Aγάπη σημαίνει...

(Έτσι γιατί πολύ μιλήσαμε για χωρισμό και ξεχάσαμε τα ωραία)
Aγάπη σημαίνει...



Αγάπη σημαίνει να δίνεις χώρο στον άλλο να γίνει αυτό που θέλει, είχε πει ο Χόρχε Μπουκάι. Αγάπη λοιπόν σημαίνει αυτό και πόσα άλλα σπουδαία ή λιγότερο σπουδαία πράγματα.

Αγάπη σημαίνει να είσαι εκεί. Να μην κολώνεις, να μην εγκαταλείπεις, να μη φοβάσαι, να μην σκέφτεσαι μόνο για σένα.

Αγάπη σημαίνει να στηρίζεις, να είσαι παρών, να επικοινωνείς, να καταλαβαίνεις, να ακούς, να αντιλαμβάνεσαι, να επιμένεις, να υπομένεις, να συγχωρείς.

Αγάπη σημαίνει να σου αρέσει το στραβό του δόντι, ο τρόπος που καπνίζει το τσιγάρο του, το πρόσωπό του όταν κοιμάται, το άγγιγμά του, η τρέλα του, οι απορίες του, οι μορφασμοί του, τα αστεία του, η αγκαλιά του, ο έρωτας που σου προσφέρει τα βράδια στο ημίδιπλο στρώμα σας, ο ήχος της καρδιάς του όταν ξαπλώνεις στο στέρνο του, η ανάσα του.

Αγάπη σημαίνει να γελάτε μαζί, να συζητάτε μαζί, να "πέφτετε" μαζί, να "σηκώνεστε" μαζί, να παλεύετε μαζί, να χορεύετε μαζί, να δυσκολεύεστε μαζί και μαζί να ξεχνιέστε και να βυθίζεστε σε μια αγκαλιά που όμοια της δεν υπάρχει.

Αγάπη σημαίνει να σε εμπνέει, να σε ηρεμεί, να σε συνεφέρει, να σε γειώνει και να σε απογειώνει.

Αγάπη σημαίνει να δημιουργείτε παρόν, παρελθόν και μέλλον. Με το δικό σας νησί, το δικό σας ηλιοβασίλεμα, τη δική σας μικρή πράσινη θάλασσα (που έλεγε κι ο ποιητής), τη δική σας άνοιξη. 

Γιατί την άνοιξη (όπως έλεγε πάλι ο ίδιος ποιητής) αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις. Και πάντα δυο τη φτιάχνουν καλύτερα.  

Διάβασε εδώ ποιες ταινίες αγάπης πρέπει να δεις.