Έμαθα τα SOS μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα!

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ήρθε επιτέλους η στιγμή που βρήκα λίγο χρόνο και πήγα να κάνω τον ετήσιο καθαρισμό προσώπου που θα έπρεπε να είχα κάνει εδώ και καιρό!
Έμαθα τα SOS μυστικά για λαμπερή  επιδερμίδα!



Μπορεί να πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ήρθε επιτέλους η στιγμή που βρήκα λίγο χρόνο και πήγα να κάνω τον ετήσιο καθαρισμό προσώπου που θα έπρεπε να είχα κάνει εδώ και καιρό! Που αλλού; Στα SkourasMed φυσικά! Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να κάνω κάποιες ερωτήσεις στην αισθητικό μου, Μαίρη, και να μάθω μερικά βασικά tips που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για να έχει όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Κορίτσια ακούστε!

1) Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιμάστε βαμμένες. Η Μαίρη λέει ότι πρέπει να ξεβαφόμαστε με ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ (λογικό..) αλλά επειδή ξέρω πως πολλές βαριέστε, μία έξυπνη λύση είναι να έχετε πάντα στο κομοδίνο σας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ (αν και δεν τα συστήνει κανένας δερματολόγος) ..  έτσι όσο κουρασμένες και αν είστε, καθαρίζετε το πρόσωπό σας γρήγορα. Κάτι είναι κι αυτό!

 2) Ποτέ μην βγαίνετε από το σπίτι χωρίς δείκτη προστασίας, χειμώνα-καλοκαίρι. Ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα οπότε ακόμα και με συννεφιά η επιδερμίδα μας εκτίθεται στις ακτινοβολίες του ήλιου. Τοποθετείτε το αντηλιακό 20 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι και ανανεώνετε ανά 2 ώρες.

3) Κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (ή και συχνότερα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας). Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε ένα ήπιο scrub το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να ταλαιπωρήσει το πρόσωπό σας. Μία τέλεια λύση είναι η ζάχαρη με λεμόνι. Οι κινήσεις πρέπει να είναι ανοδικές και όχι επιθετικές.  Κάνε κλικ εδώ και δες το τέλειο scrub προσώπου που κάνω με υλικά που έχετε όλοι στην κουζίνα σας! http://www.followme.gr/moda-model-duty/article/3828/ftiahnoyme-ena-scrub...

 4) Μάσκα προσώπου. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μόνο μάσκες του εμπορίου. Το μέλι είναι μια ιδανική λύση και φεύγει πολύ εύκολα με χλιαρό νεράκι. Όσο πιο σκούρο είναι το μέλι τόσες περισσότερες αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες περιέχει. Το μέλι προσφέρει λάμψη, ενυδατώνει το δέρμα και λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του βοηθάει και στην ακμή.

5) Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική και στο μακιγιάζ. Ακόμα και αν δεν είμαστε επαγγελματίες και δεν χρησιμοποιούν άλλοι άνθρωποι τα πινέλα μας, πρέπει να τα καθαρίζουμε μια φορά την εβδομάδα. Ένας άλλος λόγος που συμβάλει σε αυτό, είναι η σκόνη που μαζεύεται στην επιφάνεια τους, όταν τα έχουμε εκτεθειμένα και όχι τακτικά τοποθετημένα σε ειδική θήκη νεσεσέρ. Αν οι τρίχες είναι φυσικές: τότε χρησιμοποιούμε ένα ήπιο σαμπουάν μαλλιών ή ένα παιδικό (π.χ Johnson’s Baby), για τα σφουγγαράκια χρησιμοποιούμε υγρό για τα πιάτα που διαλύει τα υπολείμματα του make up. Ποτέ δεν τοποθετούμε το πινέλο κατακόρυφα (με τις τρίχες προς τα πάνω) γιατί θα εισχωρήσει η υγρασία στο εσωτερικό του πινέλου.

6) Χρησιμοποιήστε την ενυδατική σας κρέμα και δώστε σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Εφαρμόζουμε τόση, ώστε ούτε να «γυαλίζουμε», ούτε να τραβάει το δέρμα. Αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε το δέρμα ξηρό, επιλέξτε μία κρέμα νυκτός με λίγο πιο λιπαρή σύνθεση.

 7) Αν έχετε την τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς, δοκιμάστε αγνό ροδόνερο. Δρα καταπραϋντικά και εξισορροπεί κάθε τύπο επιδερμίδας. 

Πριν σας ευχηθώ καλή εβδομάδα, σε λίγο καιρό να δείτε ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα στον ΣΚΑΙ που σας ετοίμασα με την ομάδα το Join Us και τα SkourasMed.. Το μόνο που θα σας πω είναι πως τελικά υπάρχει τρόπος να δώσουμε οριστικό τέλος στο τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Oh Yes! Καλή εβδομαδαααα!

 Φιλιά!