Jogging: Γιατί είναι η top άσκηση για να χάσεις κιλά (και όχι μόνο)

5 οφέλη που θα σε υποκινήσουν να ξεκινήσεις αμέσως!
Jogging: Γιατί είναι η top άσκηση για να χάσεις κιλά (και όχι μόνο)



Μία από τις πιο δημοφιλείς και δραστικές μορφές άσκησης είναι αναμφίβολα το τρέξιμο. Δεν έχει μόνο φυσικά οφέλη αλλά βελτιώνει και την ψυχική υγεία του ατόμου και συνδέει νου με σώμα! Τι περιμένεις; Άρχισε το τρέξιμο!

Δες μερικά ακόμα πλεονεκτήματα:

Μειώνει τα επίπεδα σωματικού λίπους
Για κάθε χιλιόμετρο που τρέχεις καις περίπου 150 θερμίδες! Αν το κάνεις αυτό σε τακτική βάση, θα καταφέρεις να χάσεις λίπος με έναν υγιή τρόπο ενώ επίσης θα καταφέρεις να αυξήσεις τον αριθμό των θερμίδων που καις,

Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης
Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποδυναμώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων  και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία, ανεύρυσμα και σε αρτηριοσκλήρωση. Από μια άλλη οπτική, η υψηλή αρτηριακή  πίεση περιορίζει επίσης τη ροή του αίματος προς και από την καρδιά ενώ επίσης χρειάζεται να εργαστεί ο οργανισμός δύο φορές περισσότερο για να μπορέσει να αντλήσει το αίμα μέσω αυτών.  Το τρέξιμο βοηθάει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής ικανότητας με αποτέλεσμα να  μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Θεραπεία κατά του διαβήτη
Η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με τακτικό τρεξιμο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Έχει τεκμηριωθεί ότι η αερόβια άσκηση διεγείρει την παραγωγή των μακροφάγων (κύτταρα τα οποία προσβάλλουν βακτήρια) και λεμφοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια), ενώ εξασφαλίζεται επίσης ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος κυκλοφορούν σε όλο το σώμα, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου.

Πνευματική και ψυχική ανάταση
Το jogging δεν έχει μόνο σωματικά οφέλη αλλά και ψυχικά! Με το τρέξιμο μπορεί κάποιος όχι μόνο να απαλλαγεί από το συναίσθημα του θυμού αλλά καταφέρνει να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεση του με την απελευθέρωση των ορμονών της χαράς  που είναι γνωστές ως ενδορφίνες. Διότι επιλέγεις να κάνεις jogging στη φύση και σε άλλα μέρη όπου σε βοηθούν να αλλάξεις παραστάσεις και να αποφορτιστείς από τυχόν προβλήματα που σε έχουν καταβάλλει.

Κάνε γυμναστική στη φύση για σέξι κορμί και ευεξία