Ανδρέας Βουγιούκας: Πήγα στην Κύπρο για τρεις μήνες και έμεινα τέσσερα χρόνια!

Ο λόγος που εγκατέλειψε την Αθήνα, τα σχόλια του κόσμου και η ταινία - πρόκληση που θα συμμετέχει...
Φωτογράφιση: Ειρήνη Θεοδώρου, Styling Νότης Παναγιώτου



Ο Ανδρέας Βουγιούκας ήθελε από μικρό παιδί να γίνει ηθοποιός. Γράφτηκε στη σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη για να δει αν έχει τις ικανότητες να ακολουθήσει το λειτούργημα αυτό που δεν γνωρίζει από ωράρια και υπέρογκες αμοιβές και είναι από εκείνες τις δουλειές που κρίνεσαι σε κάθε υπόκλιση. Δεν ήξερε αν είχε το ταλέντο αλλά διέθετε κάτι πολύ πιο σημαντικό: την ψυχή... Σήμερα τον συναντάμε στο «Μπρούσκο» όπου υποδύεται τον Μανωλιό ενώ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην «Αίθουσα Αναμονής», ένα θρίλερ για γερά νεύρα!

- Μίλησέ μας για τον ρόλο σου στην ταινία.

Είναι πολυδιάστατος ρόλος. Είναι ένας χαρακτήρας που αντιμετωπίζει κάποιους εθισμούς. Ένας από αυτούς είναι η εξάρτησή του από το αλκοόλ. Σε γενικές γραμμές είναι ένας σκοτεινός χαρακτήρας που έχει όμως, και τις ευαίσθητες πλευρές του. Ουσιαστικά η ταινία «Αίθουσα Αναμονής» είναι η πρώτη μου κινηματογραφική δουλειά. Θα μπούμε τώρα σε γυρίσματα και η ταινία αναμένεται να βγει μέσα στον επόμενο χρόνο. Έχουν κλείσει ήδη η Μαρία Ιωάννου, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Χάρης Γεωργιάδης και αρκετά ανερχόμενα πρόσωπα ενώ η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου πέρυσι στο Χιούστον σκηνοθέτη, Αλέξανδρου Λεονταρίτη.

- Τι διαφορετικό έχει η συγκεκριμένη ταινία απ΄ όσες ελληνικές έχουμε δει;

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που είναι ουσιαστικά ένα καινούργιο project για τα ελληνικά δεδομένα. Και αυτό γιατί αποτελείται από μία ομάδα νέων ανθρώπων, έχει πολλά ειδικά εφέ, ένταση, ανατροπές και πολλές εκπλήξεις που θα δείτε στις οθόνες σας.

- Τι σε οδήγησε στην Κύπρο, όπου ζεις μόνιμα τα τελευταία χρόνια;

Μέχρι τα 12 μου χρόνια μεγάλωσα στην Αθήνα και ύστερα στο Πόρτο Ράφτη. Η μητέρα μου κατάγεται από την Κύπρο και έχω κάποιους συγγενείς που μένουν εδώ. Όταν τελείωσα την θεατρική σχολή, το κυνήγησα πολύ για να μου δοθούν ευκαιρίες να κάνω κάποια πράγματα στην Αθήνα. Ο ανταγωνισμός όμως, ήταν μεγάλος και οι ευκαιρίες λίγες με αποτέλεσμα να δοκιμάσω την τύχη μου στην Κύπρο. Είχα ακούσει ότι πολλοί συνάδερφοι πάνε στην Κύπρο για δουλειά οπότε έστειλα κάποια βιογραφικά, έκανα δύο τηλεοπτικές σειρές στο κανάλι Sigma και μετά, ακολούθησε το Μπρούσκο. Να σκεφτείς είχα πει πως θα πάω στην Κύπρο για τρεις μήνες και τώρα βρίσκομαι αισίως στον τέταρτο χρόνο (γέλια).

- Ο Μανωλιός που υποδύεσαι στο «Μπρούσκο» έχει αγαπηθεί πολύ.

Ναι και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτό. Ο Μανωλιός ήταν ουσιαστικά μια πρόταση που έκανα εγώ στους σκηνοθέτες, τους άρεσε και κάπως έτσι προχωρήσαμε τη συνεργασία μας. Δεν έχω καμία κρητική ρίζα ούτε έχω παρακολουθήσει μαθήματα κρητικής διαλέκτου. Απλά, μου βγαίνει αυθόρμητα μιλάω κρητικά στη σειρά.

- Πόσο απαιτητικός είναι ο Ανδρέας Γεωργίου ως σκηνοθέτης;

Καταρχήν θέλω να τον ευχαριστώ πολύ που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω στο Μπρούσκο, όπως και τον Κούλλη Νικολάου. Ως σκηνοθέτης ο Ανδρέας Γεωργίου δουλεύει πάρα πολλές ώρες, πιστεύει πολύ στη σειρά, έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της και παράλληλα τρέχει και με κάποια θέματα της παραγωγής. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής και δείχνει να μας έχει αγαπήσει. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι θα μας στηρίξει όλους μας και την τρίτη χρονιά του «Μπρούσκο».

- Με την τηλεοπτική σου σύντροφο, Τζόυς Ευείδη, τι σχέσεις έχετε;

Με όλους τους ηθοποιούς έχω εξαιρετικές σχέσεις στην Τζόυς όμως, χρωστάω απίστευτα πολλά πράγματα. Ειλικρινά είναι άψογη επαγγελματίας και πολύ καλή φίλη. Είναι με κεφαλαία γράμματα «άνθρωπος». Την αγαπώ πολύ, της χρωστάω πολλά και χαίρομαι που έχουμε τόσες ώρες γυρίσματα μαζί.

- Είναι φθηνές και προχειροστημένες οι κυπριακές παραγωγές;

Να λάβουμε υπόψιν μας ότι οι άνθρωποι στην Κύπρο προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η Κύπρος βιώνει ουσιαστικά, την ανάπτυξη στον τομέα των παραγωγών την τελευταία επταετία. Σίγουρα δεν έχει φτάσει ακόμη τα επίπεδα της Ελλάδας στις παραγωγές της αλλά κάνουν φιλότιμη προσπάθεια και πιστεύω ότι το «Μπρούσκο» είναι ο καθρέφτης τους και η αρχή για πραγματικά καλές κυπριακές παραγωγές. 

- Σε αναγνωρίζουν πλέον στον δρόμο;

Ναι και αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για ΄μενα. Με πλησιάζει ο κόσμος και μου λέει «βλέπω Μπρούσκο και γελάω, ξεφεύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μου». Πολλές φορές μου ζητούν να τους πω κάποια μαντινάδα. Γενικά υπάρχει ένα όμορφο αλισβερίσι με τον κόσμο και χαίρομαι γι΄ αυτό. Αν ο κόσμος κλείσει το κουμπί της τηλεόρασής του εμείς αυτομάτως θα πάμε σπίτι μας. Οι ηθοποιοί είμαστε διασκεδαστές και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Παίζουμε καθαρά για τον κόσμο.

Φωτογράφιση: Eιρήνη Θεοδώρου
Styling: Νότης Παναγιώτου

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Μακαλιάς στο followme.gr