Σάλος με τα κέρατα της Hillary Clinton! Αυτά είναι τα πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα όλων των εποχών

Με αφορμή τα κέρατα που "φόρεσε" το περιοδικό Time στην Clinton, θυμόμαστε τα εξώφυλλα που συζητήθηκαν περισσότερο.
Σάλος με τα κέρατα της Hillary Clinton! Αυτά είναι τα πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα όλων των εποχών



Όλοι γνωρίζουμε πως το δυνατό σημείο ενός περιοδικού είναι το εξώφυλλό του. Ανέκαθεν τα περιοδικά προσπαθούσαν να προκαλέσουν μέσα από γυμνές φωτογραφίσεις, προκλητικά σκίτσα και μεγάλες αποκαλύψεις. Ειδικά το Time και το Rolling Stone είναι ίσως τα περιοδικά που έχουν απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη για τα αμφιλεγόμενα εξώφυλλά τους. 

Κάτι που φυσικά συνέβη ξανά κάνοντας το internet να "σπάσει" στην κυριολεξία, με αφορμή το τελευταίο cover του Αμερικάνικου Time το οποίο παρουσιάζει την Hillary Clinton με κέρατα έχοντας τίτλο: "Ο Τρόπος των Κλίντον- Αυτοί βάζουν τους κανόνες τους. Θα λειτουργήσει αυτήν τη φορά;"

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς στο παρελθόν το εν λόγω περιοδικό έχει γράψει ιστορία με ανάλογα εξώφυλλα που ηθελημένα τοποθέτησαν κέρατα στο κεφάλι κάποιου διασήμου κάτω από το γράμμα "M". Στην Hillary ωστόσο, είχαν κάνει πάλι κάτι αντίστοιχο στο εξώφυλλο της 16ης Νοεμβρίου του 2009. Ακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Bill Clinton, ο John Travolta, ο Barack Obama, η Margaret Thatcher αλλά και πολλοί ακόμα.

Πολλές φορές τα εξώφυλλα αυτά συζητήθηκαν περισσότερο από το περιεχόμενό τους ή από την συνέντευξη που φιλοξενούσαν κάνοντάς τα να χαρακτούν για τα καλά στην μνήμη μας. Το πρώτο εξώφυλλο του Playboy με μαύρο μοντέλο, η φωτογράφιση του John Lennon και της Yoko Ono στο Rolling Stone, o Kanye West ως "Χριστός" στο Rolling Stone αλλά και το ζεύγος Obama ως cartoons στο New Yorker είναι μόνο μερικά από τα εξώφυλλα που έγραψαν ιστορία... 

Aκόμα και σήμερα που η κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια πτώση στις πωλήσεις των περιοδικών και εφημερίδων αναδεικνύοντας το internet ως τον μοναδικό διάδοχο των media, κάποια εξώφυλλα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο με το να προκαλούν αντιδράσεις, να διαμορφώνουν απόψεις και να εκθειάζουν είτε να "τσαλακώνουν" την εικόνα κάποιου.

Δες όλα τα εξώφυλλα 60 χρόνων του Sports Illustrated ΕΔΩ