Θέλεις κάτι από τον Τιτανικό; Τώρα μπορείς να το αποκτήσεις!

5 πράγματα που μπορείς να πάρεις σπίτι σου από το πιο διάσημο ναυάγιο.
Θέλεις κάτι από τον Τιτανικό; Τώρα μπορείς να το αποκτήσεις!



Πόσο cool θα ήταν να έχεις στο σπίτι σου ένα αναμνηστικό από το ναυάγιο του Τιτανικού που έγινε στις 15 Απριλίου του 1912; 

Πλέον, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να έχεις στην άκρη μερικά χιλιάδες δολάρια. Γιατί όπως διαβάσαμε στο Vanity Fair, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών Lion Heart Autographs βγάζει στο σφυρί μέσω του eBay Live Auction Platform τρία πολύτιμα αντικείμενα. 

Μπορείς να τα βρεις παρακάτω, plus δύο ακόμη αντικείμενα στο eBay που είναι εκτός δημοπρασίας. 

Το μενού από το τελευταίο γεύμα του Τιτανικού

Αναρωτιέσαι πώς έμεινε στεγνό; Το πολύτιμο αυτό αντικείμενο ανήκει σε έναν επιβάτη ονόματι Abraham Lincoln Salomon. Ήταν ένας χαρτοπώλης που σκέφτηκε ότι το μενού θα ήταν ένα καλό σουβενίρ για να πάρει μαζί του στη σωσίβια λέμβο No1. Σε αυτή τη λέμβο που χωρούσε 40 άτομα, επιβιβάστηκαν μόνο 12 προνομιούχα και πλούσια άτομα παρά το γεγονός ότι ο καπετάνιος είχε ανακοινώσει πως προηγούνται τα γυναικόπαιδα. Πόσο κοστίζει; Από 50.000 μέχρι 70.000 δολάρια. 

Το γράμμα που έγραψε διασωθείσα επιβάτιδα για την «απαίσια εμπειρία της»

Η Laura Francatelli που ήταν επίσης στη σωσίβια λέμβο No1 έγραψε ένα γράμμα στον συνεπιβάτη της Abraham Lincoln Salomon (ναι εκείνον που έσωσε το menu) για την απαίσια περιπέτεια που βίωσαν.  Μπορεί η επιστολή να μην προέρχεται από τον Τιτανικό όμως κάτι είναι και αυτό. Η τιμή του ξεκινάει από 4.000 μέχρι 6.000 δολάρια. 

Ένα εισιτήριο από τα πολυτελέστατα λουτρά του Τιτανικού 

Πρόσβαση στα πολυτελή λουτρά του Τιτανικού είχαν μόνο οι επιβάτες της πρώτης θέσης οι οποίοι έπρεπε με κάποιον τρόπο να διώξουν το άγχος του να είσαι πλούσιος. Υπάρχουν άλλα τρία τέτοια εισιτήρια γι’ αυτό και κοστίζουν από 7.500 μέχρι 10.000 δολάρια. 

Ένα κομμάτι ύφασμα από το καπνιστήριο του Τιτανικού

Το Vanity Fair αναφέρει ότι ενδεχομένως να πρόκειται περί απάτης αλλά ποιος ξέρει; Εσύ μπορεί να λες ότι είναι του Τιτανικού και ας μην είναι. Πάντως, σύμφωνα με την περιγραφή του πρόκειται για ένα πράσινο κομμάτι υφάσματος από το καπνιστήριο του Τιτανικού. Στην τιμή ευκαιρία των 399 δολαρίων. 

Ένα κομμάτι από την ξύλινη σκάλα του Τιτανικού 

Στο eBay αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο κομμάτι βλέπουν πιθανοί αγοραστές σε όλο τον κόσμο μια φορά την ώρα. Υποτίθεται ότι προέρχεται από την κεντρική σκάλα του Τιτανικού, δηλαδή εκείνη που κατεβαίνει η Kate Winslet και στη συνέχεια o Leonardo DiCaprio της δίνει χειροφίλημα. Στη τιμή των 7.200 δολαρίων. Κάποιος, βέβαια, στο TitanicItems.com λέει ότι δίνει κομμάτια ξύλου του Τιτανικού στα 86 δολάρια αλλά κάτι μας λέει ότι θα είναι από την ψαρόβαρκά του. 

Δες ΕΔΩ τις χειρότερες προβλέψεις στην ιστορία.