Σφαγή στο Παρίσι: Ο Φρανσουά Ολάντ σοκάρει με νέο διάγγελμα κατά των τρομοκρατών

"Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα. Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό"...
Σφαγή στο Παρίσι: Ο Φρανσουά Ολάντ σοκάρει με νέο διάγγελμα κατά των τρομοκρατών



“Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα”, με αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια ο Φρανσουά Ολάντ απευθύνθηκε σήμερα στον σοκαρισμένο -από τα πολλαπλά αιματηρά χτυπήματα των τρομοκρατών- γαλλικό λαό.

Το ξημέρωμα βρήκε ολόκληρο τον κόσμο να έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Παρίσι όπου χτες το βράδυ τρομοκράτες σκόρπισαν τον θάνατο (επισήμως οι νεκροί ανέρχονται στους 127, δεκάδες είναι οι τραυματίες και 80 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση).

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας. Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Όλοι τους υπερέβαλαν εαυτόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν όσο μπορούν τις επόμενες ημέρες», τόνισε στ διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος λίγα λεπτά μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

Μίλησε για ξεκάθαρη πράξη πολέμου από βάρβαρους του ισλαμικού κράτους και προειδοποίησε πως η Γαλλία έχει τα μέσα να καταπολεμήσει την τρομοκρατική απειλή: «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα. Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό, το Ισλαμικό Κράτος, έναν στρατό τζιχαντιστών, εναντίον της Γαλλίας, ενάντια στις αξίες τις οποίες υπερασπιζόμαστε παντού στον κόσμο, ενάντια σε αυτό που είμαστε: Μία ελεύθερη χώρα που σημαίνει κάτι για τον υπόλοιπο πλανήτη. Σε αυτή την πιο κρίσιμη και αβέβαιη στιγμή, καλώ για ενότητα και κουράγιο».

Προσπάθησε να τονώσει το καταρρακωμένο αίσθημα ασφάλειας των Γάλλων πολιτών -οι οποίοι έχουν στην πλειοψηφία τους κλειστεί στα σπίτια τους και φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας φοβούμενοι νέο τρομοκρατικό χτύπημα- λέγοντας: “Ακόμη κι αν είναι πληγωμένη η Γαλλία, θα σηκωθεί"...

Σήμερα έγινε επίσης γνωστό ότι οκτώ δράστες της οργανωμένης επίθεσης σε πολυσύχναστα σημεία του 10ου και 11ου διαμερίσματος του Παρισιού σκοτώθηκαν (είτε επειδή ήταν καμικάζι είτε από πυρά των αστυνομικών) αλλά υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι ακόμη διαφεύγουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ