Δημήτρης Μακαλιάς: Όχι δεν παντρεύομαι, είναι ψέματα!

Ο υποτιθέμενος γάμος, η σεζόν που τελειώνει και η σχέση του με Καραβάτου - Κατσούλη...
Δημήτρης Μακαλιάς: Όχι δεν παντρεύομαι, είναι ψέματα!



Ο Δημήτρης Μακαλιάς είναι ηθοποιός, βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο στην πρωινή εκπομπή των Καραβάτου - Κατσούλη, αγαπά να επικοινωνεί με ανθρώπους, μένει ακόμη στην παιδική γειτονιά του στο Μαρούσι, είναι ερωτευμένος με την Αντιγόνη, έχει εμμονή με την τελειότητα. Όλα αυτά αρκούν για να δώσεις μια πρώτη εικόνα του. Θα μπορούσες βέβαια να σταθείς μονάχα σε τρεις λέξεις: νέος, με ταλέντο και καλό παιδί...

-«Στα Καλά Καθούμενα»... έγινες παρουσιαστής. Πώς το αποφάσισες;

Μου έκανε την πρόταση ο Κρατερός Κατσούλης με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί στο θέατρο. Η πρόταση ήταν να συμμετέχω στην εκπομπή που παρουσιάζει με την Κατερίνα Καραβάτου κάθε Σαββατοκύριακο στο Έψιλον και δεν σου κρύβω ότι η πρώτη σκέψη μου ήταν «τώρα τι δουλειά έχω εγώ σε όλο αυτό;» Είχα ενστάσεις, φοβήθηκα μην χαρακτηριστώ, ήταν κάτι πολύ έξω από τα νερά μου που απαιτούσε δουλειά, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω αλλά είπα μέσα μου «αν θες να το κάνεις κάποια στιγμή στη ζωή σου, κάντο τώρα». Η Κατερίνα με τον Κρατερό ήταν η εγγύηση μου. Έτσι και έγινε... Βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία με τους κατάλληλους ανθρώπους στον κατάλληλο χώρο.

- Πώς είναι η Κατερίνα και ο Κρατερός στην καθημερινότητά τους;

Είναι οι άνθρωποι που φαίνονται ότι είναι. Δεν κρύβουν τίποτα τουλάχιστον στο επίπεδο που τους βιώνω εγώ, φέτος στην εκπομπή. Όσο περνά ο καιρός πραγματικά τους αγαπάω πάρα πολύ. Με στήριξαν από το πρώτο δευτερόλεπτο, τους νιώθω κοντά μου, θέλω να βγαίνουμε μαζί, να πηγαίνουμε διακοπές, να κάνουμε παρέα. Νιώθω ότι είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Συν ότι είναι ένα ωραίο ζευγάρι, έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια, είναι σεμνοί και παλεύουν για να βγάλουν το ψωμί τους δουλεύοντας πάρα πολλές ώρες. Θα έλεγα πως δέσαμε απευθείας με τον Κρατερό και την Κατερίνα.

- Σε ενδιαφέρει να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή;

Μου αρέσει πάρα πολύ το κομμάτι της παρουσίασης και νομίζω ότι θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Εξαρτάται βέβαια από το τι θα ήταν αυτό. Μου αρέσουν για παράδειγμα, πολύ τα τηλεπαιχνίδια. Καμιά φορά βέβαια, δεν ξέρεις και εσύ ο ίδιος τι σου αρέσει μέχρι να έρθει κάποιος και να στο προτείνει. Είμαι όμως, πολύ θετικός στο να ακούσω μια πρόταση και να την σκεφτώ σοβαρά γιατί με ενδιαφέρει πραγματικά να παρουσιάσω μια εκπομπή.

- Πίστευες ότι η εκπομπή σας θα είχε τόσο μεγάλη και γρήγορη αναγνώριση;

Θα σου απαντήσω προσωπικά γιατί δεν ξέρω για τους άλλους. Εγώ δεν πίστευα ότι η εκπομπή θα μπορούσε να είχε τόσο μεγάλη δυναμική και απήχηση στο κοινό. Χαίρομαι που οι άνθρωποι του καναλιού πίστεψαν τόσο πολύ σε εμάς και από την πρώτη στιγμή μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι «παιδιά, πάμε για να κάνουμε κάτι μεγάλο». Εγώ μέχρι τότε έβλεπα ένα μικρό κανάλι και απλά έλεγα «οκ μακάρι να τα καταφέρουμε». Πίστευα πως είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο τηλεθεατής κουμπί, να φύγει από τα κλασικά κανάλια και να εμπιστευθεί μια νέα εκπομπή σε ένα μικρότερο μέσο. Δεν την περίμενα με τίποτα λοιπόν, όλην αυτήν την επιτυχία. 

- Πώς διαχειρίζεσαι τη δημοσιότητα της τηλεόρασης;

Δόξα τον Θεό δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα ώστε να μην μπορούν να περπατήσουν στον δρόμο ή να με ενοχλεί όταν μου μιλά ο κόσμος. Με αναγνωρίζουν αλλά σε ένα επίπεδο πολύ γλυκό και όμορφο που δεν με ενοχλεί καθόλου. Από τη στιγμή άλλωστε, που ασχολείσαι με τα κοινά αναπόφευκτα αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό θα σε φέρει πιο κοντά στον κόσμο. Και νομίζω ότι στα πλαίσια της δουλειάς μας επιδέχεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε είμαι και ο ίδιος ιδιαίτερα κοινωνικός και μου αρέσει αυτή η επαφή.

- Πότε απομυθοποίησες αυτό που λέμε «δημοσιότητα» και «showbiz»;

Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου τη δημοσιότητα ως κάτι το σπουδαίο. Δουλεύω σε αυτόν τον χώρο από το 2005 και η δημοσιότητα ήρθε σταδιακά. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι η δουλειά μου και με αυτήν βγάζω το ψωμί μου. Τίποτα παραπάνω. Δεν θα σε εκτιμήσει παραπάνω ο άλλος επειδή σε βλέπει στην τηλεόραση, ούτε θα αλλάξει σε ΄μενα την καθημερινότητά μου ή θα με κάνει να πιστέψω ότι έγινα κάτι σπουδαίο. Παραμένω ίδιος, κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και απλά χαίρομαι όταν στον δρόμο με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα.

- Ισχύει ότι έκανες πρόταση γάμου στην Αντιγόνη Ψυχράμη;

Θα σου απαντήσω σε όλο αυτό με τον υποτιθέμενο γάμο μου μόνο για έναν λόγο: επειδή κάποιοι με αναγκάζουν να απαντήσω σε θέματα που δεν έθεσα εγώ. Η είδηση που ο δημοσιογράφος έγραψε χωρίς καμία εγκυρότητα και χωρίς να το επιβεβαιώσει ήταν αποκύημα της φαντασίας του. Να σκεφτείς έγραψε μέχρι και το πού θα παντρευτούμε και πως κουμπάρα μας θα είναι η κυρία Ντενίση. Όλο αυτό όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ αστείο. Θεωρώ πιο συνεπές να σε ρωτάει κανείς πριν γράψει το οτιδήποτε.

- Για ποιον λόγο να γράψει κάποιος μια ψευδή είδηση;

Έγραψαν ότι παντρεύομαι για δικούς τους λόγους, είτε αυτοί ήταν προωθητικοί είτε διαφημιστικοί. Το θέμα το άνοιξαν άλλοι και όχι εγώ οπότε δεν θέλω να απαντήσω ξανά για έναν και μόνον λόγο: να μην δώσω τροφή και σε άλλους να ανακυκλώσουν ένα θέμα για το οποίο κανείς δεν με ρώτησε. Ειλικρινά έρχομαι σε δύσκολη θέση γιατί ξαφνικά βρέθηκα να απαντάω σε συγγενείς και φίλους αν παντρεύομαι.

- Είναι όμως, στα κοντινά σας σχέδια ο γάμος;

Σου απαντάω ευθέως ότι δεν είναι στο πρόγραμμα μας αυτή τη στιγμή με την Αντιγόνη. Θα θέλαμε να παντρευτούμε ωστόσο. Όταν αποφασίσουμε το πότε και θελήσουμε να το ανακοινώσουμε, θα βγούμε να το πούμε οι ίδιοι. Άλλωστε δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να κρύβεσαι. Δεν θα κάνουμε φόνο, γάμο θα κάνουμε. (γέλια)

- Είσαι αυτό που λέμε «παιδί για σπίτι»;

Θα ήθελα πολύ να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια ή να κάνω ένα παιδί. Και νομίζω ότι όσο μεγαλώνω, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη μου. Θα σου απαντήσω λοιπόν, ότι νιώθω ότι είμαι «παιδί για σπίτι». Αλλά αυτό το ένιωθα από τα 20 μου και έχουν περάσει ήδη 14 χρόνια και ακόμη δεν το έχω κάνει το βήμα.

- Πώς αποφασίσατε να συγκατοικήσετε με την Αντιγόνη;

Το βασικό πλαίσιο μιας καλής σχέσης είναι η καλή επικοινωνία. Από τη στιγμή που εμείς αγαπιόμαστε, επικοινωνούμε, λύνουμε τις διαφωνίες μας όμορφα και ήρεμα, θαυμάζουμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και δεν μας μένουν κατάλοιπα, είναι λογικό να έχουμε μια υγιή σχέση που οδήγησε στη συγκατοίκηση.

- Καταλαβαίνεις από την αρχή πότε μια σχέση έχει μέλλον;

Εγώ σαν Δημήτρης δεν το καταλαβαίνω πολύ γρήγορα. Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι με ποιους ανθρώπους μπορείς να δέσεις πιο εύκολα ή με ποιους υπάρχει χημεία αλλά αυτό που λέμε «για πάντα», δεν μπορείς να το καταλάβεις από την αρχή. Δεν θα έλεγα πάντως πως είμαι πολύ έξυπνος σε συναισθηματικό επίπεδο. Λειτουργώ με πιο ενστικτώδη τρόπο χωρίς να σκεφτώ το παραπέρα...

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που έδωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης στο followme.gr