Ο μπαμπάς μου πάντα είχε μια έφεση στη μαγειρική. Έφτιαχνε ότι συνταγή του ερχόταν στο μυαλό (δεν υπολόγιζε ποσότητες και υλικά) και ήταν πάντα νόστιμη κατά ένα περίεργο λόγο! 

Μια μέρα αποφάσισε να μας φτιάξει ψωμί

Έψαξε, διάβασε και επέλεξε να φτιάξει ψωμί όχι από μαγιά και αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά με αλεύρι ζέας! 

Και αν αναρωτιέσαι τι είναι η ζέα θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως πως είναι το αρχαιότερο δημητριακό και κύριο συστατικό της διατροφής των αρχαίων. 

Δοκίμασε να τη φτιάξεις διότι είναι πανεύκολη και να είσαι σίγουρη πως όλο το σπίτι θα μυρίσει χωριό!

Τι θα χρειαστείς
1/2 kg αλεύρι Ζέας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. σόδα
λίγο αλάτι
γλυκαντική ουσία μελάσα
2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
1/2 kg γιαούρτι κατσικίσιο

Πως θα το φτιάξεις
Παίρνεις ένα ταψί μεγάλο και βάζεις όλα τα στέρεα υλικά σου.
Τα ανακατεύεις καλά.
Προσθέτεις και τα υγρά και τα ανακατεύεις όλα μαζί.
Ρίχνεις όσο νερό χρειάζεται έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο τέλος παίρνεις το μείγμα σου το ζυμώνεις με τα χέρια και έπειτα πλάθεις τη ζύμη σου σε ότι σχέδιο θέλεις.

Φτιάξε και μια γλυκιά τυρόπιτα για υπέροχα απογεύματα στο μπαλκόνι!