Hugh Hefner: Στα 27 του ήταν ένας άχαρος nerd και δεν ήξερε πώς να ντύνεται

Ο Mr. Playboy δεν ήταν πάντα περιζήτητος εργένης.
Hugh Hefner: Στα 27 του ήταν ένας άχαρος nerd και δεν ήξερε πώς να ντύνεται



Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο, όμως ο Hugh Hefner, ο ιδρυτής του Playboy, ήταν κάποτε ένα nerd που δεν ήξερε πώς να φερθεί και να μιλήσει. 

Ο 27χρονος Hugh, δεν ήξερε πώς να ντυθεί, πώς να παραγγείλει σε ένα εστιατόριο και πώς να διαλέξει ένα καλό κρασί. Ήταν άχαρος, άκομψος, εσωστρεφής και ήσυχος. Και απ’ ό,τι φαίνεται έκανε τα πάντα λάθος. Δεν ήταν διανοούμενος και δεν διάβαζε πάνω από δέκα βιβλία το χρόνο, όμως είχε εμμονή με την jazz, με τις ταινίες και το μόνο που ήθελε ήταν να γιορτάζει τις ποθητές και όμορφες γυναίκες του κόσμου. 

Θα σκέφτεσαι, πού είναι το παράξενο; Ένα περιοδικό σαν το Playboy λέει στους άντρες πώς να ντυθούν, πώς να επιπλώσουν το διαμέρισμά τους, πώς να είναι αληθινά αρσενικά, τι βιβλία να διαβάσουν, τι ταινίες να δουν κλπ κλπ. Πράγματα για τα οποία είχε άγνοια ο ίδιος ο Hugh. Τουλάχιστον, αυτά γράφτηκαν στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Playboy Swings, How Hugh Hefner and Playboy Changed the Face of Music» της Patty Farmer.  

«Ξεκίνησα το περιοδικό το 1953, χωρίς να έχω καθόλου χρήματα και μεσα σε 12 χρόνια άλλαξε ολόκληρη η ζωή μου. Ξαφνικά, ήμουν ο ιδιοκτήτης του πιο πετυχημένου περιοδικού στον κόσμο. Το 1959 βγήκα από το γραφείο μου και ξεκίνησα να ζω τη ζωή μου. Ανακάλυψα ξανά τον εαυτό μου και έγινα ο Mr. Playboy» αποκάλυψε ο 89χρονος Hef.  

Όσο για το μότο του; «Δεν θα είμαστε σε αυτή τη ζωή για πολύ. Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Και ας το κάνουμε με στιλ». 

Και έτσι έγινε. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε με τη Marilyn Monroe στο εξώφυλλο και έθεσε τα standard για την πορεία του περιοδικού. Ο Frank Sinatra παρουσιαζόταν ως ο απόλυτος playboy και εργένης, o άνθρωπος που ποθούσαν οι γυναίκες και στον οποίο οι άντρες ήθελαν να μοιάσουν. 

Το 1961, η αυτοκρατορία του Playboy επεκτάθηκε στα club. Ο Hef ήταν οραματιστής και έφερνε τους καλύτερους κωμικούς, τραγουδιστές και χορευτές. Δεν τον ένοιζε το χρώμα ή ή καταγωγή. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να ήσουν αστείος και να ήξερες να τραγουδάς. 

Στο πλάι τους είχαν τα κουνελάκια του Playboy που ο κόσμος έκανε ουρές για να δει (μιας και σύμφωνα με τους κανόνες δεν μπορούσαν να έχουν προσωπικές επαφές με τα μέλη του club).

Και για να είναι σίγουροι ότι τα κουνελάκια του Playboy ήταν πιστά στους κανόνες, προσλάμβαναν ανθρώπους προκειμένου να παριστάνουν τα μέλη και να τους προσφέρουν δήθεν εξωφρενικά ποσά προκειμένου να τις αποπλανήσουν. «Σαν κουνελάκια, θα έπρεπε να ακολουθούμε πολλούς κανόνες, αλλά αυτό ήταν που μας άρεσε» θυμάται η Lisa Aromi. 

Και αν νομίζεις λανθασμένα ότι αυτά τα κορίτσια ήταν ιερόδουλες, η Joan Rivers θα σε διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Η ίδια, τη δεκαετία του ’60 συμμετείχε σε ένα τρίο που έκανε performances στα νυχτερινά club του Playboy. To τρίο λεγόταν Jim, Jake, and Joan, οι άντρες έπαιζαν μουσική και η Joan Rivers έκανε την κωμικό. Γι’ αυτό άλλωστε, είχε δηλώσει το εξής: «Τα κουνελάκια του Playboy δεν ήταν πόρνες! Ήταν πανέμορφες και υγιείς γυναίκες. Νόμιζα ότι θα είχαν ένα συγκεκριμένο “προφίλ” αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Αυτό με εξέπληξε. Για την ακρίβεια ήταν πολύ καλή παρέα. Μου άρεσε να βγαίνουμε μαζί πιο πολύ από τον καθένα μεταξύ των show». 

Δες ΕΔΩ πώς είναι να είσαι η πρώτη trans που πόζαρε για το Playboy.