5 πράγματα που πρέπει να κάνεις 10 λεπτά πριν πας για ύπνο

Για να είναι η επόμενη ημέρα σου πιο άνετη...
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις 10 λεπτά πριν πας για ύπνο



Υπάρχουν ορισμένες μικρές και εύκολες συνήθειες που αν τις βάλεις στο πρόγραμμά σου καθημερινά, αφιερώνοντας 10 μόλις λεπτά πριν πας για ύπνο, θα κοιμηθείς καλύτερα και θα ξεκινήσεις την επόμενη ημέρα σου πιο άνετα. Πρόκειται για 5 απλές δουλίτσες που πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς για να είναι το σπίτι σου πάντοτε καθαρό και περιποιημένο. Ρίξε μια ματιά:

1. Πλύνε τα άπλυτα από το νεροχύτη: Έρευνες έχουν δείξει ότι αν έχεις έναν καθαρό νεροχύτη και μια συγυρισμένη κουζίνα, επιλέγεις να τρως στο σπίτι και αποφασίζεις ευκολότερα να μαγειρέψεις. Υιοθέτησε τη συνήθεια να μην αφήνεις ποτέ άπλυτα στην κουζίνα σου στο τέλος της ημέρας και αφιέρωσε λίγα λεπτά πριν ξαπλώσεις για να τα πλύνεις. Άσε που αν δεν αφήνεις τα άπλυτα πιάτα να γίνονται στοίβες, καθαρίζονται πιο εύκολα. Ποιος δε θέλει το πρωί να φτιάχνει και να απολαμβάνει το καφεδάκι του σε μια καθαρή κουζίνα;

2. Μάζεψε τα πεταμένα ρούχα: Όταν μπαίνουμε στο σπίτι μετά τη δουλειά, έχουμε την τάση να παρατάμε τα ρούχα μας παντού μέσα στο σπίτι και να αφήνουμε τα παπούτσια μας όπου να ‘ναι. Κι αν δεν το κάνεις εσύ, το κάνουν σίγουρα τα παιδιά και ο άντρας σου. Πριν πας για ύπνο, βάλε στη θέση τους τα ρούχα και τα παπούτσια και μην τα αφήσεις να μαζεύονται παντού μέσα στο σπίτι. Αν το κάνεις αυτό κάθε μέρα, το σπίτι σου θα είναι πάντα τακτοποιημένο.

3. Τακτοποίησε το σαλόνι σου: Το σαλόνι και συγκεκριμένα ο καναπές, είναι το μέρος που ανυπομονούμε να χωθούμε και να χαλαρώσουμε, μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά. Παίρνουμε ανα χείρας ένα σνακ, το τηλεκοντρόλ, ένα μπουκαλάκι νερό ή το ποτάκι μας, βάζουμε και ένα dvd ενίοτε και αράζουμε μέχρι να γλαρώσουμε. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή και πριν πας στο κρεβάτι σου, συγύρισε λίγο το σαλόνι σου από όλα αυτά. Θα το εκτιμήσεις δεόντως την επόμενη ημέρα που θα ξυπνήσεις.

4. Πέταξε τα σκουπίδια: Αυτή είναι μια κίνηση που έχεις συνηθίσει να κάνεις το πρωί, φεύγοντας για τη δουλειά. Αν όμως μεταφέρεις αυτή τη συνήθεια το βράδυ, το πρωί δεν θα αναγκάζεσαι να κουβαλάς πάνω από μία τσάντα και το σπίτι σου δεν θα έχει ποτέ δυσάρεστες οσμές. Αν έχεις σκύλο, είναι ευκαιρία να βγάζεις και τα σκουπίδια έξω, όταν τον πηγαίνεις για τη βραδινή του βόλτα. Διαφορετικά, ένας μικρός περίπατος μέχρι τον πιο κοντινό κάδο σκουπιδιών το βραδάκι, δεν ακούγεται και άσχημα.

5. Φτιάξε μια λίστα με όσα χρειάζεσαι: Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, γράψε σε μια λίστα τα πράγματα που χρειάζεται να αγοράσεις την επόμενη ημέρα για το σπίτι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ξεχάσεις ποτέ να ψωνίσεις κάτι που μπορεί να είναι απαραίτητο, όπως το χαρτί τουαλέτας ή το σαμπουάν για παράδειγμα και θα έχεις πάντα το σπίτι σου οργανωμένο. Βάλε αυτή τη λίστα στο πορτοφόλι ή την τσάντα σου και είσαι έτοιμη!

Αφού κάνεις αυτά τα πραγματάκια, μπορείς να πας για ύπνο. Το πρωί, θα δεις ότι θα ξυπνήσεις χαρούμενη και πιο χαλαρή, γιατί το σπιτάκι σου θα είναι έτοιμο και συγυρισμένο και δεν θα χρειαστεί να αφιερώσεις καθόλου χρόνο σε αυτό.

Κι αν δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις ένα καλό πρωινό, αυτές οι εύκολες και νόστιμες συνταγές θα σου λύσουν τα χέρια.