Το ήξερες ότι οι άνθρωποι που θυμώνουν ζουν περισσότερο;

Παράδοξα πράγματα που δεν ήξερες για τον θυμό!
Το ήξερες ότι οι άνθρωποι που θυμώνουν ζουν περισσότερο;



Τι είναι θυμός; Ένα συναίσθημα τόσο δυνατό που κάνει το στόμα σου να δουλεύει πιο γρήγορα από το μυαλό σου! Μπορεί ο θυμός να θεωρείται μία καταστροφική δύναμη και τις περισσότερες φορές να είναι, όμως δεν παύει να είναι ένα συναίσθημα που δεν το νιώθεις τυχαία και έχει και αυτό το λόγο του. Μάλιστα ερευνητές κατά καιρούς έχουν ανακαλύψει ότι πράγματι ο θυμός έχει πολλά οφέλη. Γι' αυτό μην φοβάσαι αν καμιά φορά εξοργίζεσαι. Ξέσπασέ το και θα σου βγει σε καλό!
Ο Robert Kennedy έλεγε "Don’t get mad, get even", που σημαίνει "Μη θυμώνεις, να ανταποδίδεις στα ίσα". 

Ο θυμός μπορεί να σε βοηθήσει στην καριέρα σου!
Οι άνθρωποι που ξεσπούν τον θυμό τους έχουν μια πιο ικανοποιητική καριέρα και ζωή από αυτούς που κρύβουν τα συναισθήματά τους. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί ως εξής: Όταν ένας άνθρωπος θυμώνει σημαίνει ότι είναι μια προσωπικότητα δυνατή που ξέρει τι είναι και τι υποδηλώνει και ξέρει τι ζητάει. Εάν νιώσει ότι αδικείται θα αναζητήσει το δίκιο του γι' αυτό και έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει γιατί δεν είναι δειλός.

Οι θυμωμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο!
Οι παθιασμένοι Ιταλοί και Ισπανοί ζουν περίπου 2 χρόνια περισσότερα από τους ήρεμους Άγγλους και αυτό γιατί εκφράζουν την οργή τους και αυτό είναι απελευθερωτικό και κάνει καλό στην υγεία τους. Έρευνες αποκαλύπτουν πως αυτοί που δεν εκφράζουν το θυμό τους καταπιέζονται χωρίς λόγο και επιβαρύνουν την υγεία τους. Το να ξεσπάς αυτό το αρνητικό συναίσθημα κάνει καλό στην καρδιά σου!

Ο θυμός μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγική!
Μελέτες έχουν δείξει πως το να είσαι θυμωμένη σε βοηθά στο να σκεφτείς έξω από το κουτί. Είσαι ικανή να παράγεις πιο γρήγορα δημιουργικές ιδέες από οποιαδήποτε άλλη συναισθηματική κατάσταση. Βέβαια αυτή η δημιουργικότητα δεν κρατάει και πάρα πολύ οπότε και πρέπει να το εκμεταλλευτείς όσο πιο γρήγορα μπορείς! Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο θυμός οδηγεί το μυαλό σου σε μονοπάτια του εγκεφάλου που δεν θα πήγαινες αν ήσουν ήρεμη. Το πιθανότερο που μπορεί να συμβαίνει είναι ότι το γεγονός ότι δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά είναι και το απαραίτητο σε κάποιες αποφάσεις, στιγμές γιατί δεν περιορίζεις το μυαλό σου στις επιλογές.

Ο θυμός σε κάνει να είσαι ειλικρινής!
Είναι τόσο δυνατό συναίσθημα που δεν μπορείς εύκολα να διαχειριστείς. Η αλήθεια είναι ότι πολλά έχουν ειπωθεί πάνω σε καυγάδες και επειδή έχουν βγει αυθόρμητα σημαίνει ότι είναι και η αλήθεια. Πάνω στα νεύρα πολλές αλήθειες λέγονται χωρίς να το καταλάβεις και καμιά φορά χωρίς να το θέλεις. Επίσης όταν αδικείσαι θυμώνεις και γίνεσαι τρελός. Το FBI μάλιστα αναζητάει στους κατηγορούμενους αυτό το συναίσθημα για να διαπιστώσει αν όντως ο κατηγορούμενος έχει κάνει το έγκλημα ή κατηγορείται λανθασμένα.

11 πράγματα που για τους άντρες αποτελούν δεδομένα, αλλά για τις γυναίκες δεν είναι