Φίλοι από τη δουλειά Vs Παιδικοί φίλοι: Πώς οι "πρώτοι" μπορούν να ξεπεράσουν τους "δεύτερους"

(Έχουμε 12 καλά επιχειρήματα!)
Φίλοι από τη δουλειά Vs Παιδικοί φίλοι: Πώς οι "πρώτοι" μπορούν να ξεπεράσουν τους "δεύτερους"



Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο από τη ζωή σου "σπαταλάς" στη δουλειά; Με έναν γρήγορο και πρόχειρο υπολογισμό, αν υποθέσουμε ότι δουλεύεις 8 ώρες την ημέρα επί πέντε ημέρες την εβδομάδα (τουλάχιστον και χωρίς να υπολογιστούν οι υπερωρίες)...στη δουλειά σου βρίσκεσαι 40 ώρες την εβδομάδα ~> 160 ώρες το μήνα ~> 1920 ώρες το χρόνο! 

Αυτές τις 1.920 ώρες το χρόνο τις περνάς με κάποιους ανθρώπους μαζί και το πιο πιθανό είναι να τους βλέπεις πιο πολύ από τι βλέπεις τους κολλητούς σου και την οικογένεια σου.  

Αυτό συνεπάγεται ότι μαζί με αυτούς τους ανθρώπους έχεις αναπτύξει μια πιο ουσιαστική σχέση η οποία χτίστηκε σιγά σιγά και έπειτα έβαλε γερά θεμέλια που είναι ικανά να εκτοπίσουν τα θεμέλια που έχεις χτίσει επί χρόνια με τους παιδικούς σου φίλους.

Διότι σε μια δύσκολη στιγμή (ερωτική, επαγγελματική, κ.τ.λ.)θα προτιμήσεις να μιλήσεις σε αυτόν που είναι δίπλα σου και θα σου δείξει ενδιαφέρον παρά να μπεις στη διαδικασία να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή σου. 

Μαζί περνάτε τις πιο εποικοδομητικές ώρες και στιγμές της ημέρας. 

# Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Ένας φίλος από τη δουλειά θα είναι για πάντα ο σύμμαχός σου. Διότι οποτεδήποτε και αν έρθεις σε διένεξη με το αφεντικό σου πάντα μα πάντα θα είναι στο πλευρό σου και θα σου κάνει support. 
Συμπέρασμα: Ένας πόντος για τους φίλους από δουλειά!

# Φίλοι από τη δουλειά Vs Παιδικοί φίλοι:2-0!
Αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα στη δουλειά; Είναι οι μόνοι που μπορούν να σε καταλάβουν χωρίς να πρέπει να εξηγήσεις. Ή θα σε πάρουν μια αγκαλιά (για το ψυχολογικό κομμάτι) ή θα σου δώσουν μια άμεση λύση! Υπερτερούν μακράν!

# Στα meeting που κάνετε, έχετε πια αναπτύξει έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας ~> Ανοιγοκλείνεις μάτια, βήχεις ξαφνικά, σπρώχνεις πόδι...και οτιδήποτε άλλος μπορεί να φανταστείς. Είναι αυτή η άβολη στιγμή που θέλετε να γελάσετε και κρατιέστε με τα χίλια ζόρια. Είναι το suspence που χρειάζεστε αυτή τη βαρετή στιγμή!

# Ξέρουν πως να σε σώσουν την κατάλληλη στιγμή! Ίσως από κάποιον ανεπιθύμητο στο party της δουλειάς; 
Ένας πόντος υπέρ των φίλων από δουλειά! Όπως και να το κάνεις τόσες ώρες που περνάς με τη φίλη σου από τη δουλειά έχεις αναπτύξει μια παραπάνω οικειότητα και νιώθεις άνετα και αποκωδικοποιείς κάθε αντίδρασή της χωρίς καν να μιλήσει!

# Όταν έχεις παράλογα νεύρα για κάτι που έγινε στη δουλειά, δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσουν γιατί θα ξέρουν ότι αυτή είναι μια normal αντίδραση σε ότι σου συνέβη. Στην κολλητή σου θα πρέπει να εξηγήσεις το τι και πως και στο τέλος θα σε θεωρήσει και παράλογη!
Το "debate" είναι υπέρ των φίλων από δουλειά.

# Οι φίλοι από την δουλειά δεν έχουν μόνο ένα ρόλο. Είναι ψυχολόγοι, μέντορες, εμπνευστές, σύμβουλοι σχέσεων κ.τ.λ.

# Μπορείτε τη μια στιγμή να θυμώσετε και την άλλη να κάνετε σαν να μην συνέβη τίποτα. Είστε κυκλοθυμικοί και είστε οκ με αυτό!

Ανυπομονείς να έρθει η Δευτέρα γιατί σου έλειψαν τόσο πολύ το Σαββατοκύριακο...αν δεν έχετε βγει μαζί και το ΣΚ!

# Έχετε ορίσει ένα κοινό σημείο συνάντησης, όπου συναντιέστε και λέτε όλα τα κουτσομπολιά του γραφείου. 

# Έχετε φτιάξει ομάδα στο facebook και εκεί μέσα λέτε τα πάντα. Χρησιμοποιείτε κωδικά ονόματα που έχετε ορίσει μεταξύ σας και αλίμονο αν αυτές οι συζητήσεις φτάσουν πουθενά αλλού! Μπορεί και να απολυθείτε όλοι!

# Δεν μιλάτε μόνο για επαγγελματικά θέματα. Αλίμονο! 
Μπορείτε να αναλύσετε τα πάντα! Από ερωτικά μέχρι μεταφυσικά θέματα! 

# Ξέρουν ακριβώς τι θέλεις να φας, πως πίνεις τον καφέ σου και πια φέρνουν κολατσιό από το σπίτι τους και για σένα! Κάνετε ανταλλαγή προϊόντων!

# Και το πιο σημαντικό ~> Αν έχεις κάνει φίλους από τη δουλειά είναι ότι καλύτερο διότι κάνουν τη δουλειά σου πιο υποφερτή, πιο ευχάριστη και έχεις έναν παραπάνω λόγο να χαίρεσαι που πας για δουλειά! Γιατί ποιος θέλει να δουλεύει non stop και να έχει πάντα κέφι; Αναμφίβολα σου δίνουν ένα κίνητρο να δουλεύεις καλύτερα!

Και είναι δύσκολο να συγκριθούν με τους παιδικούς σου φίλους αλλά όπως και να το κάνεις έχεις αναπτύξει μια σχέση ζωής και μαζί τους γιατί αυτό που έχει σημασία είναι ότι μοιράζεστε στιγμές από τη ζωή σας (και ας τους ξέρεις λίγο). Σου φτιάχνουν τη διάθεση και είναι εκεί για εσένα! Σε καταλαβαίνουν και σε κάνουν να θέλεις να εξελιχτείς.

Είσαι έτοιμη να κάνεις επαγγελματική στροφή; Δες ποια είναι τα σημάδια που το αποδεικνύουν.