Έχεις ρεπό; Οργάνωσε τέλεια την ημέρα σου!

Είτε κάθεσαι το Σαββατοκύριακο, είτε μία καθημερινή, εκμεταλλεύσου το ρεπό σου στο έπακρο!
Έχεις ρεπό; Οργάνωσε τέλεια την ημέρα σου!



Μία μόνο λέξη, με τέσσερα μόλις γράμματα, είναι ικανή να φέρει τεράστια χαρά και ανακούφιση. Ρ-Ε-Π-Ο! Το περιμένεις πώς και πώς, το έχεις ανάγκη, τόσο για να ξεκουραστείς και να ανακτήσεις δυνάμεις, όσο και για να ασχοληθείς λίγο με τον εαυτό σου, να κάνεις τα beaute σου, να δεις τις φίλες σου και το αγόρι σου, να απολαύσεις την ησυχία του σπιτιού σου ή να πας μια βολτίτσα επιτέλους! Δυστυχώς, το ρεπό περνάει γρήγορα και ποτέ δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλα όσα θες μέσα σε μία μόνο ημέρα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να οργανώσεις σωστά την ημέρα σου, ώστε να χαλαρώσεις και να την απολαύσεις.

#1 Μαζί με το ρεπό, ένα πράγμα σκέφτεσαι και περιμένεις πώς και πώς: να κοιμηθείς! Σου λείπει ύπνος και επιτέλους, θέλεις να ξυπνήσεις χορτάτη και ξεκούραστη, χωρίς το ενοχλητικό ξυπνητήρι σου. Εννοείται ότι απαγορεύεται να βάλεις ξυπνητήρι στο ρεπό σου και το κινητό σου, πριν κοιμηθείς, θα μπει στην αθόρυβη λειτουργία. Το ρεπό είναι ημέρα ιερή και ο εαυτός σου έχει προτεραιότητα. Όλοι και όλα τα υπόλοιπα, ας μπουν για μία μόνο ημέρα σε δεύτερη μοίρα. Κοιμήσου όσο χρειάζεται, χωρίς να νιώθεις τύψεις και άγχος. Αν έχεις την ανάγκη να σηκωθείς απόγευμα από το κρεβάτι σου, κάντο!

#2 Αν μένεις μόνη σου, είσαι τυχερή, γιατί έχεις το σπίτι όλο δικό σου και κανείς και τίποτα δεν θα σε ενοχλήσει, ή δεν θα σου χαλάσει το πρόγραμμα που έχεις σχεδιάσει για σήμερα. Μπορεί να θέλεις να βάλεις μουσική και να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να κάνεις νύχια και αποτρίχωση, ή να αράξεις όλη την ημέρα στον καναπέ σου, βλέποντας τηλεόραση. Αν μένεις με τους γονείς σου, παρακάλεσέ τους να σεβαστούν το ρεπό σου και την ανάγκη σου να ξεκουραστείς, χωρίς να έχεις κάποιον να σου λέει συνεχώς ότι το δωμάτιό σου θέλει συγύρισμα και ότι σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα να το τακτοποιήσεις, που έχεις χρόνο. Αν καταφέρεις να τους «διώξεις» από το σπίτι (πράγμα δύσκολο), ακόμα καλύτερα! Αλλιώς κανόνισε να περάσεις το ρεπό σου έξω, με φίλες, αν έχεις όρεξη για βόλτες. Αν έχεις παιδιά, είναι μια καλή ευκαιρία να τα πας μια βόλτα στη γιαγιά τους και να απολαύσεις λίγες ώρες ησυχίας μόνη σου ή με τον σύντροφό σου.

#3 Πήγαινε για έναν περίπατο, μόνη σου. Είτε αυτό σημαίνει να κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά, ή να κατέβεις στο κέντρο, ή να πας να κάτσεις σε μία παραλία. Βάλε τα ακουστικά, άκου τα αγαπημένα σου τραγούδια, ή πάρε μαζί σου ένα βιβλίο για να διαβάσεις. Διάλεξε ένα ήσυχο μέρος και χαλάρωσε.

#4 Σου αρέσει η οδήγηση; Υπάρχουν άνθρωποι που το τιμόνι τους ξεκουράζει, που λατρεύουν να οδηγούν ακούγοντας μουσική στους δρόμους της πόλης, ενώ παράλληλα σκέφτονται χίλια δύο πράγματα για τη ζωή τους. Διάλεξε έναν μεγάλο δρόμο, ώστε να μην μπλεχτείς σε κίνηση, χάζεψε το τοπίο γύρω σου και άφησε το μυαλό σου να αδειάσει.

#5 Κάνε λίγη γυμναστική. Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις την μοναδική αυτή ημέρα ξεκούρασης που έχεις, αλλά μάθε ότι λίγη χαλαρή άσκηση θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τη σωματική και πνευματική ένταση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου και θα μειώσει το άγχος. Δεν χρειάζεται να κουραστείς! Αρκεί μια βόλτα με ποδήλατο, η ένας περίπατος, ίσως λίγο κολύμπι, τώρα που ο καιρός ακόμα επιτρέπει το μπάνιο στη θάλασσα.

#6 Αν το διάβασμα σου αρέσει και σε ξεκουράζει, ξεκίνα ένα καινούριο βιβλίο. Άνοιξε τις σελίδες του και βυθίσου στον κόσμο που υπάρχει εκεί μέσα, είτε ξαπλωμένη στο κρεβάτι ή τον καναπέ σου, είτε στο μπαλκόνι σου με καφέ ή κρασί. Φτιάξε το σκηνικό όπως εσύ προτιμάς καλύτερα.

#7 Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα μασάζ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαλαρώσει το κορμί σου, από το να αφεθείς στα έμπειρα χέρια ενός ειδικού. Κλείσε ένα σπα για τον εαυτό σου, ή κάλεσε κάποιον μασέρ στο σπίτι σου. Αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα, ζήτα από το αγόρι σου να σε ξεκουράσει...

Ξέρω ότι στο ρεπό σου αρνείσαι συχνά να κάνεις οποιοδήποτε πλάνο και να μπεις στη διαδικασία προγραμματισμού, γιατί αυτό κάνεις αναγκαστικά όλη την εβδομάδα. Ναι, αλλά όλες τις υπόλοιπες ημέρες οργανώνεις το πρόγραμμά σου για να ανταποκριθείς σωστά στις υποχρεώσεις της δουλειάς σου, στην ουσία δηλαδή, για να είσαι σωστή προς τους άλλους. Την ημέρα του ρεπό σου θα σκεφθείς πώς να οργανώσεις την ημέρα σου για να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου. Ένα μόνο να αποφύγεις: την ένταση και το άγχος. Αυτή την ημέρα δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου τη χαλάσει!

Τα τραγούδια που πρεπει να υπάρχουν στην playlist σου είναι αυτά και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι θα φτιάξουν τη διάθεσή σου αμέσως!