Κλείνουν τα μάτια σου; Πώς να βγάλεις την ημέρα στο γραφείο

Και να μην κοιμηθείς πάνω στο πληκτρολόγιο....
Κλείνουν τα μάτια σου; Πώς να βγάλεις την ημέρα στο γραφείο



Βγήκες για ένα ποτάκι χθες. Άνθρωπος είσαι κι εσύ, θέλεις λίγο να ξεσκάσεις! Έχεις και ένα αγόρι που έχεις παραμελήσει και φίλους που σου γκρινιάζουν συνεχώς ότι δεν σε βλέπουν. Ή μήπως δεν σε έπαιρνε με τίποτα ο ύπνος εξαιτίας της υπερέντασης ή επειδή το μυαλό σου δουλεύει ασταμάτητα, κάτι που σου προκαλεί άγχος; Όποιος και να είναι ο λόγος που σου στέρησε ώρες ύπνου και ξεκούρασης το προηγούμενο βράδυ, αυτό που έχει σημασία είναι ότι σήμερα στη δουλειά κουτουλάς. Με δυσκολία κρατάς ανοιχτά τα μάτια σου, γιατί άπαξ και κλείσουν, δεν σε ξυπνάει ούτε σειρήνα πολέμου. Θα έφευγες από το γραφείο, επικαλούμενη ασθένεια, αλλά η δουλειές που έχεις να κάνεις δεν στο επιτρέπουν. Πώς θα καταφέρεις να συνέλθεις και να μην σε πάρει ο ύπνος στο πληκτρολόγιο; 

#1 Κοιμήσου. Ναι, όπως το ακους! Αντί να βασανίζεσαι, άκου το κορμί σου που χρειάζεται ξεκούραση, πήγαινε σε μια αίθουσα που δεν έχει κόσμο και κοιμήσου για 20 με 30 λεπτά. Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, διάβασε κάποια από τις επιλογές που ακολουθούν.

#2 Διαφοροποίησε λίγο το πρόγραμμά σου. Ίσως να μην έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το project που έχεις τώρα ανοιχτό μπροστά σου. Μπορεί αυτό να σε κάνει να βαριέσαι, να σου κόβει τα φτερά και να σου δημιουργεί και απανωτά χασμουρητά. Ασχολήσου με κάτι που σου τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον εκείνη τη στιγμή, που θα σε «ξυπνήσει» και θα επαναφέρει έστω και λίγο τη χαμένη σου ενέργεια.

#3 Σήκω από την καρέκλα του γραφείου και κάνε μία βόλτα. Ακόμα καλύτερα, βγες έξω να σε χτυπήσει δροσερός αέρας. Όσο το σώμα είναι σε κίνηση, λειτουργεί καλύτερα και ενεργοποιεί και τον εγκέφαλο. Κάνε μερικές διατάσεις στο κορμί σου, για να ξεκουραστούν και να ενεργοποιηθούν οι μύες σου. Αν κάνεις δουλειά γραφείου φρόντισε να μη μένεις για πολλή ώρα καθιστή και να κάνεις συχνά διαλείμματα για να κινείσαι και να ξεπιάνεσαι.

#4 Να είσαι πολύ προσεκτική με το φαγητό που θα επιλέξεις να φας. Αν προτιμήσεις κάτι βαρύ, δεν θα καταφέρεις να βγάλεις την ημέρα. Ξεγέλασε την πείνα σου με συχνά και ελαφριά γεύματα. Η πρωτεΐνη θα δώσει στον οργανισμό σου αρκετή ενέργεια, που αυτή τη στιγμή του είναι απαραίτητη.

#5 Βούρτσισε τα δόντια σου χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα με γεύση μέντα. Η μέντα είναι φυσικό διεργετικό που μπορεί να τονώσει τον οργανισμό σου άμεσα. Θυμήσου να βάλεις μια οδοντόκρεμα με γεύση μέντα στην τσάντα σου και άφησέ την εκεί μόνιμα. Στη χειρότερη, μάσησε μία τσίχλα με γεύση μέντα.

#6 Εννοείται ότι από τη λίστα δεν θα έλειπε το προφανές, ο καφές! Άφησε την καφεΐνη να κυλήσει στις φλέβες σου και να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις σου. Μην το παρακάνεις όμως!

#7 Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και πάρε αργές και βαθιές αναπνοές. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακτήσεις δυνάμεις και θα βοηθήσεις το μυαλό σου να συγκεντρωθεί, ώστε να ανταποκριθείς όσο το δυνατόν καλύτερα στις υποχρεώσεις της ημέρας.

Σίγουρα αυτή η ημέρα για εσένα στο γραφείο θα είναι λίγο βαριά, αλλά με αυτά τα κόλπα θα καταφέρεις να τονώσεις τον οργανισμό σου, να ανταπεξέλθεις ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της δουλειάς σου, μέχρι να έρθει η ευλογημένη ώρα να σχολάσεις, να πας στο σπιτάκι σου και να αναπληρώσεις τις χαμένες ώρες ύπνου.

Έχεις ρεπό; Δες ΕΔΩ πώς να οργανώσεις τέλεια την ημέρα σου!