Πώς είναι να είσαι η πρώτη trans που πόζαρε για το Playboy;

Η Caroline Cossey έχει μία μοναδική ιστορία να πει.
Πώς είναι να είσαι η πρώτη trans που πόζαρε για το Playboy;



H Caroline Cossey ήταν η πρώτη trans που πόζαρε για το Playboy, που έπαιξε σε ταινία του James Bond και έκανε δεκάδες φωτογραφίσεις για περιοδικά πριν εξαφανιστεί από τον κόσμο της showbiz.

Σήμερα, είναι 60 χρονών και είπε την ιστορία της στο cosmopolitan.com. 

Όταν γεννήθηκα, μου είπαν ότι είμαι αγόρι επειδή είχα αντρικό γεννητικό όργανο. Αλλά όπως ξέρεις, το φύλο σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου. Μεγαλώνοντας, δεν μπορούσα να ταυτιστώ με τον αδερφό μου, ένιωθα πάντα καλύτερα όταν ντυνόμουν κορίτσι και έπαιζα κούκλες με την αδερφή μου. Στο σχολείο, δέχτηκα bullying και προσπαθούσα να κρύβομαι. Όταν κάναμε μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης διαπίστωσα ότι μου αρέσουν τα αγόρια. Υπέθεσα ότι ήμουν gay αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Άφηνα τα μαλλιά μου να μακρύνουν όμως ακόμα και τα gay αγόρια δεν με ήθελαν γιατί προτιμούσαν αγόρια που δεν έμοιαζαν με γυναίκες. Προσπάθησα να πάω σε gay clubs αλλά έτρωγα πόρτα γιατί νόμιζαν πως ήμουν drag queen. Μέχρι που γνώρισα έναν άνθρωπο που ένιωθε όπως και εγώ. Και τότε άλλαξαν όλα. 

Αποφάσισα να κάνω τον επαναπροσδιορισμό φύλου ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, οπότε θα χρειαζόταν να περιμένω δύο χρόνια για να κάνω την επέμβαση. 
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στο Λονδίνο, γνώρισα ένα χορογράφο, μπήκα στο θέατρο και εργαζόμουν σαν showgirl μέχρι να μαζέψω κάποια χρήματα. Στη συνέχεια δούλεψα σε ένα show στο Παρίσι. 

Εκεί ερωτεύτηκα έναν άντρα που ήθελε να μετακομίσω μαζί του στο Kuwait. Το έκανα και μου έδωσε όλα όσα θα ήθελα στη ζωή μου. Φορέματα σχεδιαστών, κοσμήματα ασφάλεια και ένα penthouse. Αλλά μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνω την επέμβαση. Μετά από πέντε μήνες γύρισα στο Λονδίνο γιατί τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά μεταξύ μας. 

Πήγα στη Ρώμη, δούλεψα σε ένα show και τελικά έβγαλα τα χρήματα που χρειαζόμουν για την επέμβαση. Ο κόσμος με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με το μόντελινγκ και σύντομα απευθύνθηκα σε πρακτορείο.

Κανείς δεν ήξερε ότι ήμουν trans, όμως όσο πιο πολύ επιτυχία γνώριζα, η έκθεση άρχιζε να γίνεται επικίνδυνη.  

Όπου ξεκινούσα να εργάζομαι, δεχόμουν απειλές από εφημερίδες ότι θα αποκάλυπταν πως γεννήθηκα αγόρι. Όταν πήρα ρόλο στην ταινία του James Bond έμαθα ότι μία εφημερίδα είχε αγοράσει από ένα νοσοκομείο το αρχείο που αποδείκνυε πως γεννήθηκα αγόρι. 

Όταν δημοσιοποιήθηκε, άρχισα να κρύβομαι ενώ έκανα και απόπειρα αυτοκτονίας. Ένιωθα ντροπιασμένη. Ευτυχώς, μου στάθηκε η οικογένειά μου και ένιωσα ξανά δυνατή με την αγάπη και την υποστήριξή τους. Αποφάσισα ότι δεν έπρεπε να ντρέπομαι πια για το φύλο μου. 

Ξεκίνησα να εργάζομαι πάλι, όμως οι ρόλοι που μου προσέφεραν ήταν για τρανσέξουαλ χαρακτήρες. Ένιωθα ότι με εκμεταλλεύονταν και ότι με αντιμετώπιζαν σαν καρικατούρα, όχι σαν άνθρωπο. 

Ωστόσο, με κάλεσαν στη βίλα του Playboy και μου ζήτησαν να ποζάρω για το περιοδικό. Ήθελα να το κάνω για να δείξω στο κοινό του περιοοδικού ότι μία trans μπορεί να είναι ελκυστική και σέξι, να καταρρίψω τα στερεότυπα. 

Όμως, τα πάντα άλλαξαν όταν συνάντησα τον Howard Stern. Ντύθηκε γυναίκα για να μου πάρει συνέντευξη, έκανε αστεία με την επέμβασή μου ενώ έκανε πως έκοψε το πέος του και μου έδωσε στο χέρι ένα λουκάνικο. Σκέφτηκα ότι δεν το χρειάζομαι αυτό, θα χάσω τα λογικά μου. Δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτό το τσίρκο. Και έτσι σταμάτησα την καριέρα μου εκεί. 

Από τότε, βέβαια τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Η Caroline είναι σήμερα παντρεμένη ενώ αυτή την περίοδο προωθεί την αυτοβιογραφία της με τίτλο, «My Story». Και ακόμα επιμένει ότι το φύλο μας δεν προσδιορίζεται από αυτό που έχουμε ανάμεσα στα πόδια μας. 

Δες ΕΔΩ τις πιο διάσημες trans του κόσμου.