Δημιουργικοί τρόποι για να συνεχίσεις να μαθαίνεις

Βάλε ένα χάρτη για ταπετσαρία ή άκου ένα cd ισπανόφωνων στο αυτοκίνητο.
Δημιουργικοί τρόποι για να συνεχίσεις να μαθαίνεις



Διάβαζες στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, τα καλοκαίρια, το χειμώνα δίπλα από το τζάκι. Κάθε που έχεις μια απορία γουγκλάρεις, παλιότερα άνοιγες την εγκυκλοπαίδεια. Διάβασες όλα τα must read before you die, είδες το Top 250 του ΙΜDB, μπήκες στο google translate και έμαθες τη λέξη "καλημέρα" σε καμιά πενηνταριά γλώσσες.

Τώρα όμως βαρέθηκες τις αναζητήσεις και θες πιο "ευφάνταστους" τρόπους για να συνεχίσεις να μαθαίνεις. Γιατί η δια βίου μάθηση (ειδικά μετά από ένα δεκάωρο στη δουλειά) είναι δύσκολο πράγμα.

Βάλε έναν παγκόσμιο χάρτη για ταπετσαρία
Αν δε, τον βάλεις στο χώρο του μπάνιου, γλίτωσες μια για πάντα με τις ετικέτες των σαμπουάν και απορρυπαντικών. Τουλάχιστον 4 φορές τη μέρα θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις κι από ένα καινούριο μέρος που υπάρχει στον κόσμο. Plus, θα μάθεις και καμιά πρωτεύουσα, που ακόμα σε ρωτάνε "ποια είναι η πρωτεύουσα της Σλοβενίας" και ξύνεις το κεφάλι σου.

Ξεκίνα soirée ανάγνωσης
Ποίηση, λογοτεχνία, κόμικς; Οτιδήποτε. Τσαγάκι, κουβεντούλα, ανάγνωση κι ανάλυση, με τους φίλους σου.

Movie nights
Πόσο πιο ενδιαφέρον μπορεί να γίνει το βράδυ της Τετάρτης σου, αν έχει κανονίσει θεματικές κινηματογραφικές βραδιές με την παρέα; Ξεκινήστε με βραβευμένες ταινίες ή χωρίστε τις σε είδη κινηματογράφου ή ανά σκηνοθέτη, πρωταγωνιστή, κλπ.

Διοργάνωνε βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών
Κυρίως Trivial και Scrabble. Γενικές γνώσεις και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, σε συνδυασμό με ευρηματικότητα και στρατηγική. Pas mal!

Άκου cd σε μια ξένη γλώσσα
Ένα do-it yourself. Όταν παλιότερα οι συγγενείς σου έφευγαν για το εξωτερικό, μάθαιναν τη γλώσσα από την τηλεόραση. Εσύ από το ραδιόφωνο.

Κι αν βαρέθηκες την ντουλάπα σου, δες εδώ πώς μπορείς να την αλλάξεις, χωρίς να χαλάσεις ούτε ένα ευρώ.