Οι 10 ταινίες αγάπης που πρέπει να δεις (με ή χωρίς εκείνον)

Καναπές, μαξιλάρι αγκαλιά, κλάμα, χαρτομάντιλα.
Οι 10 ταινίες αγάπης που πρέπει να δεις (με ή χωρίς εκείνον)



Έχουν ειπωθεί τόσα για την αγάπη. Έχουν γραφτεί θεωρίες, φιλοσοφίες, ποιήματα, συνθήματα. Η αγάπη έχει γίνει εικόνα. Και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Απόψε μπορείς να μείνεις μέσα και να απολαύσεις μερικές από τις αγαπημένες μας.  Να κλάψεις, να συγκινηθείς, να αναπολήσεις, να επιθυμήσεις. Μόνη σου ή μαζί του.

(Η σειρά είναι τυχαία)

500 Days of Summer
Ελληνιστί 500 Ημέρες με τη Σάμμερ. Όταν ο Tom γνωρίζει τη Summer δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να την ερωτευτεί παράφορα. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνη δεν πιστεύει καθόλου στις σχέσεις. Η πορεία θα τους φέρει να είναι κάτι παραπάνω από απλοί φίλοι, αλλά όταν η «σχεδόν» σχέση τους τελειώσει, ο Tom θα σκεφτεί όλες εκείνες τις ημέρες από τη στιγμή που η Summer μπήκε στη ζωή του. Ο στόχος του είναι να την κερδίσει ξανά. Αλλά, όπως ο αόρατος αφηγητής μας προειδοποιεί «This is not a love story». 

Μία ταινία που θα σε κάνει να θες να σπάσεις την τηλεόραση για να πιάσεις την ριμαδο- Summer από τον λαιμό.
 

Meet Joe Black 
Μια νύχτα ο πανίσχυρος William Paris παθαίνει ανακοπή καρδιάς. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, δέχεται την επίσκεψη του Joe Black, ενός μυστηριώδους ξένου. Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τον Άγγελο του Θανάτου, με τη μορφή ενός νεαρού άνδρα, που μόλις απεβίωσε. Είναι φανερό ότι η μοίρα του William, είναι να περάσει στην «άλλη πλευρά», γεγονός που ο τελευταίος δεν επιθυμεί, αφού αισθάνεται ότι θα αφήσει πίσω του ημιτελείς, πολλές σημαντικές υποθέσεις του. Από την άλλη, ο Joe Black αναρωτιέται πώς ένας κοινός θνητός αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή. Έτσι οι δύο άνδρες συνάπτουν μια συμφωνία: ο William θα έχει λίγο ακόμη χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες των υποθέσεών του, ενώ όλο αυτό το διάστημα, ο Joe θα μελετά την ανθρώπινη φύση. Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή όμως, από τη στιγμή που ο Joe θα ερωτευθεί την Susan, μια από τις κόρες του William.

Μία ιδιαίτερη ιστορία αγάπης. Σας εφιστούμε την προσοχή στη σκηνή που ο Joe και η Susan κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Από τις ομορφότερες ερωτικές σκηνές που έχουμε δει. 

Love and Other Drugs
Tέλη δεκαετίας '90. Ο Jamie είναι ένας ευφυής νέος που έχει παρατήσει την ιατρική για να ζήσει με τους δικούς του όρους. Είναι δεινός καρδιοκατακτητής αλλά ασυμβίβαστος με παντός είδους δέσμευση και δουλεύει ως πωλητής φαρμάκων που κυνηγά να πιάσει την «καλή». Όταν γνωρίσει τη Maggie η φυσιολογική αντίδραση είναι να θέλει να τη ρίξει στο κρεβάτι. Έλα όμως που κι εκείνη, για τους δικούς της λόγους, δε θέλει τίποτε περισσότερο. Είναι όμως πράγματι το ευκαιριακό σεξ το μόνο που αποζητούν;

Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτήν θα θες σίγουρα εσύ sex. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η συνάδελφος και φίλτατη Νάνσυ (followme girl).

 

 Eternal Sunshine Of The Spotless Mind 
Ή αλλιώς  η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού. Όταν ο Joel μαθαίνει ότι η πρώην κοπέλα του Clementine, τον διέγραψε από τη μνήμη της χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογική μέθοδο, αποφασίζει και εκείνος να κάνει το ίδιο. Σε κατάσταση απελπισίας επισκέπτεται τον εμπνευστή και εφευρέτη της διαδικασίας, Δρ. Howard Mierzwiak στην κλινική Lacuna. Κατά τη διάρκεια όμως της διαδικασίας αυτής αλλάζει γνώμη. Αρχίζει έτσι ένας αγώνας δρόμου στην προσπάθειά του να σώσει τις αναμνήσεις του -κρύβοντας αυτές σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου- ώστε να μην ξεχάσει την αγάπη του για την Clementine.

Μία ταινία που χαράζεται στη μνήμη σου. Μπορεί χωρίς τη μνήμη να υπάρξει μέλλον; Θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος ξανά ή επιλογή σου; Κι αν ναι, θα το ξαναζούσες με τον ίδιο τρόπο; Αυτά κι άλλα τόσα ερωτήματα προσπαθούν να βρουν απάντηση στην ταινία  που χάρισε στον Jim Carrey τον καλύτερο ρόλο στην καριέρα του.
 

When Harry Met Sally
‘Οταν ο Harry γνώρισε την Sally, ξεκίνησε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη, γλυκιά ιστορία αγάπης, τόσο διαφορετικά ιδωμένης όμως, από τα μάτια του σκηνοθέτη της Rob Reiner , που τη θυμόμαστε ακόμα (25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της).

Ένα ζευγάρι γνωρίζεται τυχαία σε κάποια περίοδο της ζωής του και όταν συναντιούνται ξανά αρκετά χρόνια μετά, αποφασίζουν να γίνουν φίλοι για να καταλήξουν στο τέλος της ταινίας εραστές και παντρεμένοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας υπάρχουν συνεχείς υπόνοιες (έξυπνα κατσκευασμένες) σχετικά με το τέλος της ιστορίας. 

Αξίζει να την δεις γιατί πρώτον είναι πια classic love story και δεύτερον σε αφήνει με μια αισιοδοξία ότι όλοι τελικά κάποια στιγμή βρίσκουν το ταίρι τους.

 

My Blueberry Nights 

Στα ελληνικά ο τίτλος είναι «Οι Νύχτες μου Μακριά σου». Μια νεαρή γυναίκα, η Elisabeth, πρόσφατα χωρισμένη και πικραμένη, ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού της. Όταν η συναισθηματική της πληγή αρχίζει να ξεθωριάζει, γνωρίζει αποκομμένους ανθρώπους και οδηγείται σε νέα και απρόσμενα κεφάλαια στη ζωή της. Μπλα, μπλα, μπλα. 

Αξίζει να δεις την ταινία, γιατί παίζει ο Jude Law, για τη γλυκύτητα της και γιατί κατάφερε να οπτικοποιήσει ένα από τα πιο ωραία φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

 

The End of the Affair
Ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά είναι «Το Τέλος Μιας Σχέσης», με πρωταγωνιστές την Julianne Moore και τον Ralph Fiennes. Και τώρα κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά γιατί κατάλαβες.

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο και πραγματεύεται τον παράνομο δεσμό μιας γυναίκας με έναν φίλο του άντρα της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έναν έρωτα πέρα από φραγμούς και όρια, έναν έρωτα καταδικασμένο από την πρώτη στιγμή. Το σενάριο ακούγεται συνηθισμένο αλλά ο μεγάλος σκηνοθέτης Neil Jordan, βουτά στα συναισθήματα των ηρώων του, δίνοντάς τους μια επική και συγχρόνως τραγική διάσταση.

Τι να λέμε; Ένα από τα κινηματογραφικά στόρυ αγάπης και έρωτα, που άφησαν εποχή. Must see.
 

The Curious Case of Benjamin Button

Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον είναι ο τίτλος στα ελληνικά και ήταν όντως μια απίστευτη ιστορία αγάπης. Κυκλοφόρησε το 2008 και κατάφερε να κερδίσει τρία Όσκαρ (μεταξύ των οποίων- φυσικά- Μακιγιάζ- Οπτικών Εφέ) και τον εντυπωσιασμό του κοινού.

Ένας "επιστήμονας" ρολογιών κατασκευάζει ένα ρολόι που οι δείκτες κινούνται αντίστροφα. Με μοναδικό σκοπό να επανακτηθεί ο χαμένος χρόνος. 

Παράλληλα στη Νέα Ορλεάνη, γεννιέται ένα ασυνήθιστο βρέφος. Πρόκειται για τον Μπέντζαμιν Μπάτον, ο οποίος είναι σαν να γεννήθηκε 80 ετών και πλέον να διανύει αντίστροφα τη ζωή του μέχρι την βρεφική ηλικία. Στη διάρκεια αυτής παρουσιάζεται μια ερωτική σχέση με την "φυσιολογική" Daisy. Μια ερωτική σχέση που σαν ηφαίστειο, άλλοτε ενεργό και άλλοτε σβησμένο, γρατζουνάει επίπονα και ανεξίτηλα το "παράξενο" ζευγάρι, αφού εκείνη μεγαλώνει κανονικά.

Άρα την ταινία πρέπει να τη δεις σίγουρα για το παράξενο στόρυ της. Και γιατί η δύναμη της αγάπης εξυμνείται με τρόπο μαγικό.
 

Il Postino
Il classico. Ο «Ταχυδρόμος» είναι ο ελληνικός τίτλος  της ταινίας με μία από τις ωραιότερες γυναίκες που έχεις δει να περνάνε μπροστά από την οθόνη σου (καλύτερα δες την μόνη σου, τώρα που το ξανασκέφτομαι). 
Σε ένα ψαροχώρι της Ιταλίας ο Μάριο, ένας νέος της εποχής ψάχνει να βρει την ταυτότητά του. Αν και γιος ψαρά, με την πενιχρή του μόρφωση πιάνει δουλειά στο ταχυδρομείο της περιοχής, με μοναδική αποστολή να μεταφέρει την προσωπική αλληλογραφία του εξόριστου Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda. Μέσα από τη σχέση του με τον ποιητή, ο αγράμματος νεαρός μεταμορφώνεται σε έναν ώριμο άνθρωπο με δυνατή πολιτική σκέψη και προβληματισμό για τα ζητήματα του φτωχού του τόπου. Ο ρόλος του μεγάλου ποιητή στη ζωή του Μάριο, γίνεται ακόμα σημαντικότερος, όταν ο ίδιος τον βοηθάει να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του Βεατρίκη.

Ιταλική φινέτσα και ιταλικό ταμπεραμέντο. Και ένα τέλειο love story. Ε, τι άλλο θες;
 

 

 

El Secreto De Sus Ojos

Η μετάφραση στη γλώσσα μας είναι «Το Μυστικό στα Μάτια της». Η ταινία «κατάγεται» από τη μακρινή Αργεντινή και κέρδισε το 2010 (κατατροπώνοντας συνυποψήφιες, όπως η «Λευκή Κορδέλα») το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.
Ο μεσήλικας Μπέντζαμιν έχει βγει στη σύνταξη αλλά παραμένει ανήσυχος. Μία παλιά υπόθεση φόνου, που είχε αναλάβει ως ερευνητής της εισαγγελίας, τον βασανίζει ακόμα, σε βαθμό που επιθυμεί να γράψει ένα βιβλίο που να την εξιστορεί. Δεν ξέρει όμως από πού να αρχίσει την εξιστόρηση. Για τον λόγο αυτό, επισκέπτεται την παλιά προϊσταμένη του Ιρίνα και ζητάει τη συμβουλή της. 
Το έργο κινείται μεταξύ ενός ανεξιχνίαστου φόνου κι ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, δημιουργώντας ένα κράμα που την κάνει σίγουρα αξέχαστη.

 

   

Παρεπιπτόντως τι παίζει στο σινεμά αυτή την εβδομάδα;