Eurovision 2015: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον ελληνικό τελικό

Aναμένουμε τον αποψινό νικητή που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Βιέννη.
Eurovision 2015: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον ελληνικό τελικό



Σε λίγες ώρες από τώρα θα ξέρουμε ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision καθώς στις 21:00 το βράδυ διεξάγεται o ελληνικός τελικός στην μουσική σκηνή Έναστρον, ο οποίος θα μεταδοθεί live από το κανάλι της Νέριτ και του Μad Tv. 

Βέβαια, εδώ στο #Followme έχουμε γράψει ποιοι θέλουμε να είναι οι αποψινοί νικητές αλλά και ποιοι θα θέλαμε να πάρουν μέρος ίσως στον επόμενο διαγωνισμό. Ωστόσο, οι σημερινοί υποψήφιοι είναι οι C: Real που θα ερμηνεύσουν το "Crash and Burn", η Θωμαή Απέργη και ο Legend με το "Jazz & Συρτάκι", ο Barrice με το "ELA", η Shaya με το "Sunshine" και η Μαρία-Έλενα Κυριάκου με το τραγούδι "Οne Last Breath". (Μπορείς να δεις όλα τα υποψήφια τραγούδια ΕΔΩ).

Παρουσιάστριες της λαμπερής εκδήλωσης είναι η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ φυσικά όλα τα φώτα θα στραφούν στους διαγωνιζομένους όπου το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζοντας μέσα από μηνύματα θα επιλέξει τον νικητή της βραδιάς που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στην Βιέννη. 

Ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς θα είναι η Έλενα Παπαρίζου η οποία θα τραγουδήσει live το κομμάτι "Rise Like A Phoenix" της περσινής νικήτριας Conchita Wurst (την οποία τρομάξαμε να γνωρίσουμε όταν την είδαμε για πρώτη φορά χωρίς το μούσι).

 

Παράλληλα, φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για την χώρα μας με το τραγούδι "My Number One" της Παπαρίζου το 2005 κάτι που σημαίνει θα υπάρξει και το ανάλογο αφιέρωμα. Συν τοις άλλοις ο τελικός θα επικεντρωθεί στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού μουσικού θεσμού που έχει ως σύνθημα για φέτος "Building Bridges- Χτίζοντας γέφυρες".

Εκτός αυτών, οι "ΟΝΕ" ετοιμάζουν κάτι μοναδικό για απόψε μιας και είναι το boy-band που εκπροσώπησε το 2002 την Κύπρο στον μουσικό διαγωνισμό με το τραγούδι "Gimme", ενώ αναμένεται η βραδιά να είναι γεμάτη εκπλήξεις και θεαματικά χορευτικά υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. 

Να σημειωθεί ότι ο καλλιτέχνης που θα αναδειχθεί εγχώριος νικητής θα ταξιδέψει στην Βιέννη, τη γενέτειρα της… Conchita για τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού που θα γίνει την Τρίτη 19 Μαΐου. Την Πέμπτη 21 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός (που δεν μας πολυνοιάζει γιατί η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον πρώτο) ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα, από την κλήρωση που έγινε η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο πρώτο Ημιτελικό και μάλιστα θα είναι... πρώτη! Αναλυτικά η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν όλες οι χώρες του Α’ ημιτελικού:

Ελλάδα
ΠΓΔΜ
Εσθονία
Ολλανδία
Μολδαβία
Φινλανδία
Βέλγιο
Αρμενία
Σερβία
Δανία
Λευκορωσία
Ρουμανία
Ρωσία
Αλβανία
Γεωργία
Ουγγαρία

Δες όλα όσα είπαν οι υποψήφιοι στο #Followme: 

Δες όλα τα υποψήφια τραγούδια ΕΔΩ