Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί σας συγκρίνουμε με την πρώην μας

Ποιος είπε ότι είναι σωστό; Και ποιος είπε πως δεν το κάνουμε;
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί σας συγκρίνουμε με την πρώην μας



Ο κάθε άντρας έχει πίσω του ένα παρελθόν. Καλό-κακό το κουβαλάει μέσα του και είναι υπεύθυνο για τον χαρακτήρα του. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Τι συμβαίνει όμως όταν σας συγκρίνουμε με τις πρώην μας;

Ναι, είναι μια διαδικασία άσχημη που πιθανότατα φανερώνει και το μέλλον στην σχέση. Ποιο μέλλον θα σκεφτείτε αν κάνει τέτοια; Μην προτρέχετε γυναίκες! Εγώ είμαι εδώ να σας εξηγήσω τι και πως και πάνω από όλα: Γιατί το κάνουμε!

-Επιβεβαίωση

Η αρχή των πάντων. Εμείς οι άντρες αναζητούμε την επιβεβαίωση το κάθε τι. Έτσι με εσάς ψάχνουμε το ότι καταλήξαμε με κάποια καλύτερα από την πρώην (σίγουρο) ενώ αυτή με κάποιον χειρότερο από εμάς (αμφίβολο). Παρατηρούμε τις κινήσεις σας και λέμε «Α, η %$@# (ακατάληπτο) το έκανε χειρότερα!». Ναι, σε όλους τους τομείς κορίτσια…

-Σπάσιμο

Σχετίζεται άμεσα με το παραπάνω. Γιατί καλή και χρυσή η επιβεβαίωση πως έχουμε μια καλύτερη δίπλα μας αλλά ζούμε και για το άλλο σκέλος: Το σπάσιμο! Γιατί αν μας δει η πρώην με εσάς που είστε σκαλοπάτια ομορφότερες τι γίνεται; Ναι, ναι… ξύδι! Παιδιάστικο μεν, σημαντικό δε…

-Συνήθεια

Ειδικά όταν προερχόμαστε από μακροχρόνιες σχέσεις, μας βγαίνει ενστικτωδώς. Είναι καθαρά σαν την παροιμία με το παιδάκι και το σκυλάκι: Όπως τα μάθει κανείς. Άμα μάθεις έτσι, έτσι θες βρε παιδί μου. Για να ξεπεραστεί αυτή η «αρρώστια» (γιατί αρρώστια είναι) χρειάζεται αποχή 7 μηνών μέχρι 15 μηνών. Αντιβίωση προαιρετική…

-Γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή

Καλά, αυτό ειδικά αν συμβεί νωρίς είναι καμπανάκι να φύγετε. Θα σας τα πω παρακάτω αυτά. Πιθανότατα σας συγκρίνουμε γιατί δεν έχουμε γνωριστεί όπως θα έπρεπε. Και τίνος λάθος είναι αυτό; Δικό μας, αλλά ήθελα να δώσω δραματικό τόνο. Και μιας και είπα για καμπανάκι… το νου σας!

-Δεν έχουμε ξεκολλήσει

Και φτάνω στο χειρότερο. Ένας άνθρωπος που βάζει τελεία, βάζει τελεία και ίσως παύλα. Αν λοιπόν σας λέμε διαρκώς «η πρώην μου ήταν έτσι, ήταν αλλιώς», τότε είναι ξεκάθαρο. Ναι, όσο παίδαροι και αν είμεθα είμαστε κολλημένοι. Full stop.

Tι κάνετε λοιπόν γυναίκες;

Σαν άντρας σας λέω να φύγετε τρεχάλα. Πείτε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και φυγέτε. Αν πάλι η σχέση σας έχει προχωρήσει και είστε ερωτευμένες, σόρυ έχετε κάνει σφάλμα μέγα και θα το λουστείτε. Άντρας που μιλάει για την πρώην του χωρίς να ερωτηθεί είναι άντρας κολλημένος.

Αν και εφόσον ρωτήσετε άντρα για την πρώην του και σας πει «Τα παλιά είναι παλιά. Ότι έγινε, έγινε», μπράβο είναι καθαρό το παλικάρι και προχωράτε!

Το μεγάλο καμπανάκι

Πως θα καταλάβετε ότι κάτι πάει στραβά; Απλά όταν θα μιλάει για την πρώην του θα την βρίζει ή θα την μειώνει. Αυτό προφανώς δείχνει α) μισογύνη, β) κόλλημα. Όπως και αν έχει χωρίσει ένα ζευγάρι, ο άντρας αν θέλει να είναι κύριος ΠΟΤΕ δεν βρίζει την πρώην του. Μειώνει τον ίδιο του τον εαυτό που επέλεξε εκείνη την κοπέλα. Νόμος!

Πως εξαλείφονται όλα τα παραπάνω; Όταν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι. Γιατί casual sex βρίσκεται. Πραγματικός έρωτας όχι. Όταν βρεθεί πάνε και οι πρώην, οι παραπρώην, τα αυγά, τα πασχάλια και τα καλάθια.

ΥΓ: Μην μιλάτε και εσείς γυναίκες για τους πρώην σας. Ισχύουν όλα τα παραπάνω.

ΥΓ 1: Όποιος ζει με το παρελθόν του, πεθαίνει με αυτό…

Διάβασε ΕΔΩ μια απορία που έχουμε οι άντρες: Πόση ειλικρίνεια αντέχετε γυναίκες τελικά;