Loretta Young - Clark Gable: Επιτέλους μαθαίνουμε τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους!

Σκάνδαλο: Την βίασε, την άφησε έγκυο, εκείνη γέννησε κοριτσάκι και ποτέ δεν αποκάλυψε το τραγικό μυστικό της;
Loretta Young - Clark Gable: Επιτέλους μαθαίνουμε τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους!



H σπάνια ομορφιά της ηθοποιού Loretta Young ήταν ένα από τους λόγους που εκτόξευσαν τις μετοχές της σε A-list πρωταγωνίστρια της Χρυσής Εποχής του Hollywood. Ο άλλος λόγος για τον οποίο είχε δημιουργηθεί ντόρος γύρω από το όνομα της καλλονής ήταν η συγκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της βιομηχανίας του σινεμά: έκρυβε την εγκυμοσύνη της, γέννησε ένα παιδί εκτός γάμου με τον Clark Gable, έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της εποχής. Και κράτησε σαν επτασφράγιστο μυστικό το δράμα της, παίρνοντας το μαζί στον τάφο το 2000 που άφησε την τελευταία της πνοή.

Το 1935, η Loretta Young συμπρωταγωνιστούσε με τον Clark Gable στην ταινία Call of the Wild. Εκείνος τότε ήταν 34 ετών και παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Maria 'Ria' Franklin Prentiss Lucas Langham. Εκείνη μόλις 22 ετών. Το ζευγάρι ήρθε κοντά κατά τα γυρίσματα, και λίγο μετά το τέλος τους, η Young ανακαλύπτει ότι ήταν έγκυος –προσπαθώντας στην πορεία να το καλύψει με νύχια και με δόντια.

Αλλά, ενώ η αλήθεια για την πατρότητα της κόρης της, Judy, βγήκε στο φως της δημοσιότητας λίγο πριν το θάνατο της, η πραγματική ιστορία για τις συνθήκες σύλληψης του μικρού κοριτσιού τώρα μόλις ξεκινάνε να έρχονται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με την θετή της κόρη, Linda Lewis, η Young έπεσε θύμα βιασμού του Gable.

Η Lewis ισχυρίζεται ότι η αποκάλυψη έγινε μετά από ένα επεισόδιο της εκπομπής του Larry King, όπου το θέμα συζήτησης ήταν ο βιασμός από το αντικείμενο του πάθους σου (date rape). Μετά, η τότε 85άχρονη Young ρώτησε την Lewis να της εξηγήσει τι σήμαινε ο όρος που ακουγόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Στο άκουσμα και μόνο της ερμηνείας, εκείνη απάντησε «Αυτό συνέβη ανάμεσα σε εμένα και τον Clark».

Η Lewis, που εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της Young στη δημοσιογράφο του Buzzfeed, Anne Helen Petersen, είπε ότι ήταν έντρομη, αλλά πάντα η προτεραιότητα της ήταν να προστατευτεί η Judy.

Ο ίδιος φόβος κρατούσε τα στόματα της οικογένειας κλειστά, επίσης. Αλλά μετά το θάνατο της Judy σε ηλικία 78 ετών το 2011, η Lewis και ο σύζυγός της, Chris, αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους, επεξηγώντας ότι «Η Judy δεν είναι εδώ για να πληγωθεί. Κι αυτό ακριβώς ήθελε πάντα η Loretta να αποφύγει, αφού άλλωστε ποιος δεν θέλει να γεννηθεί από αγάπη;».  

Η Young είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως παιδί θαύμα από την ηλικία των τεσσάρων ετών, και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood όταν συνάντησε τον Gable το 1935.

Τα γυρίσματα της ταινία Call of the Wild διήρκεσαν 9 εβδομάδες, κοντά στο βουνό Baker, σε ένα ειδυλλιακό υπαίθριο τοπίο 3 ώρες με αυτοκίνητο από το  Seattle.

Σύμφωνα με τη Lewis, η Young είχε την τάση να ερωτεύεται λίγο τους συμπρωταγωνιστές της. Έτσι, τα γυρίσματα πέρασαν με εκείνη να τον φλερτάρει κι εκείνος να την αποκαλεί αντίστοιχα «Κορίτσι μου»!

Αν και της άρεσε να φλερτάρει, η Young ακολουθούσε αυστηρά τα διδάγματα της Καθολικής ανατροφής της, ενώ είχε πληγωθεί λίγα χρόνια νωρίτερα από τον πρώτο της σύζυγο Grant Withers. Ακόμα, αναφέρεται ότι με τον Spencer Tracey είχε έναν πλατωνικό έρωτα, αλλά τίποτα παραπάνω, καθότι εκείνη φοβόταν ότι θα κατέληγε στην Κόλαση και με τα κηρύγματα του πνευματικού της να αντηχούν στα αυτιά της ποτέ δεν υπέκυπτε στις ορέξεις των συναδέλφων της.

Ωστόσο, αυτό επρόκειτο να αλλάξει. Στο τρένο της επιστροφής από το Seattle για το Los Angeles σε όλα τα μέλη του cast δόθηκαν ξεχωριστά κουπέ, όπως περιγράφει η Lewis. Κάπου στα μέσα της διαδρομής, ο Gable μπήκε μέσα στο διαμέρισμα της, κι ένα μήνα αργότερα η Young ανακαλύπτει ντροπιασμένη ότι ήταν έγκυος.

Στη συνέχεια, η Young για να κρατήσει μυστικό την εγκυμοσύνη και την κατάσταση της έφτασε μέχρι τα άκρα. Έμεινε κρυμμένη στο διαμέρισμα της στο Los Angeles, όπου και γέννησε, ανακοινώνοντας το στον Gable με ένα τηλεγράφημα που έλεγε «ΟΜΟΡΦΟ, ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΜΑΤΙΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙ 8:15 ΤΟ ΠΡΩΙ».

Ο Gable, του οποίου το όνομα δεν αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησης της μικρής Judy, αγνόησε το τελεσίγραφο και ποτέ δεν ήθελε καμία ανάμειξη στη ζωή της.

Η Young, όμως, έκανε σχέδια να φανερώσει την κόρη της και κανόνισε να φανεί ότι υιοθέτησε το παιδί, δίνοντας ακόμα και συνέντευξη στις εφημερίδες.

Παρά τις προσπάθειες της, οι φήμες για το ειδύλλιο με τον Gable συνέχισαν να κυκλοφορούν, με την αλήθεια για την πατρότητα της μικρής να είναι κοινό μυστικό.

Στο τέλος, η Young αναγκάστηκε να πει στην κόρη της την αλήθεια για τον πατέρα της μετά από επίμονες ερωτήσεις του παιδιού και μάλιστα σε ηλικία 23 χρονών. Ο Gable τότε είχε ήδη μόλις φύγει από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών από έμφραγμα.

Η Judy αυτό που δεν ανακάλυψε ποτέ ήταν οι πραγματικές περιστάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της, κάτι που η Lewis αποφάσισε τελικά ότι έπρεπε να μαθευτεί έπειτα από τις περιπτώσεις βιασμών που όλο κι αυξάνονται.

«Συνειδητοποίησα ότι δυστυχώς δεν είναι κάτι σπάνιο ή μεμονωμένο. Τόσοι βιασμοί και αυτοί οι άντρες συνεχίζουν να ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη» είπε η Lewis σε συνέντευξη της στο Buzzfeed. Κι από ότι φαίνεται, μια τέτοια περίπτωση ήταν και του Clark Gable.