Ακυρώθηκε η πρεμιέρα του The Interview, της ταινίας που ξεκίνησε το μεγάλο hack της Sony

Πρέπει ή δεν πρέπει να αποσύρει την ταινία εντελώς από τις αίθουσες;
Ακυρώθηκε η  πρεμιέρα του The Interview, της ταινίας που ξεκίνησε το μεγάλο hack της Sony



Τα νέα με το hack στα δίκτυα της Sony δεν σταματούν, αφού μετά από emails, μισθούς και ταινίες που έχουν αποκαλυφθεί, η τελευταία απειλή που έχει σταλεί προειδοποιεί για βία κατά του κοινού κατά την διάρκεια της προβολής της ταινίας The Interview και μάλιστα αναφέρει και την 11η Σεπτεμβρίου.

Για εσάς που τις τελευταίες εβδομάδες κρύβεστε κάτω από κάποια πέτρα, θυμίζω ότι η Sony έπεσε θύμα ομάδας hackers, που εμμέσως πλην σαφώς συνδέονται με την Βόρεια Κορέα. Η ταινία με τους James Franko και Seth Rogen θέλει τους δυο ήρωες να ταξιδεύουν στην Κορέα για να σκοτώσουν τον πολύ αληθινό ηγέτη και καθόλου αστείο όπως φαίνεται Kim Jong-Un.

Μετά την τελευταία απειλή το cinema στο οποίο είχε προγραμματιστεί η επίσημη πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη ακύρωσε την προβολή, παίρνοντας την ευθύνη πάνω του, αφού η Sony είχε δηλώσει επισήμως ότι λόγω αρχής δεν θα ακυρώσει την πρεμιέρα. Την ίδια στιγμή οι δυο ηθοποιοί έχουν ακυρώσει τις προωθητικές τους εμφανίσεις, προφανώς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά η Homeland Security θεωρεί ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική απειλή κατά των αιθουσών.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πως να μην ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα έπρεπε να προχωρήσει η Sony. Από την μια υπάρχουν οι απειλές, που μπορεί να μην συνδέονται καν με το αρχικό group των hackers, ωστόσο κάτι να συμβεί όντως ...καταλαβαίνετε όλοι την συνέχεια. Από την άλλη, και ίσως αυτό ενδιαφέρει πολύ περισσότερο την Sony από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα , η εταιρία είναι μέλος ενός μεγαλύτερου οργανισμού, της Sony Corp, με κατασκευαστικές και ηλεκτρονικές δουλειές στην Ασία, πολύ πιο σημαντικές από μια ταινία. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν αποσύρει την ταινία, θα χάσει περίπου στα 100 εκ. δολλάρια. Η άλλη εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη.

Αν και από επιχειρηματική άποψη η απόσυρση της ταινίας μπορεί και να έχει νόημα, μια τέτοια κίνηση θα ερχόνταν σε απόλυτη αντίθεση με την υποτιθέμενη αρχή γύρω από την οποία έχει δημιουργηθεί η βιομηχανία του κινηματογράφου. Αυτής της ελευθερίας του λόγου. Φανταστείτε τι έχει ν’ ακούσει η Sony αν όντως αποσύρει την ταινία και πόσο ανοίγει τον δρόμο και σε άλλα groups να κάνουν απαιτήσεις με την βάση των ταινιών.

Στο τέλος όλης της ιστορίας πάντως, αν το καλοσκεφτούμε, αυτοί που έχουν πετύχει τον σκοπό τους έστω και χωρίς να έχουμε δει την ταινία, είναι οι συντελεστές οι οποίοι πολύ ξεκάθαρα ήθελαν να σατιρίσουν τον Kim Jong-Un και μάλλον τα κατάφεραν.