Creepy Sunday: Τι είναι τα θαύματα, συμβαίνουν στα αλήθεια και που οφείλονται;

Το ερώτημα αυτό είναι τόσο παλιό όσο και η ανθρώπινη σκέψη!
Creepy Sunday: Τι είναι τα θαύματα, συμβαίνουν στα αλήθεια  και που οφείλονται;



Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια εποχή, όπου οι ρυθμοί είναι φρενήρεις,η τεχνολογία έχει υπερ-εξελιχτεί, οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν μπει στον αυτόματο και γενικότερα οι άνθρωποι έχουν γίνει ρεαλιστές και δεν πιστεύουν πουθενά, χωρίς αυτό κάπως να μπορεί να αποδειχτεί.

Επομένως και στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει στα θαύματα την σήμερον ημέραν, ίσως η απάντηση να είναι ολοφάνερα ρεαλιστική και συνεπώς αρνητική.

Ή μπορεί και όχι. Το θαύμα άλλωστε είναι και η απόδειξη ότι κάτι ανώτερο από εμάς υπάρχει στα αλήθεια εκεί έξω, εκεί πάνω. Είναι μια ικανοποίηση της έμφυτης ανάγκης μας να πιστέψουμε σε κάποια δύναμη που να υπερβαίνει τη φυσική. 

Αυτό μπορεί και αλλιώς να παραλληριστεί ξεκάθαρα με το  θρησκευτικό συναίσθημα που έχει ένας άνθρωπος.

Γι΄αυτό και κάθε τόσο, παντού στον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που κατακλύζουν τους ιερούς χώρους, όπου παρατηρήθηκε ένα θαύμα. Είτε γιατί θέλουν να ¨δεχτούν" λίγη χάρη του Θείου, είτε για να μπορέσουν να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο. 

Τι είναι θαύμα όμως; Από τι φαίνεται για τον καθένα μας έχει και μια διαφορετική ερμηνεία και έκφανση. Για κάποιον μπορεί να είναι η θεραπεία κάποιας σπάνιας ασθένειας ή η ανέλπιστη τύχη από κάποιο ατύχημα. 

Θαύμα επίσης μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και η διαίσθηση, η τηλεκίνηση, η ενόραση, η προφητεία, η αιώρηση, η τηλεπάθεια. 

Γενικότερα τα θαύματα έχουν ίδια ερμηνεία σε ολόκληρο τον κόσμο ανεξάρτητα από θρησκεία και πολιτισμό. 

Θα μπορούσαν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες: 
-Είναι τα θαύματα που εκδηλώνονται σε ιερά αντικείμενα όπως είναι οι εικόνες. Το πιο σύνηθες είναι όταν οι εικόνες δακρύζουν ή αιμορραγούν, όπως επίσης είναι και η απεικόνιση ιερών μορφών όπως της Παναγίας ή του Χριστού ή κάποιου Αγίου πάνω σε οτιδήποτε. 

- Άλλη μορφή εκδήλωσης θαυμάτων είναι όταν τα ιερά πρόσωπα εμφανίζονται μπροστά σε κόσμο ή όταν έχουμε τη βιβλική εκδοχή της παρουσίας του Θείου με κάποια λάμψη ή οποιοδήποτε άλλο ¨φαινόμενο". 

- Σε μια άλλη κατηγορία ανήκουν τα θαύματα που γίνονται από χαρισματικούς ανθρώπους ή απλώς το θαύμα συντελείται πάνω στο σώμα τους, όπως είναι για παράδειγμα οι στιγματικοί, τα άτομα δηλαδή που εμφανίζουν στο σώμα τους τα σημάδια που έφερε ο Ιησούς. 

- Η τελευταία περίπτωση εκδήλωσης θαυμάτων συμβαίνει όταν οι ιεροί ναοί συνδυάζονται με το πνεύμα του τόπου. Τέτοιοι ιεροί τόποι με θαυματουργές δυνάμεις είναι οι Άγιοι Τόποι, ο Γάγγης ποταμός στην Ινδία, η Παναγία της Τήνου κ.α.

Τα θαύματα είναι τα σημάδια της Θείας Παρουσίας, είναι η απόδειξη της άμεσης σχέσης των ανθρώπων με τους θεούς τους. 
Άλλωστε η παρέμβαση όλων των θεών στα δρώμενα της ζωής είναι φανερή και καταγεγραμμένη στις μυθολογίες του κάθε λαού στον κόσμο και είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ιστορία του. 

Αναμφίβολα τα θαύματα υπάρχουν και συμβαίνουν αποδεδειγμένα με ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία. Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει με βεβαιότητα αν ένα θαύμα οφείλεται στο Θεό ή στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος. Και αυτό στέκει διότι δεν έχει διερευνηθεί σε βάθος η ψυχική δύναμη του ανθρώπου. 
Ίσως η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα να το δίνει η πίστη από μόνη της.  

Άραγε μπορούν οι νεκροί να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς;