Αγόρια αναπνεύστε! Η κυβέρνηση είναι κατά της γραβάτας

Το dress code της Βουλής τότε και τώρα.
 Αγόρια αναπνεύστε! Η κυβέρνηση είναι κατά της γραβάτας



«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» λέει μια σοφή παροιμία την οποία πάντα έχω σαν οδηγό στη ζωή μου. Την παραπάνω φράση έρχεται να συμπληρώσει η πολύ βαθιά κουβέντα που άκουσα στην ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης» η οποία εν ολίγοις λέει ότι οι άνθρωποι που σου φαίνονται ανίκανοι μπορούν καμιά φορά να κάνουν τα πιο εντυπωσιακά και απίστευτα πράγματα. 

Για εμάς, λοιπόν, καμία σημασία δεν έχει το ότι η Βουλή γέμισε πουκάμισα, τζιν, δερμάτινα μπουφάν, καναρινί παλτό και ότι βουλευτές πέταξαν τις γραβάτες τους.

Άλλωστε, ο λόγος και οι πράξεις είναι που μετράνε. Αν μας ικανοποιούν, τότε δεν μας πέφτει κανένας λόγος για τις στιλιστικές επιλογές του καθενός. Είτε ένας βουλευτής βγει με ζουρλομανδύα, είτε είναι ντυμένος για τα Όσκαρ ποσώς μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας νοιάζει είναι αν είναι πολιτισμένος, αν έχει μόρφωση, σωστό λόγο και αν οι προτάσεις του είναι δημοκρατικές.   

Από την άλλη πλευρά, αν το πάρεις και από επικοινωνιακή άποψη για εμάς τους νέους ανθρώπους είναι προτιμότερο να βλέπουμε ένα χαλαρό ντύσιμο στη Βουλή. Έτσι, οι πολιτικοί μοιάζουν λιγότερο με εξωγήινους και κατά κάποιον τρόπο είναι περισσότερο προσιτοί. Άσε που μας δίνουν την εντύπωση ότι επειδή νιώθουν καλά με αυτό που φορούν θα παίρνουν πιο λογικές αποφάσεις. Η δε γραβάτα συνειρμικά μας θύμιζε τη θηλιά στο λαιμό μας που όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο πιο πολύ μας έσφιγγε. 

Με αυτό το σκεπτικό, το νέο dress code της Βουλής μας είναι από αδιάφορο έως και διασκεδαστικό. Ίσα ίσα, που έχουμε και να ασχοληθούμε με ατάκες όπως αυτή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Θα φορέσω γραβάτα όταν κουρευτεί το χρέος» είπε τη μέρα των εκλογών και έτσι υπάρχει και ένα σασπένς στην υπόθεση. 

Πάμε όμως να δούμε με φωτογραφίες, τι εννοούμε όταν λέμε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον κατά της γραβάτας και να συγκρίνουμε το styling των νέων βουλευτών με εκείνους του παρελθόντος σε βάθος δεκαετίας.