10 τρόποι για να περπατάς πολύ χωρίς να κουράζεσαι

Γιατί να πας με τα πόδια στο εκλογικό κέντρο!
10 τρόποι για να περπατάς πολύ χωρίς να κουράζεσαι



Είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητό τους ακόμα και όταν χρειάζεται να πάνε δυο τετράγωνα παρακάτω; Πώς θα σου φαινόταν αν αυτή την Κυριακή πήγαινες στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζεις με τα πόδια; Έτσι, δεν θα συμμετάσχεις στον κυκλοφοριακό πανικό που πρόκειται να επικρατήσει εκείνη την ημέρα στη γειτονιά σου, ούτε θα χρειαστεί να δείξεις το κακό σου πρόσωπο και να καβαλήσεις πεζοδρόμια για να παρκάρεις. Άσε που πιστεύουμε ότι πραγματικά θα το απολαύσεις. Γιατί θα είναι μια μέρα που στη διαδρομή σου θα χαιρετήσεις τον μανάβη, τον περιπτερά και τον κρεοπώλη, που λίγα μέτρα πιο κάτω θα διαπιστώσεις ότι ο παλιός σου συμμαθητής έγινε μπαμπάς και λίγο πριν πλησιάσεις στο παλιό σου σχολείο θα δεις τη γειτόνισσα για πρώτη φορά καλοντυμένη. 

Και ίσως ξεκινώντας από αυτή την Κυριακή να βρίσκεις καθημερινά καλές αφορμές για να περπατάς και να βελτιώσεις  σταδιακά τη ζωή σου. 

Εμείς σου προτείνουμε εννέα ακόμα τρόπους για να αφήσεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι και να βγεις στους δρόμους. 

1. Πεινάς και θέλεις να παραγγείλεις; Πήγαινε με τα πόδια στο delivery της γειτονιάς, αντί να έρθει το delivery boy σε εσένα.

2. Ανέβα τις σκάλες αντί να πάρεις ασανσέρ.  Στο σπίτι, στη δουλειά, στο γιατρό, στο ΙΚΑ, στο λογιστή.

3. Κάνε ένα walking meeting. Σου φαίνεται παράξενο; Γιατί να κάτσεις εσύ και ο συνεργάτης σου κλεισμένοι στο γραφείο μια ηλιόλουστη μέρα; Ο καθαρός αέρας σίγουρα θα σας κάνει να κατεβάσετε τις καλύτερες ιδέες.  

4. Έχεις τηλεφωνικό ραντεβού με το αγόρι σου για να πείτε τα νέα της ημέρας; Όση ώρα μιλάτε εσύ μπορείς να περπατήσεις και δύο και τρία ολόκληρα τετράγωνα και να είσαι σίγουρη ότι γυρνώντας σπίτι σου θα νιώθεις ακόμα πιο ανανεωμένη. 

5. Αν στέλνεις τα παιδιά σου, τους γονείς σου, τον φίλο σου ή ακόμα χειρότερα αν πληρώνεις για να βγει βόλτα ο σκύλος σου ήρθε η ώρα να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. 

6. Ώρα για ομαδική βόλτα. Τι συνηθίζετε να κάνετε εσύ και η οικογένειά σου ή η συγκάτοικός σου μετά το βραδινό για να χωνέψετε; Υποθέτουμε ότι θα βλέπετε τηλεόραση ή θα ξαπλώνετε στους καναπέδες. Τι θα έλεγες για μια νυχτερινή βόλτα για να ξεσκάσετε;

7. Αν συνηθίζεις να στέλνεις τεράστια e-mail στη φιλενάδα σου που ζει στο εξωτερικό ίσως ήρθε η ώρα να πας μια βόλτα μέχρι το ταχυδρομείο. Τύπωσε μια αστεία φωτογραφία σου ή γράψε μια κάρτα και να είσαι σίγουρη ότι θα τη βάλει σε περίοπτη θέση στο διαμέρισμά της. 

8. Μετακινείσαι με συγκοινωνία και ακολουθείς καθημερινά την ίδια διαδρομή; Δοκίμασε να κατέβεις μία στάση πριν τον τελικό σου προορισμό και πού ξέρεις, ίσως τελικά δώσεις σημασία σε εκείνο το μαγαζάκι με τις αντίκες που δεν είχες ιδέα ότι βρίσκεται τόσο κοντά σου.  

9. Το τελευταίο task που σου βάζουμε χρειάζεται και την κατάλληλη διάθεση αλλά αν το βάλεις στο πρόγραμμά σου θα αισθανθείς καλύτερα. Αν περνάς δύο και τρεις ώρες την ημέρα βλέποντας τηλεόραση προσπάθησε στις διαφημίσεις να κάνεις μία βόλτα το τετράγωνο ή να κάνεις οτιδήποτε άλλο τον κενό αυτό χρόνο. Πήγαινε μέχρι τον ψιλικατζή να αγοράσεις μία εφημερίδα, κάνε μία σύντομη χειρωνακτική δουλειά μέσα στο σπίτι σου ή βάζε έναν μικρό στόχο κάθε φορά.