Oι hackers κέρδισαν: Απέσυρε το «The Interview» η Sony από τους κινηματογράφους

Μετά τις απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα στους κινηματογράφους, η εταιρεία ακύρωσε όλες τις προβολές της ταινίας.
Oι hackers κέρδισαν: Απέσυρε το «The Interview» η Sony από τους κινηματογράφους



H Sony υπέκυψε στις απειλές της ομάδας των hackers που υπέκλεψε τους λογαριασμούς των διοικούντων της και έτσι απέσυρε οριστικά την ταινία «The Interview», μετά από τις προειδοποιήσεις πως όσα σινεμά την προβάλουν θα γίνουν στόχος τρομοκρατικής ενέργειας.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Η ταινία «Τhe Interview» με πρωταγωνιστές τους Seth Rogen και James Franco είναι μια κωμωδία η οποία ωστόσο σατιρίζει  το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Από εκεί ξεκίνησαν οι... μπελάδες για την Sony και τους ηθοποιούς, καθώς ομάδα hackers επιτέθηκαν στα emails των διοικούντων την εταιρεία.

Οι κυβερνοτρομοκράτες, προειδοποίησαν την Sony πως θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους που θα προβάλουν την ταινία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη. Όχι, ωστόσο μετά από εντολή της Sony, αλλά μετά από απόφαση του κινηματογράφου που θα προέβαλλε την ταινία.

Οι άνθρωποι της Sony, προφανώς σε συνεννόηση με τις Αρχές, αποφάσισαν πως το καλύτερο θα ήταν να αποσυρθεί η ταινία από τους κινηματογράφους καθώς σε περίπτωση που οι απειλές δεν ήταν ψεύτικες, τότε το κόστος αλλά και το ρίσκο θα ήταν τεράστιο, όχι σε οικονομικό αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο.

Η απόφαση αυτή της Sony, προκάλεσε τις αντιδράσεις των ηθοποιών της ταινίας, οι οποίοι πλέον κυκλοφορούν με σωματοφύλακες, αλλά και άλλων του Hollywood με τον Ben Stiller να σχολιάζει: «Αυτή η απόφαση είναι μια επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης».

Όσο για τους δράστες, οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν πως πίσω από τις απειλές δεν κρύβονται οι hackers που υπέκλεψαν το υλικό των ανθρώπων της Sony, αλλά τρομοκράτες από την Βόρειο Κορέα, οι οποίοι όμως έχουν σύνδεση μεταξύ τους....