Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη;

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του;
Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη;



Έτσι όπως πάνε τα πράγματα στο τέλος θα εθιστούμε στις εκλογές. Γιατί πριν από λίγο, ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης και τις πρόωρες εκλογές οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Παρακάτω το βίντεο και μερικά από τα σημεία του διαγγέλματός του. 

«Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος και ήσυχος με την συνείδησή μου. Διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Αντέξαμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Φτάσαμε είναι η αλήθεια στα όριά μας. Κάναμε όμως την Ελλάδα παγκόσμιο πρόβλημα. Η ιδέα ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στην λιτότητα κερδίζει έδαφος. Και εμείς η Ελλάδα με κύρος και εμβέλεια παίξαμε και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

«Δεν πετύχαμε την συμφωνία που ελπίζαμε. Σ' αυτή την μάχη κάναμε και υποχωρήσεις. Αλλά με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε, αυτή η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια, επισκέφτηκε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, του ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του, του ζήτησε να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Δες ΕΔΩ ποιοι πολιτικοί είπαν YOLO και έκαναν διακοπές.