Οι χειρότερες προβλέψεις στην ιστορία

Άραγε οφείλονται στην υπερφυσική ικανότητα ή στη γόνιμη φαντασία κάποιων;
Οι χειρότερες προβλέψεις στην ιστορία



Παρελθόν, παρόν, μέλλον! Τρεις καταστάσεις που η μία είναι συνέχεια της άλλης.Μπορούμε να μελετήσουμε το πρώτο, να ζήσουμε το δεύτερο και να προβλέψουμε το τρίτο, ή έτσι τουλάχιστον μας έμαθε η ιστορία!

Και εδώ είναι που δημιουργείται το ερώτημα: Τελικά μπορούμε με ασφάλεια και σιγουριά να προβλέψουμε ένα γεγονός  που θα συμβεί στο άμεσο μέλλον; 

Η απάντηση φυσικά που θα ακολουθήσει θα είναι διχασμένη. Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση γι΄αυτό. Αυτή η δυσκολία όμως παρόλ' αυτά  δεν εμπόδισε ποτέ τους ανθρώπους στην ιστορία από το να κάνουν προβλέψεις.  Και ήταν τόσοι πολλοί οι προφήτες, μελλοντολόγοι που οραματίστηκαν το μέλλον είτε από θεϊκή έμπνευση είτε από το οτιδήποτε άλλο μπορούσε να ξυπνήσει την υπερφυσική τους αυτή ικανότητα.
Ας δούμε όμως κάποιες  από τις χειρότερες προβλέψεις που έγιναν ποτέ στην ιστορία εννοώντας φυσικά αυτές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ! Φυσικά υπάρχουν άπειρες. Επικεντρώθηκα στις πιο γνωστές.

1. Οι Μάγια είχαν προβλέψει πως στις 21 ή 23 Δεκεμβρίου 2012 θα ερχόταν το τέλος του κόσμου! 
"Σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας, το σύμπαν ακολουθεί μια σειρά από κοσμικούς κύκλους τους οποίους οι Μάγιας ονόμαζαν "Ήλιους". Στο τέλος κάθε ΄Ηλιου συμβαίνουν κατακλυσμιαία φαινόμενα, ο πολιτισμός αφανίζεται και το ανθρώπινo είδος εξελίσσεται πάλι από την αρχή. Οι Μάγιας πίστευαν ότι μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει τέσσερις Ήλιοι. Τώρα διανύουμε την περίοδο του πέμπτου Ήλιου, πο οποίος άρχισε το 3114 π.Χ.. Ο πέμπτος κύκλος πρόκειται να τελειώσει το 2012. Για την ακρίβεια, στις 23 Δεκεμβρίου του έτους 2012."
Ρόλαντ Μπόνιγοιτς, Η προφητεία των Μάγιας, 2008
Τι έγινε τελικά: Διανύουμε το 2015 και είμαστε ακόμα ζωντανοί! Ενδέχεται η προφητεία των Μάγια να παρερμηνεύτηκε λάθος. Υπάρχει και αυτή η εκτίμηση!

2. Ο  Tζόζεφ Σμίθ ο νεότερος είχε προβλέψει ότι το τέλος του κόσμου και η Δευτέρα Παρουσία θα συνέβαιναν το 1890 όταν θα γινόταν 85 ετών.
"Κάποτε ενώ προσευχόμουν με ευλάβεια παρακαλώντας να μάθω πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου, άκουσα μια φωνή να λέει τα εξής: Τζόζεφ, τέκνο μου, αν ζήσεις μέχρι την ηλικία των 85 ετών θα δεις το πρόσωπο του Υιού του Ανθρώπου. Αρκέσου σε αυτό και μη ρωτήσεις περισσότερα."
Τζόζεφ Σμίθ ο νεότερος
Εν τέλει όμως αυτό που συνέβη ήταν το εξής: Ο Τζόζεφ πέθανε 39 ετών και μάλιστα με τραγικό τρόπο αφού τον δολοφόνησαν στην Καρχηδόνα του Ιλινόις.

3. Ο Κάρλ Μάρξ ήταν Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, πολιτικός, ιστορικός και κυρίως αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι θεωρείται θεμελιωτής του κομμουνισμού. Μία ακόμα ιδιότητα που μπορούμε να του προσθέσουμε είναι αυτή του οραματιστή (σε ελεύθερη μετάφραση). Αυτό που είχε προβλέψει ήταν ότι ο καπιταλισμός θα καταρρεύσει και πως θα ανέβει ο κομμουνισμός, μάλιστα τόνισε πως θα θριαμβεύσει.  Αυτό που εν τέλει έγινε ήταν να πραγματοποιηθεί ακριβώς το αντίθετο! Κατά τη διάρκεια του 20ου αι. οι ΗΠΑ και οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό καπιταλιστικό σύστημα.

4. Θα ξεκινήσω με τα συγκεκριμένα λόγια για να μπεις στο κλίμα αμέσως και να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται!

" Δεν μπορώ να σκεφτώ ποια κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει τη βύθιση ενός πλοίου. Ούτε να σκεφτώ κάποια μεγάλη καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτό το πλοίο. Η σύγχρονη ναυπηγική τις έχει αποκλείσει."
Αυτή ήταν η δήλωση του πλοιάρχου Έντουαρντ Σμίθ πριν το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού το 1912.

Τελικά αποδείχτηκε πως ο Τιτανικός δεν είναι αβύθιστος και μάλιστα αποδείχτηκε με το εξής τραγικό: Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δες εδώ φρικιαστικές υποθέσεις που θα σε σοκάρουν!