Δεν έχεις χρόνο για να ετοιμάσεις ένα καλό πρωινό;

Αυτές οι γρήγορες και νόστιμες συνταγές θα σου λύσουν τα χέρια…
Δεν έχεις χρόνο για να ετοιμάσεις ένα καλό πρωινό;



 Οι επιλογές για το πρωινό γεύμα είναι ανεξάντλητες. Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιδέες για ένα καλό και γευστικό πρωινό, κάθε άλλο! Το πρόβλημα που οι περισσότεροι έχουμε, είναι η έλλειψη χρόνου. Γι΄αυτό και αρκετά συχνά, παραλείπουμε το πρώτο και κυριότερο γεύμα της ημέρας, επειδή απλά δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε κάτι στο σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο κι επειδή είναι καιρός να σταματήσεις αυτή την κακή για το σώμα σου συνήθεια, σκεφτήκαμε να σου παρουσιάσουμε μερικές υγιεινές ιδέες για να ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα το πρωινό σου και να μην ξαναφύγεις από το σπίτι σου με άδειο το στομάχι. Εσύ απλά βάλε το ξυπνητήρι σου 10 λεπτά νωρίτερα απ’ ότι συνήθως και ετοίμασε κάτι από τα παρακάτω:

Πρωινό #1

Τόστ με αβοκάντο: Μια χορταστική και τρομερά υγιεινή επιλογή για να ξεκινήσεις την ημερα σου. Σε ψωμάκι του τοστ (που αν θέλεις έχεις πρώτα φρυγανίσει) απλώνεις το αβοκάντο (που το έχεις λιώσει) και προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι. Αν πετάξεις και δυο αυγά στο τηγάνι και τα βάλεις από πάνω, τότε θα έχεις ένα πολύ καλό πρωινό και θα πάρεις και την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σου, για να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα του. Αν δεν προλαβαίνεις να το φας στο σπίτι, πάρτο μαζί σου στο γραφείο.

Πρωινό #2

Smoothie μπανάνας: Ανακάτεψε στο μίξερ μια μπανάνα, 1 κούπα γάλα και μερικά παγάκια. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο για ακόμα καλύτερη γεύση και περισσότερη ενέργεια. Είναι κάτι που μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο.

Πρωινό #3

Γιαούρτι με φρούτα: Ένα από τα πιο εύκολα, υγιεινά και γευστικά είδη πρωινών γευμάτων είναι το κλασικό γιαούρτι με τα φρούτα της επιλογής σας. Πρόσθεσε αν θέλεις μέλι, κανέλα και λίγα καρύδια για περισσότερη νοστιμιά.

Πρωινό #4

Smoothie με φρούτα και γιαούρτι: Στο μπλέντερ, ρίξε ένα κεσεδάκι γιαούρτι και 1 κούπα κομματάκια φρούτων της επιλογής σου, πρόσθεσε ½ κούπα γάλα ή χυμό, χτύπησέ τα καλά και είναι έτοιμο! Ετοίμασέ το αν θέλεις από το βράδυ, για να μη χάσεις καθόλου χρόνο το πρωί.

Πρωινό #5

Ψωμάκι με cottage cheese: Σε 2 φέτες ψωμιού, άπλωσε cottage cheese, πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι και γαρνίρισέ το με μικρά κομμάτια ντομάτας. Έχεις αμέσως ένα δροσερό, υγιεινό και γευστικότατο πρωινό.

Πρωινό #6

Τηγανιτό αυγό ή ομελέτα με τυρί: Αντί να τηγανίσεις το αυγό σου με λάδι, προτίμησε μια πιο υγιεινή επιλογή και ρίξε στο τηγάνι, μαζί με το αυγό σου λίγα λαχανικά και τριμμένο τυρί. Αν θέλεις, μπορείς να φτιάξεις μια ομελέτα, με τα ίδια υλικά. Απόλαυσέ τη σκέτη, ή μέσα σε ψωμάκια σάντουιτς.

Πρωινό #7

Φρυγανιές με ταχίνι και μπανάνα: Αν το προτιμάς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυστικοβούτυρο ή απλό μέλι.

Θέλεις καλή υγεία και όμορφο σώμα; Διάβασε ΕΔΩ τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για να το καταφέρεις!