Κάνε το καλό...και δες τη συνέχεια στο βίντεο!

Τι αλληλεπίδραση έχει το να βοηθάς κάποιον;
 Κάνε το καλό...και δες τη συνέχεια στο βίντεο!



Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό έλεγαν οι παλαιότεροι και κάτι ήξεραν. Άπειρες θεωρίες έχουν βγει και έχουν στηριχτεί στο παραπάνω γνωμικό. Αυτό που αποδεδειγμένα ισχύει είναι ότι αν  προσμένεις αποτελέσματα απ’ το καλό που κάνεις, τότε σημαίνει ότι λειτουργείς εγωιστικά και δεν δημιουργείς καλό κάρμα (για να το θέσουμε πιο ελεύθερα). 

Εάν παρατηρήσεις τον εαυτό σου όταν κάνει μια καλή πράξη θα διαπιστώσεις πόσο καλά νιώθεις και πόση ενέργεια ξαφνικά ανακτάς. Σου έχει φτιάξει η μέρα και νιώθεις μια αγαλλίαση. Πόσες φορές έχεις βοηθήσει έναν άνθρωπο που δεν ήξερες αλλά ένιωσες ότι έχει την ανάγκη σου; Φυσικά ήταν μια στιγμή που δεν μπορείς να την μοιραστείς με κάποιον άλλο. Και αυτή είναι και η μαγεία της στιγμής. Το δόσιμο ήταν πηγαίο και εσύ εκείνη την καλή πράξη που έκανες θα την πάρεις πίσω από αλλού, από εκεί που δεν το περιμένεις. Πόσο αληθινή και αγνή είναι μία τέτοια πράξη! Υποδηλώνει, άλλωστε το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου και την δύναμη της αγάπης.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφονται μικρές, αυθόρμητες και πολύ γλυκές καλές πράξεις από ανθρώπους που βοηθούν ο ένας τον άλλον, που καταφέρνουν εν τέλει να εμπνεύσουν  και να ωθήσουν όποιον-α το  παρακολουθήσει να κάνει το καλό!