Lou Reed: Σήμερα ακούμε τα τραγούδια του και θυμόμαστε (ξανά) γιατί αγαπήσαμε το Walk on the Wild Side

Με αφορμή την επέτειο του θανάτο του.
Lou Reed: Σήμερα ακούμε τα τραγούδια του και θυμόμαστε (ξανά) γιατί αγαπήσαμε το Walk on the Wild Side



Αμερική, δεκαετία του '60, Andy Warhol, Factory, τέχνες, ναρκωτικά, αλκοόλ, θρυλικά πάρτι, νέοι ήχοι, συναναστροφές με avant garde προσωπικότητες, star και σταρλετίτσες. Και κάπου μέσα σε αυτό το πολιτισμικό και multicultural χάος γεννιούνται με τις ευχές (και το μανατζεριλίκι) του Andy, οι Velvet Underground.

Aξιότιμο μέλος της μπάντας είναι και ο Lou Reed, ο οποίος όμως στις αρχές του '70 αποσχίζεται, μετακομίζει στο Λονδίνο, έρχεται σε επαφή με τον Bowie και κυκλοφορεί με τη βοήθειά του τον δίσκο του Transformer, το 1972. Σε αυτό τον δίσκο (μαλλον ούτε ο ίδιος το φανταζόταν) κρύβεται ένας θησαυρός: Walk on the Wild Side.

Ένα κομμάτι που το αγαπάμε μέχρι σήμερα, ως κλάσικ φυσικά, γιατί είναι εμπνευσμένο από τους απροσάρμοστους, τους εκπορνευόμενους και τους τραβεστί που κυκλοφορούσαν στο Εργοστάσιο του Warhol, γιατί όλοι κρύβουμε μια άγρια πλευρά στην οποία φοβόμαστε να περπατήσουμε, γιατί ο ήχος του είναι πρωινός και ανοιξιάτικος, γιατί γεννάει συναισθήματα κάθε φορά που το ακούς, σαν να είναι πάντα η πρώτη.

Καλή ακρόαση!

Walk on the Wild Side

 

Perfect Day

 

Satellite of Love 

 

Goodnight Ladies

 

Vicious

 

Pale Blue Eyes

Άκου εδώ τις μουσικές του Μανου Χατζιδάκι που μας ταξιδεύουν μέχρι και σήμερα.

Tags: