Ποιες παραστάσεις συνεχίζουν μετά το Πάσχα

Πού να πας και τι να δεις...
Ποιες παραστάσεις συνεχίζουν μετά το Πάσχα



Η Κυριακή των Βαϊων σηματοδοτεί συνήθως το τέλος των παραστάσεων του χειμώνα. Εντούτοις, αρκετές από τις θεατρικές παραστάσεις της φετινής σεζόν πήραν παράταση λόγω του μεγάλου αριθμού εισιτηρίων που έκοψαν και της ανάγκης του κοινού να δει έργα ουσίας, που θα τον ψυχαγωγήσουν, θα τον διδάξουν και στο τέλος, θα του αφήσουν ένα μικρό σημάδι στην ψυχή.

Πρώτη και καλύτερη η «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και την ταλαντούχα Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση που σημείωσε ρεκόρ «sold out» συνεχίζει και μετά τις γιορτές του Πάσχα με έξτρα παραστάσεις και το συντριπτικό νούμερο των 7.000 μέχρι σήμερα, θεατών. Έως τις 26 Μαϊου θα πάει και η «Πόρνη από Πάνω» (τρίτη σεζόν επιτυχίας) στο θέατρο Βρετάνια με την Κατερίνα Διδασκάλου σε έναν συγκλονιστικό επί σκηνής, μονόλογο. Παράταση δεν θα γινόταν να μην πάρουν και τρεις παραστάσεις που συγκίνησαν και έμειναν ανεξίτηλες στο κοινό. «Δυο Γυναίκες Χορεύουν», «Ντόλλυ η Προξενήτρα», «Μικρές Ιστορίες Φόνων» με την υπογραφή του ταλαντούχου Παναγιώτη Μπρατάκου και το εμβληματικό έργο «Λεωφορείο ο Πόθος» με τη δυνατή ερμηνεία της Κατερίνας Λέχου πάνω στη σκηνή ως Μπλανς Ντιμπουά.

Την ίδια καλή τύχη θα έχουν και οι παραστάσεις «Love Kills» (με τον Θανάση Τσαλταμπάση στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα), το κλασικό έργο «Φιλουμένα» με το υποδόριο χιούμορ και την εξαιρετική Ελένη Ράντου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ενσάρκωση της Εντίθ Πιάφ από την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο θέατρο Rex (σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη), οι «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ στο μικρό Rex αλλά και οι «Δούλες» του Ζαν Ζενέ. Όλες οι παραστάσεις θα συνεχίζουν να παίζουν κανονικά τις προγραμματισμένες τους μέρες μέχρι και τον Μάϊο. 

Στις μεγάλες αθηναϊκές σκηνές παίρνουν παράταση και ο «Γυάλινος Κόσμος», το κλασικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Εμπορικόν, ο «Κύκλος με την Κιμωλία» που ξεκίνησε τις παραστάσεις του στις 11 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς με τον εξαιρετικό Αιμίλιο Χειλάκη στον ρόλο του ουμανιστή δικαστή Αζντάκ και ο «Βουρκόλακας» του Αργύρη Εφταλιώτη που παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το θέατρο Αποθήκη, 120 χρόνια μετά τη συγγραφή του.

Για το τέλος αφήσαμε τους διασκεδαστικούς «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο θέατρο Λαμπέτη, που συνεχίζουν να χαρίζουν το κέφι στις sold out παραστάσεις τους (έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για τον επόμενο θεατρικό Οκτώβρη), την «Καταστροφή της Σμύρνης», το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση που παίζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και έχει λάβει μέχρι στιγμής διθυραμβικές κριτικές αλλά και η «Ντόλλυ η Προξενήτρα», η ρυθμική κωμωδία που σατιρίζει κάθε εβδομάδα (Τετάρτη έως Κυριακή) την καθημερινότητα στο θέατρο Αλίκη.

Το θέατρο είναι σπουδαία υπόθεση... Όπως έλεγε και ο Κάρολος Κουν «δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Δείτε ΕΔΩ την τελευταία συνέντευξη μιας εξαιρετικά ταλαντούχας ηθοποιού, της Τάνιας Τρύπη.