Φθινοπώριασε! Ευκαιρία να οργανώσεις λίγο το σπίτι σου

Τι να κρατήσεις και τι να πετάξεις.
Φθινοπώριασε! Ευκαιρία να οργανώσεις λίγο το σπίτι σου



Το καλοκαιράκι σιγά- σιγά μας αποχαιρετά. Τυπικά, είμαστε με το ένα πόδι στο φθινόπωρο, μιας και ο Σεπτέμβρης έκανε την εμφάνισή του. Μπορεί οι ζέστες να επιμένουν και να μην ήρθε ακόμα η ώρα να κρύψεις τα μαγιό και τα καλοκαιρινά σου ρούχα και να κατεβάσεις πάλι τα φθινοπωρινά, αλλά είναι καιρός να μπεις σε πιο χειμερινό mood, οργανώνοντας σωστά το χώρο σου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να φτιάχνεις το σπίτι σου και να επιστρέψεις πια για τα καλά στην καθημερινότητα. Να ξεκαθαρίσεις τα καλλυντικά σου και τα διάφορα αντικείμενα που εχεις, ώστε να υποδεχτείς επιτέλους το φθινόπωρο και να είσαι απόλυτα προετοιμασμένη και οργανωμένη, μόλις φτάσουν τα πρώτα κρύα. Ξεκίνα, πετώντας από το σπίτι σου ορισμένα αντικείμενα που δε χρειάζεσαι πια, μεταξύ των οποίων είναι και τα παρακάτω:

Το παλιό σου make-up Αν έχεις ξεχασμένα make- up και πούδρες στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου, ήρθε η ώρα να τα πετάξεις, καθώς δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείς αν έχει ήδη περάσει ένας χρόνος που τα έχεις αγοράσει. Γιατί να σου πιάνουν χώρο;

Φάρμακα που εχουν λήξει Όλο και κάποια ξεχασμένα θα έχεις στο συρτάρι που φυλάς τα φάρμακα, τα οποία πια θα έχουν λήξει. Ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσεις και να κάνεις μια λίστα με το τι χρειάζεσαι από το φαρμακείο, ώστε να είσαι προετοιμασμένη για τα πρώτα κρυολογήματα.

Ξεκαθάρισε τα ρούχα σου Βάλε στην άκρη όσα δε χρειάζεσαι, δε σου κάνουν πια ή δε φοράς ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος να καταλαμβάνουν χωρο στην ντουλάπα σου. Θα δεις ότι όχι μόνο θα έχεις περισσότερο χώρο, αλλά θα ετοιμάζεσαι και πολύ πιο γρήγορα, αν η ντουλάπα σου είναι πιο οργανωμένη. Δώρισε τα ρούχα που δε χρειάζεσαι σε ένα ίδρυμα, ή στην εκκλησία της γειτονιάς σου. Η διοργάνωσε ένα bazar στο σπίτι σου και κάλεσε τις φίλες σου για να πάρουν ό,τι τους αρέσει.

Οργάνωσε την παπουτσοθήκη σου Ήρθε η ώρα να πετάξεις τα παλιά και χιλιοφορεμένα αθλητικά παπούτσια, με την σκασμένη αερόσολα και τη σόλα του έχει ξεκολλήσει. Όπως επίσης και να ξεφορτωθείς τις χαλασμένες σου γόβες, ή εκείνες που δε φοράς ποτέ. Αν δεν σου πάει ή καρδιά να τις πετάξεις ή να τις χαρίσεις, τότε κρύψτες στο πατάρι. Βάλε στην παπουτσοθήκη σου μόνο εκείνα που χρησιμοποιείς και φοράς ακόμα. Ώστε να έχεις χώρο και για τα καινούρια που θα αγοράσεις μέσα στη σεζόν. Γιατί ξέρεις πως θα αγοράσεις.

Τακτοποίησε τα συρτάρια του γραφείου σου Τώρα που επιστέφεις και πάλι στη δουλειά, είναι ευκαιρία να οργανώσεις λίγο το γραφείο σου και γενικότερα τα συρτάρια του σπιτιού σου, όπου φυλάς χαρτιά, έγγραφα και σφραγίδες, ώστε να μπορείς άμεσα να βρίσκεις αυτό που θες. Επίσης, βάλε σε ένα συγκεκριμένο μέρος τους φορτιστές του κινητού και του λάπτοπ σου, ώστε να γνωρίζεις πάντα πού βρίσκονται.

Ηλεκτρονικές συσκευές Αν υπάρχουν χαλασμένες συσκευές στο σπίτι σου που δε χρησιμοποιείς ποτέ, είναι ευκαιρία τώρα να τις πετάξεις. Ή έστω, να τις κρύψεις στην αποθήκη. Όπως αυτό το παλιό iPod που έχεις παρατημένο εδώ και χρόνια.

Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σου Τακτοποίησε τα τάπερ σου και κάνε έναν έλεγχο στα ντουλάπια σου, μήπως υπάρχουν ληγμένα τρόφιμα που πρέπει να πετάξεις. Ύστερα κάνε μια λίστα με όσα χρειάζεσαι από το super- market.

Σακούλες Όλοι έχουμε στο σπίτι μας ένα ντουλάπι που φυλάμε σακούλες για τα σκουπίδια. Αν όμως αυτό το ντουλάπι έχει παραγεμίσει, τακτοποίησέ το. Επίσης, αν έχεις φυλαγμένες και χάρτινες σακούλες, που δε χρησιμοποιείς ποτέ, πήγαινέ τες στην ανακύκλωση.

Άλλαξε το φίλτρο του air- condition Μιας και το air- condition δούλευε νυχθημερόν το καλοκαίρι, το φίλτρο θέλει αλλαγή, ώστε να είναι έτοιμο και να μη σου παρουσιάσει πρόβλημα, όταν το ξαναχρειαστείς.

Και αφού κάνεις όλα αυτά, δες εδώ τον τρόπο να χαλαρώσεις σε λιγότερο από 5 λεπτά.