Γιατί αγαπάμε περισσότερο τους αυθόρμητους φίλους μας

Εκείνους που ό,τι έχουν να πουν, θα το πουν χωρίς φόβο.
Γιατί αγαπάμε περισσότερο τους αυθόρμητους φίλους μας



Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε εκείνον τον φίλο ή φίλη που ξεχωρίζει στην παρέα. Που διαφέρει από τους υπόλοιπους και καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην εκτίμησή μας, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ευθύς, ειλικρινής και λέει αυτό που σκέφτεται έξω από τα δόντια, χωρίς φοβο, με πολύ πάθος. Είναι η ψυχή της παρέας, έχει χιούμορ, είναι ζωντανός άνθρωπος και τα έχει καλά με τον εαυτό του. Γιατί μόνο οι άνθρωποι που έχουν εμπιστοσύνη στους ίδιους, μπορούν να είναι «έξω καρδιά». Ίσως ορισμένες φορές ο αυθορμητισμός τους να σε κάνει να ντρέπεσαι, ενίοτε παρακαλάς να ανοίξει η γη και να σε καταπιεί, γιατί αυτοί οι τόσο ζωντανοί άνθρωποι παρακάνουν φασαρία, αλλά κατά βάθος σου αρέσει και το διασκεδάζεις. Γιατί μέσα σου εύχεσαι να μπορούσες κι εσύ να τους μοιάσεις λίγο. Αυτούς τους φίλους, με την έντονη προσωπικότητα, τους λατρεύουμε και τους θαυμάζουμε, ακόμα και όταν γίνονται υπερβολικοί, για τους παρακάτω λόγους:

#1 Λένε πάντα αυτό που σκέφτεσαι, αλλά δεν τολμάς να πεις δυνατά. Είναι σαν να διαβάζουν τη σκέψη σου. Πολλές φορές η ειλικρίνεια είναι δύσκολο να ειπωθεί, ή πρέπει να σκεφτείς τον κατάλληλο τρόπο να την εκφράσεις, αλλά εκείνη η φίλη, δεν καταλαβαίνει από αυτά. Λέει αυτό που σκέφτεται ξεκάθαρα και χωρίς πολλά πολλά,αδιαφορώντας μήπως ο τρόπος της παρεξηγηθεί. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα παρεξηγείς τέτοια άτομα, εκτός κι αν δεν τα ξέρεις καλά. Αυτό που εσύ δεν μπορείς να κάνεις, για εκείνη είναι κάτι πολύ απλό και φυσικό.

#2 Δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη των άλλων. Συνήθως αυτοί είναι και οι πιο καλοί φίλοι, γιατί τολμούν πάντοτε να είναι ειλικρινείς μαζί σου, ακόμα και σε θέματα που άλλοι θα προσπαθούσαν να σου κρύψουν.

#3 Μπορεί να φαίνονται παράξενοι ορισμένες φορές και συχνά να απορείς πώς γίνεται να μην έχουν ενδοιασμούς και κάποτε και μέτρο σε όσα λένε και κάνουν. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πιο φυσιολογικοί από όσο νομίζεις. Όσοι δεν τους ξέρουν εύκολα τους παρεξηγούν, χαρακτηρίζοντάς τους αγενείς ή απολίτιστους, λόγω της έντονης προσωπικότητάς τους, αλλά εκείνοι δεν βλέπουν την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα που τους χαρακτηρίζει. Αυτό, μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά όχι παράξενο. Σε ένα κόσμο γεμάτο πια από ψεύτικους και δήθεν ανθρώπους, οι αυθεντικοί άνθρωποι ξεχωρίζουν. Γι’ αυτό, αντί να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον έντονο χαρακτήρα τους, απλά δέξου αυτό που είναι, γιατί τελικά αυτό το είδος σπανίζει.

#4 Τα κοπλιμέντα τους και οι καλές κουβέντες που σου λένε, μετράνε περισσότερο για εσένα, αφού γνωρίζεις πόσο ειλικρινείς είναι. Υπάρχουν «φίλοι» που μπροστά σου είναι καλοί και από πίσω σου σε θάβουν. Αυτό δεν συμβαίνει όμως με τους αυθόρμητους φίλους σου, γι’ αυτό και η γνώμη τους μετράει περισσότερο για εσένα.

#5 Δεν φοβούνται να σου επισημάνουν τα λάθη σου. Όσο κι αν έχουμε ανάγκη την υποστήριξη των φίλων μας, είναι εξίσου σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που είναι απόλυτα ειλικρινείς μαζί σου, ακόμα και όταν δεν παίρνουν το μέρος σου. Μπορεί αρχικά να νευριάσεις, αλλά στην πορεία εκτιμάς τέτοιες συμπεριφορές.

#6 Τα έχουν τόσο καλά με τον εαυτό τους, που θέλουν το καλό σου κι ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα. Δεν είναι ανταγωνιστικοί και δεν σε ζηλεύουν.

#7 Μιλάνε πάντα με πάθος και έχουν μόνιμα έναν ενθουσιασμό που σου φτιάχνει τη διάθεση.

#8 Με αυτούς τους φίλους σου, μπορείς κι εσύ να είσαι ο εαυτός σου και δε φοβάσαι να τους πεις πράγματα, που ενδεχομένως δε θα μοιραζόσουν με άλλους.

#9 Αν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, σίγουρα θα ήταν άνθρωποι με τέτοια προσωπικότητα, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και είναι δυναμικοί και ξεκάθαροι.

#10 Είναι σπάνιο είδος κι αν έχεις κι εσύ έναν τέτοιο άνθρωπο κοντά σου, είσαι τυχερή, γι’ αυτό φρόντισε να τον κρατήσεις.

Φίλοι από τη δουλειά vs Παιδικοί φίλοι: Δες εδώ πώς οι πρώτοι μπορούν να ξεπεράσουν τους δεύτερους.