DIY: 15 πράγματα που θα κάνεις μόνη σου, αντί να τα αγοράσεις!

Φύλαξε τα χρήματά σου...
DIY: 15 πράγματα που θα κάνεις μόνη σου, αντί να τα αγοράσεις!



Θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου.  Χρειάζεσαι καινούριο scrub προσώπου ή σώματος. Αλλά προσπαθείς να μην κάνεις περιττά έξοδα και συνεχώς αναβάλλεις τέτοιου είδους αγορές! Γιατί να μπεις στον κόπο να ξοδέψεις χρήματα, όταν γίνεται να φτιάξεις χρήσιμα και όμορφα πράγματα μόνη σου; Με εύκολο τρόπο και υλικά που οι περισσότεροι έχουμε ήδη στο σπίτι μας...

Σίγουρα είναι πολύ πιο οικονομική και συμφέρουσα λύση. Άσε που θα το διασκεδάσεις κιόλας! Φτιάξε καφεδάκι, βάλε μουσικούλα και ξεκίνα με αυτό που σου αρέσει περισσότερο από τις παρακάτω ξεχωριστές ιδέες που σου προτείνουμε! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι διάθεση. Τη φαντασία, άφησέ την σε εμάς... Ξεκινάμε;

1# Πώς να γεμίσεις τον άδειο τοίχο του δωματίου σου:

Δεν ξέρεις πώς να γεμίσεις το χώρο του δωματίου σου; Μήπως ο τοίχος πάνω από το κρεβάτι σου είναι πολύ άδειος; Γιατί δεν φτιάχνεις μόνη σου έναν εντυπωσιακό πίνακα; Αν δεν θέλεις πίνακα, υπάρχουν και άλλοι, οικονομικοί τρόποι να «στολίσεις» τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου! Πάρε μερικές ιδέες:

  • Έχεις ένα παλιό σακί; Αυτά με το καφέ χρώμα και την χοντρή πλέξη! Αυτή είναι μια έξυπνη τεχνική που χρησιμοποιείται πια από πολλούς και δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πάρε ένα κομμάτι ξύλο, «ντύσε» το με το σακί και είναι έτοιμο! Επάνω του μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι θες! Μπορείς να γράψεις με μπογιά την αγαπημένη σου φράση, να ζωγραφίσεις ό,τι σου αρέσει, ή ακόμα και να κάνεις κολάζ με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες!
  • Ξύλινες σανίδες μπορείς να βρεις παντού! Και είναι πολύ οικονομικές. Επέλεξε το χρώμα που θέλεις και βάψε τις μόνη σου! Ύστερα βίδωσέ τες στον τοίχο σου και έχεις ήδη ένα πολύ ωραίο background!
  • Σου αρέσει να ζωγραφίζεις; Φτιάξε έναν δικό σου πίνακα, ή άφησε τα παιδιά σου να κάνουν ένα σχέδιο, το οποίο θα κρεμάσεις πάνω από το κρεβάτι σου!
  • Μπορείς να βιδώσεις ράφια και να τα γεμίσεις με βιβλία, φωτογραφίες και όμορφα βαζάκια! Κλασική και πάντα εντυπωσιακή επιλογή!
  • Μια άλλη λύση είναι να ψάξεις για μια ταπετσαρία. Αν ρίξεις μια ματιά στο διαδίκτυο θα βρεις όμορφα σχέδια, σε καλές τιμές! Διάλεξε αυτή που σου αρέσει και ταιριάζει στο δικό σου χώρο και αμέσως θα δώσεις χρώμα κι ένταση στο δωμάτιό σου!

 

2# Φτιάξε τα δικά σου καθαριστικά για την κουζίνα:

Όχι μόνο θα κάνεις οικονομία, αλλά θα κάνεις και καλό στην υγεία σου και το περιβάλλον. Γιατί, όλα τα απορρυπαντικά που αγοράζεις έχουν χημικά, ενώ εσύ θα τα φτιάξεις με τα πιο φυσικά συστατικά!

Τι θα χρειαστείς:

Υλικά: Ξύδι, baking soda, λεμόνι, αιθέριο έλαιο (προαιρετικά), νερό και σαπούνι πιάτων

Εργαλεία:  1 άδειο μπουκαλάκι spray, 1 μπωλ, 1 σφουγγάρι, 1 σκληρή βούρτσα ( αυτή που χρησιμοποιούμε για να τρίψουμε τα λίπη από τα ταψιά) και μερικά κουταλάκια

Οδηγίες:

Πως θα φτιάξεις ένα καθαριστικό για όλη την κουζίνα:

Πάρε ένα χωνί και τοποθέτησέ το στο στόμιο του μπουκαλιού spray που έχεις. Ρίξε μέσα στο μπουκάλι: 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda, ½ κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Ανακίνησε καλά! Γέμισε το μπουκαλάκι με ζεστό νερό και ανακίνησε πάλι το μείγμα. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο. Είναι έτοιμο!

Πώς θα καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου:

 Χρειάζεσαι μόνο νερό και baking soda! Γέμισε ένα μπωλ με νερό και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι. Τοποθέτησέ το μέσα στο φουρνάκι σου και άνοιξε τα μικροκύματα, μέχρι να δεις ότι το μισό νερό έχει εξατμιστεί. Κλείσε τα μικροκύματα και περίμενε για 10’ χωρίς να ανοίξεις το φουρνάκι. Φόρεσε γάντια για να μην καείς και βγάλε το μπωλ με το νερό. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι, πάνω στο οποίο έχεις ρίξει λίγο baking soda,  για να τρίψεις τα τοιχάκια από το φουρνάκι σου. Όλες οι βρωμιές θα εξαφανιστούν αμέσως! Αφού τελειώσεις, βρέξε ένα πανάκι με ζεστό νερό και πέρασε όλη την επιφάνεια! Όχι μόνο έχει καθαρίσει τέλεια το φουρνάκι σου, αλλά έχουν φύγει και όλες οι μυρωδιές!

3# Ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου οδοντόκρεμα;

Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από εκείνη που βρίσκεις στο εμπόριο! Ξέρεις πόση οικονομία είναι αυτό για το πορτοφόλι σου; Δοκίμασέ το! Μπορεί να μην είναι τόσο πηχτή όσο εκείνη του εμπορίου, διότι φτιάχνεται από υλικά που έχεις στο σπίτι σου, αλλά καθαρίζει τέλεια , ενώ λευκαίνει και τα δόντια σου!

Υλικά για να φτιάξεις ¼ του φλυτζανιού οδοντόκρεμα: 

6 κουταλιές της σούπας baking soda, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη, 20 σταγόνες από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο προτιμάς (κανέλα, μέντα, δυόσμο)

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και είναι έτοιμη!

Θέλεις κι άλλες ιδέες; Εδώ είμαστε εμείς και έχουμε πάρα πολλές να σου προτείνουμε, αρκεί να έχεις κέφι και διάθεση να τα δοκιμάσεις. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να προσθέσεις σε όλα και τη δική σου πινελιά, για να τα κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερα!  Να, δες για παράδειγμα και αυτά:

4# Θέλεις να φτιάξεις μόνη σου υπέροχες και στιλάτες κορδέλες για τα μαλλιά;

Είναι εύκολο, ανέξοδο και τρομερά διασκεδαστικό! Δες ΕΔΩ πως!

5# Τελείωσε η μάσκα προσώπου σου;

Γιατί να δώσεις χρήματα να πάρεις καινούρια, όταν μπορείς να φτιάξεις μόνη σου; Δοκίμασε αυτή την υπέροχη μάσκα από κακάο που μυρίζει υπέροχα και υπόσχεται βελούδινη επιδερμίδα!

6# Έχεις βαρεθεί τις σαγιονάρες σου;

Θέλεις ένα καινούριο ζευγάρι; Μην πας να αγοράσεις καινούριες, μετέτρεψε αυτές που ήδη έχεις! Δες ΕΔΩ πώς θα το κάνεις!

7# Θέλεις καινούρια κοσμήματα για να δώσεις μια διαφορετική νότα στο στυλ σου;

Λατρεύεις τα δαχτυλίδια; Μη χαλάσεις λεφτά! Μπορείς να φτιαξεις τα πιο εντυπωσιακά και παιχνιδιάρικα δαχτυλίδια μόνη σου! Νομίζεις ότι είναι δύσκολο; Πάτα ΕΔΩ και θα εντυπωσιαστείς!

8# Γιατί να αγοράζεις κάθε μέρα ψωμί από το φούρνο;

Είναι κι αυτό ένα σημαντικο έξοδο για την οικογένεια. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά αν σκεφτείς πόσα χρήματα ξοδεύεις το μήνα για ψωμί, θα δεις ότι το ποσό αυτό είναι αρκετά υπολογίσιμο. Έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτικό ψωμί. Δες την ΕΔΩ, δοκίμασέ τη και πες μας τις εντυπώσεις σου!

9# Φτιάξε μόνη σου την πιο stylish αθλητική μπλούζα!

Δεν χρειάζεσαι καθόλου χρήματα. Έχεις μια παλιά μπλούζα που έχεις βαρεθεί και δεν τη φοράς ποτέ; Μην την πετάξεις! Κάνε τη να μοιάζει σαν καινούρια μέσα σε 5 λεπτά. Δες εδώ τον τρόπο!

10# Βάλε μια καλοκαιρινή πινελιά στο σπίτι σου, ακόμα και στο εξοχικό σου, αν έχεις βαρεθεί την ίδια διακόσμηση και ψάχνεις τρόπο να το ανανεώσεις!

Κάνε μια βόλτα στην παραλία και μάζεψε κοχύλια! Πάρε και τα παιδάκια σου μαζί! Θα το διασκεδάσουν! Μάζεψες αρκετά; Δες τώρα πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου ΕΔΩ.

11# Το μπικίνι σου έχει πια παλιώσει και χρειάζεσαι οπωσδήποτε καινούριο μαγιό.

Γιατί να ξοδέψεις χρήματα; Κράτα το παλιό σου μπικίνι και έλα να το κάνουμε μαζί σαν καινούριο! Πώς γίνεται; Δες εδώ.

12# Έχεις μαύρους κύκλους;

Μην ξοδέψεις μια περιουσία σε κρέμες! Φτιάξε το δικό σου serum και αποχαιρέτισε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, μια για πάντα!

13# Θέλεις να ανανεώσεις το χώρο του μπάνιου σου;

Δες εδώ ορισμένες ιδέες που θα το κάνουν να δείχνει σαν καινούριο!

14# Σου τελείωσε το αποσμητικό;

Φτιάξε το δικό σου! Δες εδώ τον τροπο!

15# Θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα;

Φτιάξε τα καλύτερα αποσμητικά χώρου που θα φρεσκάρουν όλα τα δωμάτια του σπιτιού! 

Είδες, λοιπόν, που όλα γίνονται; Αν έχεις κι εσύ μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να ομορφύνουμε τη ζωή μας στείλε μας ένα μήνυμα στα social media του followme.gr να το δημοσιεύσουμε.