Out and Proud! Bruce Jenner δεν είσαι ο πρώτος

Οι top-10 διάσημες transgender.
Out and Proud! Bruce Jenner δεν είσαι ο πρώτος



Από τότε που ο Bruce Jenner αποκάλυψε ότι νιώθει γυναίκα και ότι με αυτό το φύλο θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή του, δεν έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε μαζί του. Όχι μόνο εμείς, αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης. 17.000.000 τηλεθεατές, λέει, παρακολούθησαν την τηλεοπτική αποκάλυψή του, ενώ όλο το Hollywood είναι στο πλευρό του αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι κάτι δεδομένο.

Το να βρίσκει, άλλωστε, κανείς τη σεξουαλική του ταυτότητα μόνο υπέροχο και λυτρωτικό μπορεί να είναι. Ο Ολυμπιονίκης, βέβαια, συνεχίζει να μας μπερδεύει για να λέμε την αλήθεια. Γιατί απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει, θέλει να πηγαίνει με γυναίκες, σαν γυναίκα. Ούτως ή άλλως όμως, εμείς του βγάζουμε το καπέλο για το θάρρος του αλλά και για το γεγονός ότι κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του ανοίγοντας διάλογο για τη διαφορετικότητα. 

Με αυτή την αφορμή, θυμηθήκαμε 10 διάσημες transgender (εκτός από τον Bruce) που είναι περήφανες και ασκούν επιρροή. 

1. Alexis Arquette

Ποιος θα ξεχάσει την ερμηνεία της Alexis στην ταινία «The Wedding Singer» που συνειρμικά μας έφερνε στο μυαλό τον Boy George; H Alexis είναι της γνωστής οικογενείας των Arquette και το 2007 γύρισε ταινία για τη ζωή της. Τελευταία ήρθε στην επικαιρότητα επειδή ισχυρίστηκε ότι έκανε σεξ με τον Jared Leto. 

2. Candis Cayne

Έγινε γνωστή από το ρόλο της στη σειρά «Dirty Sexy Money». Ήταν μάλιστα η πρώτη trans ηθοποιός που έπαιξε έναν transgender χαρακτήρα στην primetime ζώνη της τηλεόρασης. 

3. Candy Darling

Στις ταινίες του Andy Warhol έπαιζε η Candy Darling ενώ συνεργάστηκε και με το συγκρότημα «The Velvet Underground». 

4. Carmen Carrera

Τηλεπερσόνα και μοντέλο που αναδείχτηκε από το reality RuPaul's Drag Race. Είναι η αγαπημένη του κοινού μιας και πέρυσι 50.000 άτομα υπέγραψαν σχετικό αίτημα για να γίνει άγγελος της Victoria’s Secret. Είναι διακεκριμένη ομιλήτρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των trans. 

5. Chaz Bono

Θα γνωρίζεις ήδη το παιδί της Cher και του Sonny, τη Chaz η οποία έχει γράψει βιβλία για την αλλαγή φύλου. 

6. Isis King

Ήταν η πρώτη trans γυναίκα που εμφανίστηκε στο αμερικανικό Next Top Model ενώ έγινε και το πρόσωπο του brand «American Apparel». 

7. Janet Mock

Η Janet Mock ήταν συντάκτρια του people.com και έκανε αλλαγή φύλου στην ηλικία των 18. 

8. Laverne Cox

Είναι η πρωταγωνίστρια της αγαπημένης σειράς του Netflix με τίτλο «Orange is the New Black» και η φωνή της trans κοινότητας για πολλά χρόνια. 

9. Lana Wachowski

Έφτασε στο απόγειο της καριέρας της όταν σκηνοθέτησε την ταινία «The Matrix» μαζί με τον αδερφό της. Η Lana Wachowski είναι από τα πιο δημοφιλή μέλη της LGTB κοινότητας του Hollywood. 

10. Μίνα Ορφανού 

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε με την ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα για την οποία η Μίνα Ορφανού πήρε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Έπαιξε στη σειρά Βασιλιάδες ενώ ειναι και εικαστικός.