Τα πράγματα που απαλαμβάνουν όσοι μένουν μόνοι τους

Καλή και η συγκατοίκηση, αλλά αλλιώς είναι να μένεις μόνη σου...
Τα πράγματα που απαλαμβάνουν όσοι μένουν μόνοι τους



Η συγκατοίκηση με τους γονείς σου έχει τρομερά οφέλη. Έχεις πάντοτε έτοιμο φαγητό από τα χεράκια της μανούλας, πλυμμένα και σιδερωμένα ρούχα που μοσχοβολούν και γενικά είσαι πριγκίπισσα. Τα βρίσκεις όλα έτοιμα και στην εντέλεια. Η συγκατοίκηση με φίλους ή το αγόρι σου έχει πλάκα, αλλά στην περίπτωση αυτή αποκτάς ευθύνες, τόσο οικονομικές, όσο και πρακτικές, καθώς είναι απαραίτητο να αναλάβεις ορισμένες βασικές δουλειές του σπιτιού.

Αν όμως μένεις μόνη σου, είναι παράδεισος, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν το εκτιμάς και τόσο.

Μπορεί οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του σπιτιού να βαραίνουν μόνο εσένα, αλλά κανείς δεν είναι πάνω από το κεφάλι σου. Κάνεις ό,τι θες, όπως σου αρέσει, χωρίς να χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό. Αν είσαι από τις τυχερές που μένουν μόνες τους ή αν σκέφτεσαι να κάνεις αυτό το βήμα, διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Εδώ θα βρεις όλους τους λόγους που πρέπει να το τολήσεις, γιατί όσοι μένουν μόνοι τους είναι τυχεροί!

#1 Μπορείς να τραγουδάς δυνατά όποτε σου τη βαρέσει και να χοροπηδάς μέσα στο σπίτι, χωρίς κανείς να σου ζητήσει να κάνεις ησυχία. Οκ, μπορεί οι γείτονές σου να έχουν ένα μικρό προβληματάκι αν το παρακάνεις, αλλά δεν θα μπορούσες ποτέ να είσαι τόσο ελεύθερη και να κάνεις ό,τι θέλεις, αν υπάρχουν κι άλλα άτομα στο σπίτι.

#2 Η τηλεόραση παίζει μόνο αυτά που σου αρέσουν. Κανείς δεν θα σου ζητήσει να αλλάξεις κανάλι ή δεν θα σου επιβάλλει να παρακολουθήσετε το ντέρμπι των αιώνιων αντιπάλων, που καθόλου δεν σε ενδιαφέρει.

#3 Η οργάνωση και η καθαριότητα του σπιτιού είναι καθαρά στο χέρι σου. Κανείς δεν θα σου κάνει παρατήρηση που έχεις πεταμμένα ρούχα σε όλο το σπίτι ή που το δωμάτιό σου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Εδώ που τα λέμε, καλό είναι να έχεις συγυρισμένο το σπιτάκι σου, ώστε να το απολαμβάνεις και περισσότερο, αλλά εδώ δεν έχεις άλλους κι άλλους να σου γκρινιάζουν, θα σου γκρινιάξω εγώ; Μπορεί να σου λείπει λίγο περισσότερο η μανούλα σου τώρα που μένεις μόνη, αλλά αυτή η ψύχωσή της με την καθαριότητα και οι συνεχείς παρατηρήσεις της, μάλλον δεν σου έχουν λείψει και τόσο!

#4 Μπορείς να μείνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου χωρίς να κάνεις τίποτα για όσο θέλεις. Και για πάντα. Χωρίς κανείς να σε ενοχλήσει ή να σου πει ότι δεν κάνεις τίποτα. Καμιά φορά, εσύ, το κρεβάτι σου και το ταβάνι, κάνετε την καλύτερη παρέα. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσες να έχεις αυτή την πολυτέλεια. Και είναι σωτήρια και απαραίτητη  η ταβανοθεραπεία κάποιες φορές...

#5 Κάνεις όση ώρα θέλεις στο μπάνιο, χωρίς κανείς να σου πει «Τελείωνε, είσαι μέσα μία ώρα». Τι ωραία!

#6 Βάζεις το air-condition στη θερμοκρασία που θέλεις και το κλείνεις όποτε θες. Όχι σαν τις ημέρες που κοιμάσαι στο αγόρι σου και κουκουλώνεσαι με πάπλωμα Αύγουστο μήνα!

#7 Διακοσμείς το σπίτι σου σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο. Φτάνει με τα σεμεδάκια!

#8 Μπορείς να έχεις κατοικίδιο και να του επιτρέπεις να ανεβαίνει στον καναπέ ή το κρεβάτι σου. Τέλος τα παράπονα ότι μαδάει και ότι αφήνει τρίχες πάντου. Αφού δεν ενοχλεί εσένα, μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει.

#9 Καλείς όποιον θέλεις στο σπίτι σου, χωρίς να πάρεις την άδεια από κανέναν. Ας είναι και περασμένη η ώρα!

#10 Γενικότερα, κάνεις ό,τι θες! Πράγματα που ποτέ δεν θα έκανες μπροστά σε άλλους, ή έστω, έξω από το δωμάτιό σου! Ένα ολόκληρο σπίτι μόνο για εσένα, τέλειο;

Αν όμως σκέφτεσαι να συγκατοικήσεις με το αγόρι σου πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό το άρθρο, για να είσαι προετοιμασμένη!