Γιατί τα Όσκαρ λέγονται Όσκαρ;

Να μια πληροφορία που δεν ήξερες.
Γιατί τα Όσκαρ λέγονται Όσκαρ;



Η εβδομάδα είναι Οσκαρική και έχεις κάθε δικαίωμα πια να μοιράζεσαι με τους φίλους κάθε trivia που μαθαίνεις για τα Bραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ήρθε, λοιπόν η ώρα να μάθεις γιατί τα Όσκαρ λέγονται Όσκαρ χάρη σε ένα βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε για την ιστορία του θεσμού. Όπως αναφέρεται σε αυτό, η πρώτη τελετή έγινε το 1929, όπως μέχρι το 1935 το αγαλματίδιο δεν είχε όνομα. 

Υπάρχουν, όμως, τρία άτομα που ισχυρίζονται ότι «βάπτισαν» το βραβείο. Ένα σενάριο λέει ότι ο διάσημος αρθρογράφος Sidney Skolsky είχε βαρεθεί να γράφει για το ανώνυμο χρυσό βραβείο της Ακαδημίας και έτσι του έδωσε ένα ψευδώνυμο εμπνευσμένο από ένα αστείο που άκουσε σε μία βαριετέ παράσταση, για τις ανάγκες της στήλης του. 

Από την άλλη πλευρά, υπήρχε και η Margaret Herrick, η γραμματέας της Ακαδημίας η οποία ισχυρίζεται ότι βάφτισε το βραβείο Όσκαρ, εμπνευσμένη από το όνομα του θείου της. Και τέλος, τα δικαιώματα του ονόματος διεκδικούσε και η ηθοποιός Bette Davis  που έλεγε ότι η όψη του «χρυσού άντρα» της θύμιζε τον άντρα της Oscar όταν έκανε μπάνιο το πρωί.