερα στη φθινοπωρινή σου διακόσμηση; Κάποιο που να καλύψει το δικό του κενό και που θα κάνει το σπίτι σου πιο ζεστό; Αν ναι, τότε μπορείς να αποχωριστείς το αντικείμενο αυτό και να το αντικαταστήσεις. Αν δεν θέλεις να το πετάξεις, γιατί σου αρέσει και πιστεύεις ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσεις ξανά κάποια στιγμή, κρύψτο στην αποθήκη ή το πατάρι του σπιτιού, για να μη σου πιάνει χώρο.

Ερώτηση #2 Έχω χώρο να το φυλάξω; Αποφάσισες να το αφαιρέσεις από το χώρο σου. Τώρα πρέπει να σκεφτείς αν υπάρχει χώρος στο σπίτι για να το φυλάξεις. Επίσης, σκέψου αν υπάρχει λόγος να το κρατήσεις. Αν πια έχει παλιώσει πολύ και έχεις βαρεθεί να το βλέπεις, αν δεν είναι πια εντυπωσιακό και δεν ομορφαίνει το σπίτι, τότε πέταξέ το. Ειδικά αν υπάρχει κάτι παρόμοιο που σε εξυπηρετεί, δεν υπάρχει πια λόγος να το κρατήσεις. Αντικατέστησέ το με κάτι που είναι πιο χρήσιμο και ταιριάζει καλύτερα στο σημείο εκείνο που ήταν το παλιό αντικείμενο. Μήπως επίσης σου πιάνει περιττό χώρο που θέλεις να τον αφήσεις ελεύθερο ή να τον χρησιμοποιήσεις αλλιώς; Αν ναι, κρύψτο ή χάρισέ το, χωρίς τύψεις.

Ερώτηση #3 Με εξυπηρετεί όντως ή βρίσκεται εκεί χωρίς λόγο; Μήπως απλά το κρατάς, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ενώ αρκετές φορές σου έχει περάσει από το μυαλό να το πετάξεις; Πρόκειται μήπως για κάποιο οικογενειακό κειμήλιο και δεν σου πάει η καρδιά να το ξεφορτωθείς; Ή απλά σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να θελήσεις και πάλι να το χρησιμοποιήσεις; Αν αυτές είναι οι σκέψεις που κάνεις, τότε καλύτερα να το αφαιρέσεις από το σπίτι σου. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεις το χώρο σου με αντικείμενα που δεν σου αρέσουν πια. Να έχεις αντικείμενα και διακοσμητικά που χαίρεσαι να τα βλέπεις, σου ξεκουράζουν το βλέμμα και ταιριάζουν στο στιλ και το ύφος του σπιτιού σου. Αν το κρατάς από «υποχρέωση», πάρε επιτέλους την απόφαση να το αποχωριστείς. Δεν θα σου λείψει και πολύ.

Δες εδώ πώς να οργανώσεις το σπίτι σου για να υποδεχθείς το φθινόπωρο με τον καλύτερο τρόπο.