Όσα δεν ήξερες για τις υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ

Τα facts που δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό σου
Όσα δεν ήξερες για τις υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ



Ήξερες ότι η Meryl Streep είναι υποψήφια για Όσκαρ για 19η φορά; Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά facts που πρέπει να ξέρεις για τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Ας τα δούμε ένα προς ένα:

1. Η Meryl Streep είναι επίσημα για 19η φορά υποψήφια για Όσκαρ με την ταινία «Into the Woods». Τα νέα δεδομένα την κάνουν να διατηρεί τον τίτλο της ηθοποιού με τις περισσότερες υποψηφιότητες. Ακολουθεί ο Jack Nicholson με 12 υποψηφιότητες.

2. Ο Bradley Cooper είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υποψήφιος με την ταινία «American Sniper».  Τις προηγούμενες χρονιές ήταν υποψήφιος με το «American Hustle» και τον «Οδηγό Αισιοδοξίας». Πλέον, του λείπει μία υποψηφιότητα για να ξεπεράσει τον Marlon Brando σε συνεχόμενες υποψηφιότητες ερμηνείας.

3. Παρεμπιπτόντως, η υποψηφιότητα του Cooper είναι ουσιαστικά διπλή. Διότι είναι ένας από τους παραγωγούς του «America Sniper», που είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

4. O Alexander Desplat έχει επίσης δύο υποψηφιότητες, αλλά στην ίδια κατηγορία. Ο συνθέτης είναι υποψήφιος για Όσκαρ πρωτότυπης μουσικής με τις ταινίες «The Grand Budapest Hotel» και «The Imitation Game».  Ο τελευταίος άνθρωπος που πέτυχε αυτό το επίτευγμα ήταν ο Steven Sodebergh ως Καλύτερος Σκηνοθέτης για τις ταινίες «Erin Brockovich» και το «Traffic» το 2000.

5. Ο Edwart Norton συμμετέχει σε δύο έργα που είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, το «Birdman» και το «The Grand Budapest Hotel». Είναι επίσης, υποψήφιος για β’ Αντρικό Ρόλο με την ταινία «Birdman».
Είναι η 6η φορά που η Diane Warren είναι υποψήφια για τη σύνθεση Καλύτερου Τραγουδιού, αυτή τη φορά με την ταινία «Beyond the Lights» και ερμηνεύτρια τη Rita Ora. Καμία όμως φορά δεν έχει κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ.  

6. Κανένας από τους νικητές των Όσκαρ του 2014 δεν είναι υποψήφιος φέτος. Παρόλα αυτά, ο Matthew McConaughey ήταν ο μοναδικός νικητής με κάποια αξιόλογη δουλειά και αυτή ήταν η ταινία «Interstellar». Ωστόσο, πολλοί χαμένοι όπως ο Desplat, ο παραγωγός Scott Rudin και η Meryl Streep είναι ξανά υποψήφιοι.  

7. Καμία ταινία δεν κατάφερε να είναι υποψήφια και στις 5μεγάλες κατηγορίες (Ταινίας, Σκηνοθέτη, Α’ Αντρικού, Α’ Γυναικείου, Σεναρίου). Η τελευταία ταινία που το πέτυχε ήταν το «American Hustle». Και η τελευταία ταινία που κέρδισε και τις πέντε κατηγορίες ήταν «Η Σιωπή των Αμνών».  

8. Η Εσθονία και η Μαυριτανία είναι για πρώτη φορά υποψήφιες για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Οι ανταγωνιστές τους έχουν ξαναπροταθεί πολλές για Όσκαρ: Αργεντινή (6), Πολωνία (9), Ρωσία (5).
Η ταινία «Πώς να εκπαιδεύσεις το Δράκο σου» έγινε επίσημα το πρώτο animation του οποίου και το sequel είναι υποψήφιο για Όσκαρ. Το μόνο sequel που έχει κερδίσει Όσκαρ είναι το Toy Story 3.

9. O Wes Anderson είναι για πρώτη φορά υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη με την ταινία «The Grand Budapest Hotel». Οι προηγούμενες υποψηφιότητές του ήταν στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου (Moon Rise Kingdom, The Royal Tenenbaums) και Animation (Fantastic Mr. Fox).

10. O σταρ του «Boyhood» Ellar Coltrane δεν είχε καν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησε η ταινία «Dazed and Confused» του σκηνοθέτη Richard Linklater. Μία ταινία του 1993 η οποία ανέδειξε τρεις νικητές Όσκαρ (Ben Affleck, McConaughey και Renee Zellweger). Ο Coltrane, που γεννήθηκε το 1994, ήταν μόνο 7 χρονών όταν ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας  «Boyhood». Σήμερα είναι 20 χρονών.

11. Παρεμπιπτόντως, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το «Boyhood» γυριζόταν 12 χρόνια, λίγοι ξέρουν ότι συνολικά χρειάστηκαν 39 μέρες για την ολοκλήρωσή του.

12. Η Laura Dern είναι μόνο εννέα χρόνια μεγαλύτερη από την Reese Witherspoon. Η Dern, που είναι υποψήφια για την κατηγορία Β’ Γυναικείου ρόλου, ενσαρκώνει τη μαμά της Witherspoon στην ταινία «Wild». Η Witherspoon είναι επίσης υποψήφια στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου.

Πηγή: etonline.com