Creepy Sunday: Μπορούν οι νεκροί να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς;

Αμφιλεγόμενο ερώτημα με αμφιλεγόμενες απαντήσεις!
Creepy Sunday: Μπορούν οι νεκροί να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς;



Μεταφυσικές ανησυχίες έχουν όλοι. Άλλοι σε μεγάλο και άλλοι σε μικρό βαθμό. Εγω θα έλεγα ότι έχω σε τεράστιο βαθμό γι΄αυτό και έχω μετατρέψει το γραφείο μου σε μια μικρή μεταφυσική βιβλιοθήκη (που λέει ο λόγος)!

Σήμερα το ερώτημα είναι το εξής:  Μπορούν οι νεκροί να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς;
Ας το δούμε λίγο από τα αρχαία χρόνια. Ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Οράτιος, ο Πλούταρχος έχουν κάνει στα έργα τους πολλές αναφορές σε φαντάσματα και έχουν καταγράψει τη δραστηριότητά τους. Άρα ίσως και να υπάρχουν και αφού υπάρχουν υπάρχει και επαφή;

Η λέξη φάντασμα όμως αν την δεις εννοιολογικά σημαίνει προϊόν φαντασίας. Είναι δηλαδή μια οντότητα που αποκτά "ζωή" λόγω της φαντασίας σου. Μια τέτοια ρεαλιστική σημασία όμως είναι και η απάντηση;  
Άραγε όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει γίνεται φάντασμα; (!)

Στις κηδείες αυτό που συηθίζεται να  λένε είναι  "να ζήσετε να τον θυμόσαστε". Υπάρχει δηλαδή η υποσυνείδητη πεποίθηση ότι  ένας νεκρός ζει για όσο εσύ τον κρατάς στην μνήμη σου.
Η ελληνική λέξη πνεύμα υπονοεί την πνοή δηλαδή την ανάσα, την αναπνοή. Έτσι οι φράσεις "άφησε τη τελευταία του πνοή" και "παρέδωσε το πνεύμα" ουσιαστικά σημαίνουν το ίδιο πράγμα. 

Επίσης μια αντίληψη που επικρατεί γενικά είναι είναι ότι "όταν κάποιος πεθαίνει ο φασματικός του εαυτός εμφανίζεται σε ένα άλλο άτομο με τον οποίο και τον έδενε μια δυνατή σχέση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από κάποια συμφωνία που αυτοί οι άνθρωποι έκαναν μεταξύ τους, υποσχόμενοι πως όποιος πεθάνει πρώτος θα εμφανιστεί στον άλλο για να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο."

Η ελληνική παράδοση πιστεύει πως μέσα από τα όνειρα μπορούν οι νεκροί να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς καθώς εμφανίζονται μόνο όταν έχουν κάνει κάτι να τους μεταφέρουν καλό η κακό, να τους  δώσουν ένα μήνυμα. Ο ονειροκρίτης έχει χιλιάδες ερμηνείες γι΄αυτές τις έννοιες. 

Η αλήθεια είναι ότι από ένα τέτοιο αμφιλεγόμενο θέμα βγαίνουν άπειρες εξηγήσεις  και είναι λογικό. Πρέπει να το δεις από χίλιες οπτικές και πάλι ίσως δεν βγάλεις συμπέρασμα.

Κάποιες πληροφορίες μου τις άντλησα από το βιβλίο "Ανεξήγητα φαινόμενα". Και φυσικά επεκτάθηκα μέχρι εκεί που έπρεπε γαιτί δεν είμαστε και "Οι Πύλες του Ανεξήγητου".

Γνώρισε τις πιο τρομακτικές και επικίνδυνες γυναίκες