#betterforit: Γιατί πάθαμε εμμονή με το νέο hashtag της Nike

Διάβασε την ιστορία πίσω από την ιδέα που κατακτάει τα social media παγκοσμίως.
#betterforit: Γιατί πάθαμε εμμονή με το νέο hashtag της Nike



Τις τελευταίες μέρες τo είδαμε να περνάει από το timeline μας κάτω από φωτογραφίες ή status γυναικών στο γυμναστήριο, στο μάθημα crossfit, στην αίθουσα της yoga. Το αναζητήσαμε και ανακαλύψαμε τι σημαίνει. Μία ολόκληρη φιλοσοφία σε ένα hashtag, που όπως φαίνεται θα χρησιμοποιήσουμε πολύ. 

Γιατί το #betterforit δεν είναι ένα απλό hashtag. Είναι η νέα πρωτοβουλία της Nike που καλεί κάθε γυναίκα να κοινοποιήσει, να προωθήσει ακόμα και να υιοθετήσει νέους τρόπους για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση και τη σχέση της με κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα. 

«Έτρεξες τον πρώτο σου ημιμαραθώνιο. 
Κατάφερες να σηκώσεις όλο το βάρος του σώματός σου στο γυμναστήριο. 
Κατάφερες να κάνεις κατακόρυφο στη γιόγκα».

Όλα αυτά και άλλα πόσα επιτεύγματα σου κοινοποιούνται με σκοπό να εμπνεύσεις και να εμπνευστείς. Να μην σταματήσεις την προσπάθεια, να θέσεις και να επιτεύξεις τους στόχους σου. Το #betterforit είναι ένα σύνθημα για ενότητα.

Η Nike (που πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της Νίκης,) προσκαλεί τις αθλήτριες σε όλο τον κόσμο να βάλουν τα δυνατά τους για να πετύχουν ακόμα περισσότερα - είτε πρόκειται για ένα ατομικό ρεκόρ στον πιο πρόσφατο μαραθώνιό τους, είτε πρόκειται για το καθημερινό τους τρέξιμο.

Κορυφαίες αθλήτριες από όλο τον κόσμο, όπως η σπρίντερ Allyson Felix (νικήτρια σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα και τέσσερις φορές κάτοχος χρυσού) στηρίζουν τη νέα κίνηση της εταιρίας αθλητικών και αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα έμπνευσης του #betterforit, λόγω της νοοτροπίας τους, του τρόπου που θέτουν τους στόχους και τελικά των επιτευγμάτων  τους τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες τους.

Η ίδια η Felix μιλώντας για αυτή τη νέα πρωτοβουλία της Nike εξηγεί ότι πρόκειται για μία διαδικασία και όχι για έναν αγώνα δρόμου μερικών δευτερολέπτων ή μια μεμονωμένη στιγμή νίκης. «Τόσο ο αγώνας όσο και η νίκη θεμελιώνονται πάνω σε εκατοντάδες στιγμές».

Αν από μέτρια μπορείς να γίνεις καλή, τότε μπορείς να γίνεις καλή στα πάντα. Γιατί αν επιμένεις, υπομένεις και θέτεις στόχους, η προσωπική σου εξέλιξη είναι μονόδρομος. 

Έμπνευσε και εμπνεύσου.

#betterforit girls!

Διάβασε εδώ τα οφέλη του jogging, που θα σε πείσουν να βάλεις τώρα τα αθλητικά σου και να κατακτήσεις τους δρόμους.