Κωνσταντίνος Καζάκος: Η παρτίδα τάβλι με την Καρέζη που συνεχίστηκε 26 χρόνια

Εξηγεί στον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το πώς εξαντλεί τη ζωή που έχει στα χέρια του.
Κωνσταντίνος Καζάκος: Η παρτίδα τάβλι με την Καρέζη που συνεχίστηκε 26 χρόνια



Στην εκπομπή Join Us του ΣΚΑΙ και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο μίλησε ο Κώστας Καζάκος, ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, με καριέρα που μετράει πάνω από 60 χρόνια. Σε αυτή τη συνέντευξη μάθαμε για τη γνωριμία του με την Τζένη Καρέζη αλλά και για τον πατέρα της, που δεν της μίλησε από τότε που του ανακοίνωσε ότι θα γίνει ηθοποιός μέχρι τη μέρα που γέννησε, για το δεύτερο γάμο του αλλά και για τους σταρ της εποχής.  Δες τι είπε…

Για τις σκληρές κινηματογραφικές συνθήκες:

Ήταν μερικές ταινίες που έκανε ο Φίνος με σκηνοθέτη τον Φώσκολο, ο οποίος όπου έβρισκε λακκούβα με λάσπη, με ακαθαρσίες, με βούρκους, με παγωμένα νερά εκεί μας πήγαινε. Και δεν λέγαμε ποτέ όχι. Ο κινηματογράφος δεν σηκώνει ποτέ όχι, αυτό ήταν νόμος. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, ούτε δεν γίνεται. Θα βρεις τρόπο να γίνεται. Αυτοί που είχαν τους μεγάλους ρόλους, που αποκαλούμε σταρ, ήταν οι πιο πειθαρχημένοι, τα έδιναν όλα γιατί έπρεπε να υπερασπιστούν τη φήμη, το όνομά τους το κασέ τους.

Για τη γνωριμία του με την Καρέζη σε μια παρτίδα τάβλι:

Η πραγματική γνωριμία μας έγινε σε ένα πρώτο γύρισμα που κάναμε τον Ντίνο Δημόπουλο στο κοντσέρτο για πολυβόλα το φθινόπωρο του ‘66 στον Ισθμό. Περιμέναμε να περάσει ένα καραβάκι για να κάνουμε το γύρισμα και μέχρι να περάσει καθόμασταν κάτω από μια ελιά και παίζαμε τάβλι. Και αυτή η παρτίδα συνεχίστηκε για 26 χρόνια. Είχαμε συναντηθεί και στο παρελθόν αλλά ήταν σαν να μην είχαμε ιδωθεί ποτέ. Η Τζένη ήταν απλό παιδί, είχε καλλιέργεια και καταλάβαινε τι άγριο επάγγελμα είναι αυτό. Είναι δουλειά που δίνουμε εξετάσεις χειμώνα-καλοκαίρι. Οι φίρμες έπρεπε να επιβεβαιώνουν την αξία τους κάθε φορά.

Για το δεύτερο γάμο του και την κριτική που δέχτηκε:

Αυτά είναι πια ζητήματα αντίληψης, νοοτροπίας, φιλοσοφίας και πώς αντιμετωπίζεις τα φαινόμενα της ζωής. Τη ζωή, όσο την έχουμε στα χέρια μας θα την εξαντλήσουμε. Ειπώθηκαν πράγματα και ενοχλήθηκε πολύς κόσμος αλλά και φίλοι μας. Αλλά αυτά είναι ανοησίες. Η ζωή είναι ζωή, έχει τις απαιτήσεις της και πρέπει να τη ζεις. Εγώ δεν είχα ποτέ μου διάθεση να καλογερέψω, ούτε να ζήσω μόνος μου, ήθελα οικογένεια γιατί μου δίνει δύναμη.

Για τον πατέρα της Καρέζη:

Ήταν παράξενος, σκληρός. Και ‘γω λίγο τον γνώρισα, τον είδα μια-δυο φορές. Δεν ξέρω αν την έβλεπε κρυφά, αλλά έλεγε ότι δεν πήγε ποτέ να τη δει. Αυτό απασχολούσε την Τζένη αλλά πήρε από το χεράκι της τη μαμά της και έφυγαν. Δεν τη συγχωρέσε ποτέ. Ανάποδος άνθρωπος.

Για το γιο του και τον κίνδυνο των συγκρίσεων:

Ο Κωνσταντίνος έχει γερό μυαλό, έχει συνείδηση και δεν πέφτει ποτέ σε τέτοιες παγίδες. Μεγαλώνω τα παιδιά μου σαν να είμαστε φίλοι.