Natalie Wood: Η άγνωστη ζωή και το τραγικό τέλος της ντίβας του Hollywood!

Τα σενάρια συνωμοσίας για τις αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου της και ο ρόλος του αγαπημένου της (;)Robert Wagner.
Natalie Wood: Η άγνωστη ζωή και το τραγικό τέλος της ντίβας του Hollywood!



Σαν σήμερα είναι η επέτειος γενεθλίων της Natalie Wood, το παιδί θαύμα του Hollywood που πρωταγωνίστησε στο πλευρό των πιο σημαντικών star του σινεμά και καθιερώθηκε στην ταινία «Επαναστάτης χωρίς αιτία», είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες ντίβες… με αιτία!

La vie en…rock!

Η ζωή της Natalie Wood ήταν φτιαγμένη από το υλικό που λέμε ότι φτιάχνονται τα όνειρα: γεμάτη επιτυχίες μα και αποτυχίες, λάμψη, χρήματα, φήμη, έρωτες, βραβεία, σκάνδαλα, πρωτοσέλιδα, καθώς και το απαραίτητο πέπλο μυστηρίου τόσο πριν ακόμα γεννηθεί όσο και 34 χρόνια μετά τον τραγικό της θάνατο.

Γεννημένη από πρόσφυγες Ρώσους γονείς στο San Francisco, το μυστήριο για την καταγωγή και η φημολογία αν τελικά κατάγεται από Ρομά ή ξεπεσμένους αριστοκράτες, την κατέτρεχε από την παιδική της ηλικία. Όπως ακόμα και η επιρροή της δυναμικής μητέρας της , Maria Stepanovna, που ήθελε να γίνει μπαλαρίνα ή ηθοποιός θέτοντας ως στόχο ζωής να κάνει την κόρη της, μιας και δεν τα κατάφερε η ίδια.

Κι από ότι φαίνεται η μητέρα της Wood τα κατάφερε! Λίγο μετά τη γέννησή της, μετακόμισαν οικογενειακώς στην California όπου το μικρό κοριτσάκι τράβηξε την προσοχή των κινηματογραφικών στούντιο. Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές μετακομίσεις της οικογένειας για χάρη της δόξας και του χρήματος που επέβαλε η μάνα μάνατζερ –κάτι σαν μια πρώιμη εκδοχή της Kris Jenner.

Παιδί Θαύμα

Λίγο πριν γίνει 5 ετών, έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία του 1943 Happy Land. H σκηνή της, διάρκειας μόλις 15 δευτερολέπτων, ήταν το εισιτήριο της για το Hollywood.

Στη συνέχεια, σε ηλικία 7 ετών παίζει στο πλευρό του Orson Welles και της Claudette Colbert στην ταινία Tomorrow Is Forever (1946). Τότε ο Welles θα δηλώσει ότι η μικρή είναι γεννημένη επαγγελματίας «Τόσο καλή που είναι τρομακτικό».

Την αμέσως επόμενη χρονιά, η μεγάλη επιτυχία Miracle on 34th Street, μια από τις πιο κλασικές ταινίες των Χριστουγέννων, εκτοξεύει τις μετοχές της στον πλανήτη Hollywood. Το κασέ της αυξάνεται, υπογράφει με την 20th Century Fox και είναι πλέον η πρώτη επιλογή των στούντιο για τους παιδικούς ρόλους σε μια σειρά οικογενειακών ταινιών.

Μέχρι την ενηλικίωση της, πρωταγωνίστησε σε 20 ταινίες αποσπώντας χαρακτηρισμούς όπως «παιδί θαύμα» και «ανερχόμενη star».

Εφηβικό είδωλο

Η μετάβαση από παιδί θαύμα σε εκθαμβωτική ενζενί, έγινε σε ηλικία 16 ετών όταν συμπρωταγωνίστησε με τον James Dean και τον Sal Mineo στην ταινία ορόσημο «Επαναστάτης χωρίς αιτία» του 1955, για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Οι ρόλοι της στις ταινίες «Rebel Without a Cause», «The Searchers» (1956) και «Marjorie Morningstar» (1958) ανέδειξαν το υποκριτικό ταλέντο της. Η πρώην «παιδιάστικη γλύκα» της τώρα πλέον συνδυαζόταν με την αξιοσημείωτη νευρώδη ανησυχία της, που ήταν χαρακτηριστικό των νέων της δεκαετίας του 1950.

Από star, diva

Όμως, ακόμη εξακολουθούσαν να της δίνουν ρόλους έφηβης. Μάταια, όσο κι αν προσπαθούσε φαινόταν ακατόρθωτο να κάνει τη μετάβαση από ενζενί σταρ σε ντίβα του σινεμά. Από αυτήν την κατάσταση την έβγαλε ο φημισμένος σκηνοθέτης Elia Kazan προτείνοντας την τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Splendor in the Grass» στο πλευρό του Warren Beatty.

Η καριέρα της ανέκαμψε, με τον Kazan να δηλώνει «Πίσω από το αθώο βλέμμα της, υπάρχει όλη η απαραίτητη ωριμότητα και ταλέντο να πάει μπροστά».

Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Το 1961 παίζει τη Μαρία στο μιούζικαλ «West Side Story», που ήταν τρομερή εμπορική επιτυχία και υμνήθηκε όσο λίγα από τους κριτικούς. Το 1962 θα πρωταγωνιστήσει στο «Gipsy» όπου όλοι θα ανακαλύψουν την καυτή πλευρά της, με τις «Love with the Proper Stranger» το 1964 και την κωμωδία "The Great Race" το 1965 να ακολουθούν.

Μέχρι τα 25 της είχε προταθεί 3 φορές για Όσκαρ, ρεκόρ που κατείχε για 50 χρόνια ακριβώς κι έσπασε η Jennifer Lawrence στα 23 της το 2014 όταν προτάθηκε για το τρίτο της Όσκαρ.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες στο πλευρό μεγάλων σταρ, όπως ο Robert Redford κι o Lawrence Olivier. Η Wood εμφανίστηκε σε πάνω από 36 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά σήριαλ, με το περιοδικό Time λίγο μετά τον θάνατο της να την χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες ντίβες της βιομηχανίας του Hollywood.

Love me

Παρότι της χρέωναν σχέσεις με τους συμπρωταγωνιστές της, εκείνη ήταν από παιδί ερωτευμένη με τον ηθοποιό Robert Wagner. Η Wood έκανε τρεις γάμους, ενώ τις δυο φορές παντρεύτηκε τον ίδιο άντρα, που φυσικά δεν ήταν άλλος από τον παιδικό της έρωτα, Wagner με τον οποίο έμειναν μαζί μέχρι τον τραγικό πνιγμό της.

Το τραγικό τέλος

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του τελευταίου της φιλμ, Brainstorm, η Wood βρέθηκε πνιγμένη ενώ είχε πάει για ένα διήμερο ξεκούρασης με τον σύζυγό της, Robert Wagner, και τον συμπρωταγωνιστή της, Christopher Walken. Επίσης, στο γιοτ επέβαινε και ο καπετάνιος του, Dennis Davern.

Οι συνθήκες του θανάτου της ακόμα παραμένουν μυστήριο, καθώς κανένας δεν ήξερε πως κατέληξε στο νερό.

Το άψυχο σώμα της ανακαλύφθηκε από τις αρχές στις 29 Νοεμβρίου 1981 στις 8 το πρωί, περίπου 1 μίλι (1,6 χιλιόμετρα) μακριά από το σκάφος.

Έκτοτε, πολύς λόγος έγινε για το πώς τελικά πέθανε, ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας καλά κρατούν μέχρι τις μέρες μας, καθώς στο κορμί και το πρόσωπο της είχαν βρεθεί προθανάτιες μελανιές. Ακόμα, στην αυτοψία βρέθηκε αλκοόλ στον οργανισμός της, μαζί με ίχνη από δύο φάρμακα: το ένα ήταν για τη ναυτία και το άλλο αναλγητικό, που αύξησαν την επίδραση του αλκοόλ.

  • Η αστυνομία τότε δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατος της προήρθε από πνιγμό και υποθερμία.
  • Ο Wagner είχε πει ότι όταν είχε πάει για ύπνο εκείνη έλειπε. Αργότερα, στο βιβλίο του, Pieces of My Heart, αποκάλυψε ότι είχαν καυγαδίσει πριν εκείνη εξαφανιστεί. Γεγονός που θα μπορούσε να εξηγεί τις μελανιές. Από το θάνατο της Natalie Wood το 1981, η αδερφή της, και πρώην κορίτσι του Bond, Lana Wood, τον είχε κατηγορήσει ότι την σκότωσε λόγω ζήλιας, καθώς υποψιαζόταν ότι είχε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της, Christopher Walken. Ο Wagner αρνιόταν τις κατηγορίες για χρόνια και ο Walken κρατούσε το στόμα του κλειστό.
  • Το 1997, ο Christopher Walken, μίλησε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Playboy μετά από 16 χρόνια σιωπής. Είπε ότι εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς κι ό,τι έγινε τότε μόνο η ίδια η Wood το ξέρει. «Είχε πάει για ύπνο πριν από όλους. Το δωμάτιο της ήταν στην πίσω πλευρά του γιοτ. Το σωσίβιο που βρέθηκε παραδίπλα από το πτώμα της μπορεί να εξηγεί το πώς έγινε. Μάλλον θα πήγε να το μαζέψει από το νερό και γλίστρησε. Μου είχε πει νωρίτερα ότι δεν ήξερε κολύμπι. Φαντάσου ότι έπρεπε να κόψουμε μια σκηνή από το Brainstorm. Πιθανά θα μισοκοιμόταν». Τότε, τόσο εκείνος όσο κι ο σύζυγός της, πίστεψαν ότι έλειπε γιατί είχε πάει να τηλεφωνήσει στα παιδιά της, όπως είχε κάνει το προηγούμενο βράδυ.
  • Τον Νοέμβριο του 2011, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά, όταν ο καπετάνιος του γιοτ, Dennis Davern, δήλωσε δημοσίως ότι είχε πει ψέμματα στην αστυνομία κατά την αρχική έρευνα και ότι όντως η Wood και ο Wagner είχαν διαφωνήσει εκείνο το βράδυ, και εκείνος ήταν υπεύθυνος για το θάνατό της.
  • Όμως, η πιο juicy θεωρία για το θάνατό της, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν τρία χρόνια περίπου λίγο μετά την έναρξη των ερευνών για τις αδιευκρίνιστες συνθήκες που ακολούθησαν οι δηλώσεις του καπετάνιου. Το National Enquirer ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ντοκουμέντα (και συγκεκριμένα το επίσημο ημερολόγιο πλοίου και ναυαγοσωστών) τα οποία υποδείκνυαν ότι ο Wagner και ο Walken είχαν σχέση, και εκείνο το μοιραίο βράδυ η Wood τους έπιασε στα πράσα.

Το ημερολόγιο αναφέρει ότι «…ο Chris Walken και ο Robert Wagner δραστηριοποιούνταν σεξουαλικά στην καμπίνα του γιοτ […] και η δις Woods τους βρήκε και τους δυο μαζί…[…] της έλεγαν  διάφορα […] και μετά την σήκωσαν και την πήραν […] αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή».

Αυτή η εκδοχή, που εξαρχής ήταν ανάμεσα στις κύριες της αστυνομίας, εξηγεί τόσο τις μελανιές στο κορμί της όσο και το μεγάλο της καυγά με τον σύζυγό της. Ακόμα, έτσι επεξηγούνται τα πολλά κενά και οι τρύπες στην αυτοψία και το φάκελο της υπόθεσης Natalie Woods. όπως για παράδειγμα, ότι πέρασαν τόσες ώρες μέχρι να κληθεί η αστυνομία.

  • Βέβαια, η αδερφή της Wood, Lana, όπως αποκάλυψε στην συγγραφέα Suzanne Finstad ότι ο καπετάνιος του σκάφους σε ένα συναισθηματικό του ξέσπασμα υπό την επίρροια αλκοόλ την είχε πάρει τηλέφωνο ομολογώντας ότι ο Wagner την άφησε να πνιγεί. Συγκεκριμένα, είπε «Την έσπρωξε να πάει στην άκρη κι αυτή έπεσε μέσα στο νερό. Ο Dennis (ο καπετάνιος) πανικοβλήθηκε και ο Wagner του φώναξε ‘Άστη εκεί να πάρει το μάθημα της’, ενώ συνέχισε να πίνει. Λίγο μετά του φώναξε να πάνε να την σώσουν, περιμένοντας πότε οι ήχοι από τις προσπάθειες της να σωθεί θα σταματούσαν.».

Η Lana Wood συνεχίζει, λέγοντας στα μαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα της Suzanne Finstad για το βιβλίο της, Natasha: The Biography of Natalie Wood, που κυκλοφόρησε το 2001, ότι ακόμα κι αν δεν είχε σκοπό να την πνίξει, δεν έκανε και κάτι να το αποτρέψει.

Στην κηδεία της παρευρέθηκαν πλήθος διάσημων, όπως οι Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Fred Astaire, Rock Hudson, David Niven, Gregory Peck, Gene Kelly, Elia Kazan και Laurence Olivier, ενώ η είσοδος είχε απαγορευτεί σε κοινό, θαυμαστές, δημοσιογράφους και φωτογράφους που είχαν συρρεύσει από όλο τον κόσμο.

Αν και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών, μέχρι και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης τόσο στη μουσική όσο και στη λογοτεχνία. Ειδικά, το βαθύ βλέμμα της έχει υμνηθεί σε πολλά τραγούδια, ενώ το κομμάτι Dirty Laundry γράφθηκε ως σχόλιο για την άσεμνη στάση των μέσων απέναντι στο θάνατο της.

 

Δες παρακάτω το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της ντίβας του Hollywood, Natalie Wood:

Μα τι γινόταν παλιά στο Hollywood; Διάβασε μια ακόμη ρετρό ιστορία από την Μέκκα του Κινηματογράφου, πατώντας ΕΔΩ. Tι έγινε πραγματικά ανάμεσα στον Clarke Gable και την Loretta Young