Σοκ και θρήνος στο Παρίσι: 127 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα

Κάποιοι από τους δράστες κατέφυγαν στο θέατρο Bataclan και κρατούν ομήρους. Πληροφορίες για λουτρό αίματος και εκεί. Ανατριχιαστική είδηση για 100 νεκρούς μέσα στο θέατρο!
Σοκ και θρήνος στο Παρίσι: 127 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα



Με απόγνωση παρακολουθεί απόψε ο κόσμος όσα συμβαίνουν στο Παρίσι ενώ πολλά διεθνή media χαρακτηρίζουν το πολλαπλό χτύπημα των τρομοκρατών στο Παρίσι "11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης"! Αργά απόψε το βράδυ γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων άρχισαν να μεταδίδουν ότι επίθεση με καλάσνικοφ από 2 δράστες στο εστιατόριο Le Petit Cambodge άφησε πίσως της 2 νεκρούς και 7 τραυματίες.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστή επίθεση στο στάδιο Σταντ Ντε Φρανς όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία τον οποίο μάλιστα παρακολουθούσε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Ακούστηκαν 3 εκρήξεις χειροβομβίδων ενώ αργότερα βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα για τα οποία οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για καμικάζι αυτοκτονίας. Ο Γάλλος πρόεδρος φυγαδεύτηκε ασφαλής ενώ αμέσως μετά ανέλαβε να επέμβει ο γαλλικός στρατός σε όσα σημεία εκδηλώνονταν επιθέσεις. Η δημαρχία του Παρισιού διέταξε τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, πολλές γραμμές του μετρού σφραγίστηκαν και λίγο αργότερα στους δρόμους κυκλοφορούσαν μόνο ασθενοφόρα, δημοσιογράφοι και αστυνομικές δυνάμεις. 

Ακολούθησαν πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Les Halles με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται λεπτό το λεπτό. Σύμφωνα με τα media της χώρας μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για 42 νεκρούς πολίτες. 

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν στο θέατρο Bataclan όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Eagles. Αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν αυτή τη στιγμή ότι οι νεκροί ξεπερνούν πλέον τους 60 ενώ τρόμο σκορπίζει η είδηση ότι τρομοκράτες βρίσκονται μέσα στο θέατρο, κρατούν δεκάδες ομήρους και προχωρούν σε συνεχόμενες εκτελέσεις. Με τρόμο ακούμε αυτή τη στιγμή πληροφορία ότι μέσα στο θέατρο οι αστυνομικές αρχές βρήκαν 100 νεκρούς ενώ μάρτυρας αποκάλυψε πως όμηροι είχαν υποχρεωθεί να ζωστούν με εκρηκτικά! 

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, μάρτυρας μέσα από το Bataclan αποκάλυψε στο γαλλικό ραδιόφωνο πως οι δράστες πριν ανοίξουν πυρ φώναξαν «Allah Akbar» και «Συρία»...

Ο Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό ανακοίνωσε σε έντονο συγκινησιακά ύφος πως κλείνουν τα σύνορα της χώρας (για πρώτη φορά με την περίοδο 1954-1962) ενώ πληροφορίες λένε πως μόλις έκλεισαν οι κάμερες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο: 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΛΑΝΤ: "Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα".